stdClass Object ( [id] => 1308200 [title] => Jedini splitski kamp živi svoje najbolje dane. ‘Za mene i moga supruga ovo mjesto je broj jedan u Hrvatskoj‘ [alias] => kamp-u-stobrecu-puniji-je-nego-ikad-od-otvaranja-2007-za-mene-i-moga-supruga-ovo-mjesto-je-broj-jedan-u-hrvatskoj [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Lani su u stobrečkom kampu imali svoju najbolju turističku sezonu od početka rada 2007. godine, ali ih je aktualna već sada natjerala da upišu novi rekord.

U ovom trenutku bilježe 15 posto veći broj noćenja u odnosu na lani, što izaziva zadovoljne osmijehe kako Ivice Tafre, vlasnika tvrtke koja upravlja autokampom, tako i Sanje Bošnjak, voditeljice prodaje i marketinga. Osmijeh s lica ne skidaju ni njihovi gosti. Kamp je dupkom pun, ali ne ostavlja dojam prenapučenosti. Neki su turisti možda otišli na izlete poput raftinga na Cetini, drugi u obilazak Splita i Trogira ili su skoknuli na jedan dan do Dubrovnika.

Među onima koje smo zatekli u kampu jedni se brčkaju na plaži ili u nekom od bazena, drugi relaksiraju u wellness i spa zoni ili se odmaraju pod suncobranima, a Norvežanin Eirik Dirdal i djeca mu Jonas, Adriana i Elide uživaju u hladovini na terasi mobilne kućice, jedne od najbližih moru. Dok je otac zaokupljen sadržajem knjige, djeca su zabavljena crtanjem i mobitelima.

---

image

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom

Ante Čizmić/Cropix
---

‘Za nas je ovo znatno jeftinije nego kod kuće‘

Sa suprugom Cathrine i djecom Eirik se prvi put zatekao na odmoru u Hrvatskoj. Stigli su na dva tjedna sa zapada Norveške, grada Stavangera, trećeg po veličini nakon Osla i Bergena.

– Lijepo nam je, uživamo... Ne, nije skupo, za nas je ovo znatno jeftinije nego kod kuće. Tijekom korone nismo izišli iz Norveške četiri godine i kad smo birali mjesto za odmor, znali smo da tražimo ono do kojega nećemo morati dugo letjeti avionom. Uz to smo htjeli toplu destinaciju i čisto more. To smo i dobili – zadovoljno će Eirik, ističući kako je kamp u Stobreču fantastičan i za djecu zbog niza sadržaja, blizine plaže i činjenice da ih u svakom trenutku lako mogu imati na oku.

Njegovo mišljenje, nema sumnje, dijeli njemački bračni par Annette i Andreas Albrecht, koji se u stobrečki kamp vraćaju jedanaestu godinu u nizu. Tu su već domaći, sa Sanjom i Ivicom njeguju prijateljski odnos, a gušta i njihova četveronožna ljubimica, 12 godina stara Minnie. Nekoć je na psećoj plaži u kampu plivala kao velika, ali sada su je pomalo stisle godine pa se radije odmara.

– Za mene i moga supruga ovo je mjesto broj jedan u Hrvatskoj. Vidjeli smo ih jako puno, dolazimo na odmor u vašu zemlju više od 25 godina. Bili smo i na otocima, svugdje na obali... Ali, kad smo prvi put došli ovdje, rekli smo jedno drugom: "Ovo je savršeno mjesto za nas i našeg psa. Ne trebamo ići nigdje dalje" – vedro će Annette.

---

image

Annette i Andreas Albrecht su njemački bračni par koji se u stobrečki kamp vraća jedanaestu godinu zaredom, tu su već domaći

Ante Čizmić/Cropix
---

Autokamp Stobreč prostire se na više od pet hektara i dodiruje s uređenom plažom, prepunom raznovrsnih sadržaja. Jedan je od najboljih na našem dijelu Jadrana, kategoriziran s četiri zvjezdice, ima ekocertifikat te je dobitnik mnogobrojnih inozemnih nagrada. Nedavno ga je obišao ADAC-ov inspektor, a riječ o jednom o najcjenjenijih udruženja u segmentu kamping turizma, čiji je prvi komentar bio kako nikad nije video tako zelen gradski kamp.

Kao u botaničkom vrtu

– A bili smo mu šezdeseti kamp koji je u tom trenutku obišao u Hrvatskoj. Uistinu puno pažnje posvećujemo hortikulturi – ponosno ističe Sanja Bošnjak dok hodamo jednom od šetnica uronjenih u gusto zelenilo.

