StoryEditor
SplitHGS U NISKOM STARTU

Kerum zaziva nove izbore: ‘Narod je shvatio da je Puljak prevara, a Ivošević glumi šerifa. To mu može proći negdje drugdje, ali u Splitu ne‘

Piše Diana Barbarić
30. rujna 2021. - 15:15

Svi vijećnici osim mojih će se svim silama boriti da se izbori ne dogode. Oni to ne žele jer su špekulanti. Svjesni su da su bez politike najobičnija nula, a isto tako znaju da im narod više neće dati podršku da opet uđu u Gradsko vijeće, kazao je Kerum za  Večernji list  komentirajući političku situaciju u Splitu. 

Kerum kaže da je spreman za nove izbore jer on nema što izgubiti.

- U Hrvatskoj postoje HDZ i SDP. HDZ i Franjo Tuđman su stvorili državu, a SDP ju je demokratizirao i izveo na europski put. Te stranke su vrijedne spomena. Nikakvi puljci, mostovi i centri me ne interesiraju. To su špekulanti i prodavači magle. Ja jedini imam kontinuitet od 12 godina u Splitu i u županiji. Mene narod voli jer imam rezultate, a oni nemaju ništa. Na ponovljenim izborima HGS će ostvariti debelo bolji rezultat od onoga u svibnju. Možda i najbolji. Narod je sad progledao, shvatio je da je Puljak prevara, ljudi su željni projekata i konkretnih rješenja- kazao je Kerum.

Kerum smatra da Most nema ključnu ulogu u "rušenju" većine.

- Oni su bili peta politička opcija u Splitu. Oni su trenutno dio većine i špekuliraju što će i kako će- kazao je.

Komentirajući "aferu čistačica" Kerum je kazao da je nedvojbeno riječ o političkom revanšizmu kojeg predvodi Puljkov zamjenik Bojan Ivošević.

- Ivošević je dokazao da je rasist i fašist. Ljudima po ulici prijeti da će im brojati obiteljska stabla. Glumi šerifa. To mu možda može proći negdje drugdje, ali u Splitu ne. Ta čistačica koju ja ni ne znam ispala je kolateralna žrtva. Prevarili su je Puljak i Ivošević, dvojica elitista. Oni su otuđeni od naroda, njih problemi malog čovjeka ne zanimaju. To nije s božje strane. Meni je čudno da narod na početku nije shvatio da je bračni par Puljak prevara... - kazao je, među ostalim, Kerum za Večernji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 12:58