– Svake godine dodaje se novo bilje. Prije tri godine posađeno je više od 1300 novih stabala i sadnica pa gosti kampa znaju reći kako imaju osjećaj da borave u botaničkom vrtu – domeće Sanja, napominjući kako su razdoblje korone iskoristili i za uređenje restorana, čiji je interijer kompletno renoviran. Neprestano se nešto dodaje, preuređuje, dorađuje, a gosti to – sudeći po broju rezervacija – usprkos nešto povećanim cijenama znaju prepoznati.

– Rezultati poslovanja pokazali su kako je 2022. već nadmašila rado spominjanu 2019., iako je nama u kampu zapravo godina prije nje bila rekordna. U COVID godinama brojke su bile znatno niže od uobičajenih. Ali zato nam je ove godine već 8. svibnja bio prvi dan kad smo bili dupkom puni. I lipanj je bio izvrstan. Dizali smo cijene, ali ne previše, nekih 10-15 posto, jer smo imali i ulaganja. Dosta je dobro pogođen omjer cijene i kvalitete. Nekim mjestima u kampu minimalno smo podignuli cijenu kako bi svatki gost mogao naći nešto za sebe – objašnjava voditeljica prodaje i marketinga.

Glavni gosti stobrečkog autokampa su od prvog dana njegova rada Nijemci. Slijede ih oni iz Austrije, Nizozemske, Slovenije i Francuske, sad će im, u kolovozu, u većem broju doći Talijani. Ukrajinci? Bilo ih je, ali u manjoj mjeri, ne tako veliki broj, kao i Skandinavaca. I klimatske promjene utječe na izbor destinacije za odmor, pa im tako Skandinavci znaju reći kako objektivna temperatura koju mogu podnijeti doseže 33 Celzijeva stupnja. Preko te brojke ne žele, prevruće im je...

– Da, ovo je najbolja sezona kampa po broju noćenja. Po financijama, sumnjam. Istina, cijene smo digli, ali beznačajno. Najskuplja stavka u poslovanju je radna snaga, a teško ju je pronaći. Čak i sada nam nedostaje jedan broj radnika – požalio se na najveću aktualnu boljku hrvatskog turizma i Ivica Tafra navodeći kako na 1000 gostiju danas imaju 85 zaposlenih plus još tridesetak djelatnika u podnajmu, kao što je, primjerice, ronilački klub, trgovina, suvenirnica, rekreacijski sadržaji...

---

image

Vlasnik tvrtke koja upravlja autokampom Ivica Tafra i Sanja Bošnjak, voditeljica prodaje i marketinga

Ante Čizmić/Cropix
---

– Na maksimalan broj od 1100 gostiju dolazimo do 115 ili 130 zaposlenih. I to nije konačan broj jer nam nedostaje osoblja na recepciji, u restoranu, kuhinji... Možda njih desetak. Dizali smo i plaće, ali čak nije ni u tome problem. Jednostavno, nema dovoljno radnika. Imamo nešto malo uvozne radne snage – Makedonija, Bosna... Nepalci?! Pokušali jesmo, ali kad smo radili intervjue, nije nam se to pokazalo kao dobro rješenje. Imamo nešto Ukrajinaca... Problem je što procedura s radnim dozvolama dugo traje, ali i činjenica što se, kad vam netko na razgovoru kaže da nešto zna raditi, kasnije pokaže da ne zna. Primjerice, imali smo problem s kuharom i pizza-majstorom. Problem je što ti ljudi nisu kvalificirani za ono što im piše u papirima – govori Tafra.

Zato u stobrečkom kampu radi 90 posto domaćih ljudi. U potragu za njima kreću već na proljeće, ali sve ih je teže naći. Prijašnjih su godina uvozili radnu snagu, mahom iz susjedstva, ali sad je i to postalo teško. Turistički kapaciteti u Hrvatskoj drastično se povećavaju i nenormalnom brzinom raste potreba za radnom snagom.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image

U ovom trenutku kamp u Stubreču bilježi 15 posto veći broj noćenja u odnosu na lani

Ante Čizmić/Cropix
---

Iz godine u godinu nešto novo

Usprkos svemu autokamp u Stobreču stalno podiže kvalitetu usluge i dobiva ocjene i više od onih nego što službeno verificira broj njegovih zvjezdica. Od ANWB-a, nizozemskog autokluba, posljednjih pet godina dobio je ocjenu pet zvjezdica, ušli su službeno i u "top 25" kampova u Hrvatskoj po ocjeni nizozemskog ASCI-ja. Od ADAC-a su dobili ocjenu 4,5, rekli su im kako je njihov kamp bolji nego neki u Istri koji imaju pet zvjezdica.

– Nikad tu posao nije gotov. Uvijek ima još prostora za poboljšanje usluge i sadržaja. Naši gosti su mahom Nijemci, a oni razmišljaju u stilu "ovdje sam ostavio 100 eura i sljedeće godine želim vidjeti gdje si od te svote potrošio 10 eura kako bi nama bilo bolje" – objašnjava Tafra poslovnu filozofiju kojom se i osobno rukovodi. Zato iz godine u godinu dodaje nešto novo, ali sad su već problem postali i izvođači radova. Htjeli su, primjerice, renovirati bar, ali sve je teže doći do meštara. Neki radovi koji su trebali završiti 1. svibnja još nisu gotovi, što je demotivirajuće.

---

image

Spa zona stobrečkog kampa

Ante Čizmić/Cropix
---

– Kad smo počeli raditi, bili smo nepoznati, nismo imali novca za ulaganje – što bismo zaradili, to bismo ulagali. U jednoj fazi rada stvorili smo naviku dolaska klijentele koja je željela nešto jeftinije. No od kraja 2018., kad smo otvorili bazen, malo smo digli cijene, a i kategorizirani smo s četiri zvjezdice, umjesto dvije koje smo prije imali. Kako smo već i od ANWB-a dobili pet zvjezdica i od ADAC-a 4,5 zvjezdice, a riječ o namjerodavnijim ocjenama u kamping turizmu, odlučili smo nešto podignuti cijene, jer na bazenu i u wellness zoni imamo ogromne troškove, od radnika do održavanja. Stoga smo u 2019. izgubili neke goste, a nove te godine još nismo privukli. No sve je brzo došlo na svoje, jer pravi gost zna procijeniti vrijednost za novac – zadovoljno govori Ivica Tafra.

---

Nema zimskog sna

- Godinama primjećujem kako se sezona u kampu produžuje. Kamp bude pun cijeli listopad. Oko Božića imamo posebne ponude, otvorimo wellness pa ga vežemo s kampingom, uredimo u blagdanskom ruhu i odaziv, uključujući i domaće goste, bude dobar.

Tako nam od siječnja do ožujka ostane razdoblje za sve ono što bismo htjeli napraviti oko dodatnog uređenja i obogaćivanja sadržaja, jer nam već u trećem mjesecu dolaze prvi gosti. Nema dugog razdoblja zimskog sna – kaže Sanja Bošnjak.

---

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

---

Neopravdano dizanje cijena

- Neki su u turizmu opravdano digli cijene, ali neki i nisu. Bojim se da bi nam se to moglo obiti o glavu, jer smo zaboravili kako donedavno nismo imali gostiju i da bi nam se to vrlo lako moglo ponoviti. Nije izgovor u onoj "tržište određuje cijenu”.

Što to znači?! Imamo dovoljan broj gostiju, pa sad možemo dizati cijene u nebo? Kad mi u kampu formiramo cijene uvijek gledamo našu okolinu – što se događa na Kvarneru, u Istri, pa gledamo susjedne zemlje. Moramo nešto pratiti, ne možemo biti baš toliko skuplji - smatra Ivica Tafra.

---

---

Teretana na otvorenom

U stobrečkom kampu planiraju još pojačati sportske sadržaje, a već imaju odbojku, stolni tenis, cageball, uličnu košarku... uz morske rekvizite poput pedalina, kajaka, popularnih SUP-ova... Čak i otvorenu teretanu na plaži s drvenim spravama, tri vanjska bazena, wellness i spa zonu, teretanu, tri saune... Imaju i animacijski centar, organiziraju kino večeri i glazbu na terasi restorana.

- Glumimo veliki kamp, mada smo zapravo, po kapacitetu, srednji mali manji kamp. Zato i imamo toliki broj zaposlenih. Osim uvođenja nekih novih sadržaja sada nas čeka dizanje ovoga što imamo na višu razinu. A to znači novo renoviranje, prije svega sanitarnih čvorova.

Već smo izmještali stare mobilne kućice i na njihova mjesta postavljali nove, komfornije, modernije i veće. Najčešće u prvom, najtraženijem redu, uz more - kaže vlasnik kampa s ukupno 315 mjesta. Od toga je 55 mobilnih kućica, 208 su parcele sa strujom i vodom, dok su 52 mjesta predviđena za šatore.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VRIJEDNOST ZA NOVAC [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => VRIJEDNOST ZA NOVAC 2 0 8381 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-19 10:51:39 [created_by] => 3183 [created_by_alias] => Mirela Goreta [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-20 13:19:13 [modified_by] => 3183 [publish_up] => 2023-07-20 10:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Kampu u Stobreču ide najbolje od početka rada 2007. godine: 'Za mene i mog supruga ovo mjesto je broj jedan u Hrvatskoj' [metakey] => kamp stobreč, ivica tafra, Sanja Bošnjak, turizam, turistička sezona 2023. [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25299759.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287067.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287066.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287033.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287034.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287036.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287038.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287047.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287051.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287053.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287058.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287059.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287061.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287068.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287069.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287059.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287043.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/19\/25287051.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/cropix\/","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Od kraja 2018., kad su\u00a0otvorili bazen, u stobre\u010dkom kampu malo su podignuli cijene, a sada su i kategorizirani s \u010detiri zvjezdice, umjesto prija\u0161nje dvije<\/p>","","

Spa\u00a0zona stobre\u010dkog kampa<\/p>","","","","","

Annette<\/strong> i Andreas Albrecht<\/strong>\u00a0su njema\u010dki bra\u010dni par koji se u stobre\u010dki kamp vra\u0107a jedanaestu godinu zaredom, tu su ve\u0107 doma\u0107i<\/p>","

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom<\/p>","

Vlasnik tvrtke koja upravlja autokampom Ivica Tafra\u00a0i Sanja\u00a0Bo\u0161njak, voditeljica prodaje\u00a0i marketinga<\/p>","","

U ovom trenutku kamp u Stubre\u010du bilje\u017ei\u00a015 posto ve\u0107i broj no\u0107enja u odnosu na lani<\/p>","","","","","","

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1133","hd_25299759_1920.jpg":"1920x1080","k_25299759_1280.jpg":"1280x1280","k_25299759_1024.jpg":"1024x1024","k_25299759_640.jpg":"640x640","k_25299759_480.jpg":"480x480","k_25299759_340.jpg":"340x340","k_25299759_220.jpg":"220x220","o_25299759_1280.jpg":"1280x755","o_25299759_1024.jpg":"1024x604","o_25299759_640.jpg":"640x377","o_25299759_480.jpg":"480x283","o_25299759_340.jpg":"340x200","o_25299759_220.jpg":"220x129","h_25299759_1280.jpg":"1280x854","h_25299759_1024.jpg":"1024x683","h_25299759_640.jpg":"640x427","h_25299759_480.jpg":"480x320","h_25299759_340.jpg":"340x227","h_25299759_220.jpg":"220x147","pp_25299759_1280.jpg":"1280x1628","pp_25299759_1024.jpg":"1024x1303","pp_25299759_640.jpg":"640x814","pp_25299759_480.jpg":"480x611","pp_25299759_340.jpg":"340x432","pp_25299759_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1222","hd_25287067_1920.jpg":"1920x1080","k_25287067_1280.jpg":"1280x1280","k_25287067_1024.jpg":"1024x1024","k_25287067_640.jpg":"640x640","k_25287067_480.jpg":"480x480","k_25287067_340.jpg":"340x340","k_25287067_220.jpg":"220x220","o_25287067_1280.jpg":"1280x814","o_25287067_1024.jpg":"1024x651","o_25287067_640.jpg":"640x407","o_25287067_480.jpg":"480x305","o_25287067_340.jpg":"340x216","o_25287067_220.jpg":"220x140","h_25287067_1280.jpg":"1280x854","h_25287067_1024.jpg":"1024x683","h_25287067_640.jpg":"640x427","h_25287067_480.jpg":"480x320","h_25287067_340.jpg":"340x227","h_25287067_220.jpg":"220x147","pp_25287067_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287067_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287067_640.jpg":"640x814","pp_25287067_480.jpg":"480x611","pp_25287067_340.jpg":"340x432","pp_25287067_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25287066_1920.jpg":"1920x1080","k_25287066_1280.jpg":"1280x1280","k_25287066_1024.jpg":"1024x1024","k_25287066_640.jpg":"640x640","k_25287066_480.jpg":"480x480","k_25287066_340.jpg":"340x340","k_25287066_220.jpg":"220x220","o_25287066_1280.jpg":"1280x853","o_25287066_1024.jpg":"1024x682","o_25287066_640.jpg":"640x426","o_25287066_480.jpg":"480x320","o_25287066_340.jpg":"340x226","o_25287066_220.jpg":"220x146","h_25287066_1280.jpg":"1280x854","h_25287066_1024.jpg":"1024x683","h_25287066_640.jpg":"640x427","h_25287066_480.jpg":"480x320","h_25287066_340.jpg":"340x227","h_25287066_220.jpg":"220x147","pp_25287066_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287066_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287066_640.jpg":"640x814","pp_25287066_480.jpg":"480x611","pp_25287066_340.jpg":"340x432","pp_25287066_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1242","hd_25287033_1920.jpg":"1920x1080","k_25287033_1280.jpg":"1280x1280","k_25287033_1024.jpg":"1024x1024","k_25287033_640.jpg":"640x640","k_25287033_480.jpg":"480x480","k_25287033_340.jpg":"340x340","k_25287033_220.jpg":"220x220","o_25287033_1280.jpg":"1280x828","o_25287033_1024.jpg":"1024x662","o_25287033_640.jpg":"640x414","o_25287033_480.jpg":"480x310","o_25287033_340.jpg":"340x219","o_25287033_220.jpg":"220x142","h_25287033_1280.jpg":"1280x854","h_25287033_1024.jpg":"1024x683","h_25287033_640.jpg":"640x427","h_25287033_480.jpg":"480x320","h_25287033_340.jpg":"340x227","h_25287033_220.jpg":"220x147","pp_25287033_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287033_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287033_640.jpg":"640x814","pp_25287033_480.jpg":"480x611","pp_25287033_340.jpg":"340x432","pp_25287033_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1070","hd_25287034_1920.jpg":"1920x1080","k_25287034_1280.jpg":"1280x1280","k_25287034_1024.jpg":"1024x1024","k_25287034_640.jpg":"640x640","k_25287034_480.jpg":"480x480","k_25287034_340.jpg":"340x340","k_25287034_220.jpg":"220x220","o_25287034_1280.jpg":"1280x713","o_25287034_1024.jpg":"1024x570","o_25287034_640.jpg":"640x356","o_25287034_480.jpg":"480x267","o_25287034_340.jpg":"340x189","o_25287034_220.jpg":"220x122","h_25287034_1280.jpg":"1280x854","h_25287034_1024.jpg":"1024x683","h_25287034_640.jpg":"640x427","h_25287034_480.jpg":"480x320","h_25287034_340.jpg":"340x227","h_25287034_220.jpg":"220x147","pp_25287034_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287034_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287034_640.jpg":"640x814","pp_25287034_480.jpg":"480x611","pp_25287034_340.jpg":"340x432","pp_25287034_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1146","hd_25287036_1920.jpg":"1920x1080","k_25287036_1280.jpg":"1280x1280","k_25287036_1024.jpg":"1024x1024","k_25287036_640.jpg":"640x640","k_25287036_480.jpg":"480x480","k_25287036_340.jpg":"340x340","k_25287036_220.jpg":"220x220","o_25287036_1280.jpg":"1280x764","o_25287036_1024.jpg":"1024x611","o_25287036_640.jpg":"640x382","o_25287036_480.jpg":"480x286","o_25287036_340.jpg":"340x202","o_25287036_220.jpg":"220x131","h_25287036_1280.jpg":"1280x854","h_25287036_1024.jpg":"1024x683","h_25287036_640.jpg":"640x427","h_25287036_480.jpg":"480x320","h_25287036_340.jpg":"340x227","h_25287036_220.jpg":"220x147","pp_25287036_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287036_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287036_640.jpg":"640x814","pp_25287036_480.jpg":"480x611","pp_25287036_340.jpg":"340x432","pp_25287036_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1169","hd_25287038_1920.jpg":"1920x1080","k_25287038_1280.jpg":"1280x1280","k_25287038_1024.jpg":"1024x1024","k_25287038_640.jpg":"640x640","k_25287038_480.jpg":"480x480","k_25287038_340.jpg":"340x340","k_25287038_220.jpg":"220x220","o_25287038_1280.jpg":"1280x779","o_25287038_1024.jpg":"1024x623","o_25287038_640.jpg":"640x389","o_25287038_480.jpg":"480x292","o_25287038_340.jpg":"340x207","o_25287038_220.jpg":"220x133","h_25287038_1280.jpg":"1280x854","h_25287038_1024.jpg":"1024x683","h_25287038_640.jpg":"640x427","h_25287038_480.jpg":"480x320","h_25287038_340.jpg":"340x227","h_25287038_220.jpg":"220x147","pp_25287038_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287038_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287038_640.jpg":"640x814","pp_25287038_480.jpg":"480x611","pp_25287038_340.jpg":"340x432","pp_25287038_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25287047_1920.jpg":"1920x1080","k_25287047_1280.jpg":"1280x1280","k_25287047_1024.jpg":"1024x1024","k_25287047_640.jpg":"640x640","k_25287047_480.jpg":"480x480","k_25287047_340.jpg":"340x340","k_25287047_220.jpg":"220x220","o_25287047_1280.jpg":"1280x853","o_25287047_1024.jpg":"1024x682","o_25287047_640.jpg":"640x426","o_25287047_480.jpg":"480x320","o_25287047_340.jpg":"340x226","o_25287047_220.jpg":"220x146","h_25287047_1280.jpg":"1280x854","h_25287047_1024.jpg":"1024x683","h_25287047_640.jpg":"640x427","h_25287047_480.jpg":"480x320","h_25287047_340.jpg":"340x227","h_25287047_220.jpg":"220x147","pp_25287047_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287047_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287047_640.jpg":"640x814","pp_25287047_480.jpg":"480x611","pp_25287047_340.jpg":"340x432","pp_25287047_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1293","hd_25287051_1920.jpg":"1920x1080","k_25287051_1280.jpg":"1280x1280","k_25287051_1024.jpg":"1024x1024","k_25287051_640.jpg":"640x640","k_25287051_480.jpg":"480x480","k_25287051_340.jpg":"340x340","k_25287051_220.jpg":"220x220","o_25287051_1280.jpg":"1280x862","o_25287051_1024.jpg":"1024x689","o_25287051_640.jpg":"640x431","o_25287051_480.jpg":"480x323","o_25287051_340.jpg":"340x228","o_25287051_220.jpg":"220x148","h_25287051_1280.jpg":"1280x854","h_25287051_1024.jpg":"1024x683","h_25287051_640.jpg":"640x427","h_25287051_480.jpg":"480x320","h_25287051_340.jpg":"340x227","h_25287051_220.jpg":"220x147","pp_25287051_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287051_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287051_640.jpg":"640x814","pp_25287051_480.jpg":"480x611","pp_25287051_340.jpg":"340x432","pp_25287051_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25287053_1920.jpg":"1920x1080","k_25287053_1280.jpg":"1280x1280","k_25287053_1024.jpg":"1024x1024","k_25287053_640.jpg":"640x640","k_25287053_480.jpg":"480x480","k_25287053_340.jpg":"340x340","k_25287053_220.jpg":"220x220","o_25287053_1280.jpg":"1280x853","o_25287053_1024.jpg":"1024x682","o_25287053_640.jpg":"640x426","o_25287053_480.jpg":"480x320","o_25287053_340.jpg":"340x226","o_25287053_220.jpg":"220x146","h_25287053_1280.jpg":"1280x854","h_25287053_1024.jpg":"1024x683","h_25287053_640.jpg":"640x427","h_25287053_480.jpg":"480x320","h_25287053_340.jpg":"340x227","h_25287053_220.jpg":"220x147","pp_25287053_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287053_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287053_640.jpg":"640x814","pp_25287053_480.jpg":"480x611","pp_25287053_340.jpg":"340x432","pp_25287053_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1265","hd_25287058_1920.jpg":"1920x1080","k_25287058_1280.jpg":"1280x1280","k_25287058_1024.jpg":"1024x1024","k_25287058_640.jpg":"640x640","k_25287058_480.jpg":"480x480","k_25287058_340.jpg":"340x340","k_25287058_220.jpg":"220x220","o_25287058_1280.jpg":"1280x843","o_25287058_1024.jpg":"1024x674","o_25287058_640.jpg":"640x421","o_25287058_480.jpg":"480x316","o_25287058_340.jpg":"340x224","o_25287058_220.jpg":"220x144","h_25287058_1280.jpg":"1280x854","h_25287058_1024.jpg":"1024x683","h_25287058_640.jpg":"640x427","h_25287058_480.jpg":"480x320","h_25287058_340.jpg":"340x227","h_25287058_220.jpg":"220x147","pp_25287058_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287058_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287058_640.jpg":"640x814","pp_25287058_480.jpg":"480x611","pp_25287058_340.jpg":"340x432","pp_25287058_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1124","hd_25287059_1920.jpg":"1920x1080","k_25287059_1280.jpg":"1280x1280","k_25287059_1024.jpg":"1024x1024","k_25287059_640.jpg":"640x640","k_25287059_480.jpg":"480x480","k_25287059_340.jpg":"340x340","k_25287059_220.jpg":"220x220","o_25287059_1280.jpg":"1280x749","o_25287059_1024.jpg":"1024x599","o_25287059_640.jpg":"640x374","o_25287059_480.jpg":"480x281","o_25287059_340.jpg":"340x199","o_25287059_220.jpg":"220x128","h_25287059_1280.jpg":"1280x854","h_25287059_1024.jpg":"1024x683","h_25287059_640.jpg":"640x427","h_25287059_480.jpg":"480x320","h_25287059_340.jpg":"340x227","h_25287059_220.jpg":"220x147","pp_25287059_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287059_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287059_640.jpg":"640x814","pp_25287059_480.jpg":"480x611","pp_25287059_340.jpg":"340x432","pp_25287059_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1238","hd_25287061_1920.jpg":"1920x1080","k_25287061_1280.jpg":"1280x1280","k_25287061_1024.jpg":"1024x1024","k_25287061_640.jpg":"640x640","k_25287061_480.jpg":"480x480","k_25287061_340.jpg":"340x340","k_25287061_220.jpg":"220x220","o_25287061_1280.jpg":"1280x825","o_25287061_1024.jpg":"1024x660","o_25287061_640.jpg":"640x412","o_25287061_480.jpg":"480x309","o_25287061_340.jpg":"340x219","o_25287061_220.jpg":"220x141","h_25287061_1280.jpg":"1280x854","h_25287061_1024.jpg":"1024x683","h_25287061_640.jpg":"640x427","h_25287061_480.jpg":"480x320","h_25287061_340.jpg":"340x227","h_25287061_220.jpg":"220x147","pp_25287061_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287061_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287061_640.jpg":"640x814","pp_25287061_480.jpg":"480x611","pp_25287061_340.jpg":"340x432","pp_25287061_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1111","hd_25287068_1920.jpg":"1920x1080","k_25287068_1280.jpg":"1280x1280","k_25287068_1024.jpg":"1024x1024","k_25287068_640.jpg":"640x640","k_25287068_480.jpg":"480x480","k_25287068_340.jpg":"340x340","k_25287068_220.jpg":"220x220","o_25287068_1280.jpg":"1280x740","o_25287068_1024.jpg":"1024x592","o_25287068_640.jpg":"640x370","o_25287068_480.jpg":"480x277","o_25287068_340.jpg":"340x196","o_25287068_220.jpg":"220x127","h_25287068_1280.jpg":"1280x854","h_25287068_1024.jpg":"1024x683","h_25287068_640.jpg":"640x427","h_25287068_480.jpg":"480x320","h_25287068_340.jpg":"340x227","h_25287068_220.jpg":"220x147","pp_25287068_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287068_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287068_640.jpg":"640x814","pp_25287068_480.jpg":"480x611","pp_25287068_340.jpg":"340x432","pp_25287068_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1209","hd_25287069_1920.jpg":"1920x1080","k_25287069_1280.jpg":"1280x1280","k_25287069_1024.jpg":"1024x1024","k_25287069_640.jpg":"640x640","k_25287069_480.jpg":"480x480","k_25287069_340.jpg":"340x340","k_25287069_220.jpg":"220x220","o_25287069_1280.jpg":"1280x806","o_25287069_1024.jpg":"1024x644","o_25287069_640.jpg":"640x403","o_25287069_480.jpg":"480x302","o_25287069_340.jpg":"340x214","o_25287069_220.jpg":"220x138","h_25287069_1280.jpg":"1280x854","h_25287069_1024.jpg":"1024x683","h_25287069_640.jpg":"640x427","h_25287069_480.jpg":"480x320","h_25287069_340.jpg":"340x227","h_25287069_220.jpg":"220x147","pp_25287069_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287069_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287069_640.jpg":"640x814","pp_25287069_480.jpg":"480x611","pp_25287069_340.jpg":"340x432","pp_25287069_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1124","hd_25287059_1920.jpg":"1920x1080","k_25287059_1280.jpg":"1280x1280","k_25287059_1024.jpg":"1024x1024","k_25287059_640.jpg":"640x640","k_25287059_480.jpg":"480x480","k_25287059_340.jpg":"340x340","k_25287059_220.jpg":"220x220","o_25287059_1280.jpg":"1280x749","o_25287059_1024.jpg":"1024x599","o_25287059_640.jpg":"640x374","o_25287059_480.jpg":"480x281","o_25287059_340.jpg":"340x199","o_25287059_220.jpg":"220x128","h_25287059_1280.jpg":"1280x854","h_25287059_1024.jpg":"1024x683","h_25287059_640.jpg":"640x427","h_25287059_480.jpg":"480x320","h_25287059_340.jpg":"340x227","h_25287059_220.jpg":"220x147","pp_25287059_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287059_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287059_640.jpg":"640x814","pp_25287059_480.jpg":"480x611","pp_25287059_340.jpg":"340x432","pp_25287059_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1188","hd_25287043_1920.jpg":"1920x1080","k_25287043_1280.jpg":"1280x1280","k_25287043_1024.jpg":"1024x1024","k_25287043_640.jpg":"640x640","k_25287043_480.jpg":"480x480","k_25287043_340.jpg":"340x340","k_25287043_220.jpg":"220x220","o_25287043_1280.jpg":"1280x792","o_25287043_1024.jpg":"1024x633","o_25287043_640.jpg":"640x396","o_25287043_480.jpg":"480x297","o_25287043_340.jpg":"340x210","o_25287043_220.jpg":"220x136","h_25287043_1280.jpg":"1280x854","h_25287043_1024.jpg":"1024x683","h_25287043_640.jpg":"640x427","h_25287043_480.jpg":"480x320","h_25287043_340.jpg":"340x227","h_25287043_220.jpg":"220x147","pp_25287043_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287043_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287043_640.jpg":"640x814","pp_25287043_480.jpg":"480x611","pp_25287043_340.jpg":"340x432","pp_25287043_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1293","hd_25287051_1920.jpg":"1920x1080","k_25287051_1280.jpg":"1280x1280","k_25287051_1024.jpg":"1024x1024","k_25287051_640.jpg":"640x640","k_25287051_480.jpg":"480x480","k_25287051_340.jpg":"340x340","k_25287051_220.jpg":"220x220","o_25287051_1280.jpg":"1280x862","o_25287051_1024.jpg":"1024x689","o_25287051_640.jpg":"640x431","o_25287051_480.jpg":"480x323","o_25287051_340.jpg":"340x228","o_25287051_220.jpg":"220x148","h_25287051_1280.jpg":"1280x854","h_25287051_1024.jpg":"1024x683","h_25287051_640.jpg":"640x427","h_25287051_480.jpg":"480x320","h_25287051_340.jpg":"340x227","h_25287051_220.jpg":"220x147","pp_25287051_1280.jpg":"1280x1628","pp_25287051_1024.jpg":"1024x1303","pp_25287051_640.jpg":"640x814","pp_25287051_480.jpg":"480x611","pp_25287051_340.jpg":"340x432","pp_25287051_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7692742 Threads: 4 Questions: 1557577633 Slow queries: 4747565 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111400839 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/kamp-u-stobrecu-puniji-je-nego-ikad-od-otvaranja-2007-za-mene-i-moga-supruga-ovo-mjesto-je-broj-jedan-u-hrvatskoj-1308200 [printLink] => /split/kamp-u-stobrecu-puniji-je-nego-ikad-od-otvaranja-2007-za-mene-i-moga-supruga-ovo-mjesto-je-broj-jedan-u-hrvatskoj-1308200?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 723936 [name] => kamp stobreč [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-20 11:09:38 [main_article_id] => 0 [alias] => kamp-stobrec [link] => /tag/kamp-stobrec ) [1] => stdClass Object ( [id] => 609238 [name] => ivica tafra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-28 10:38:17 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-tafra [link] => /tag/ivica-tafra ) [2] => stdClass Object ( [id] => 723937 [name] => Sanja Bošnjak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-20 11:09:38 [main_article_id] => 0 [alias] => sanja-bosnjak [link] => /tag/sanja-bosnjak ) [3] => stdClass Object ( [id] => 281475 [name] => turizam [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => turizam [link] => /tag/turizam ) [4] => stdClass Object ( [id] => 713247 [name] => turistička sezona 2023. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-19 15:34:05 [main_article_id] => 0 [alias] => turisticka-sezona-2023-1 [link] => /tag/turisticka-sezona-2023-1 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VRIJEDNOST ZA NOVAC [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jedini splitski kamp živi svoje najbolje dane. ‘Za mene i moga supruga ovo mjesto je broj jedan u Hrvatskoj‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3183 [name] => Mirela Goreta [username] => mirela-goreta [email] => mirela-goreta@sd.hr [password] => $2y$10$KLqvjYODhlreLm54EO849.jVWE3S5eHZDGphl1.9jzT8Yas9vbzum [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mirela-goreta-3183 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1701 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4ef0042ff0a20dabc8a5f03fe4953640?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25299759.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/cropix/ [mainImageDesc] =>

Od kraja 2018., kad su otvorili bazen, u stobrečkom kampu malo su podignuli cijene, a sada su i kategorizirani s četiri zvjezdice, umjesto prijašnje dvije

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25299759.jpg [title] =>

Od kraja 2018., kad su otvorili bazen, u stobrečkom kampu malo su podignuli cijene, a sada su i kategorizirani s četiri zvjezdice, umjesto prijašnje dvije

Ante Čizmić/cropix/ ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287067.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287066.jpg [title] =>

Spa zona stobrečkog kampa

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287033.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287034.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287036.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287038.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287047.jpg [title] =>

Annette i Andreas Albrecht su njemački bračni par koji se u stobrečki kamp vraća jedanaestu godinu zaredom, tu su već domaći

Ante Čizmić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287051.jpg [title] =>

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom

Ante Čizmić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287053.jpg [title] =>

Vlasnik tvrtke koja upravlja autokampom Ivica Tafra i Sanja Bošnjak, voditeljica prodaje i marketinga

Ante Čizmić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287058.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287059.jpg [title] =>

U ovom trenutku kamp u Stubreču bilježi 15 posto veći broj noćenja u odnosu na lani

Ante Čizmić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287061.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287068.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287069.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287059.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287043.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/19/25287051.jpg [title] =>

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Lani su u stobrečkom kampu imali svoju najbolju turističku sezonu od početka rada 2007. godine, ali ih je aktualna već sada natjerala da upišu novi rekord.

U ovom trenutku bilježe 15 posto veći broj noćenja u odnosu na lani, što izaziva zadovoljne osmijehe kako Ivice Tafre, vlasnika tvrtke koja upravlja autokampom, tako i Sanje Bošnjak, voditeljice prodaje i marketinga. Osmijeh s lica ne skidaju ni njihovi gosti. Kamp je dupkom pun, ali ne ostavlja dojam prenapučenosti. Neki su turisti možda otišli na izlete poput raftinga na Cetini, drugi u obilazak Splita i Trogira ili su skoknuli na jedan dan do Dubrovnika.

Među onima koje smo zatekli u kampu jedni se brčkaju na plaži ili u nekom od bazena, drugi relaksiraju u wellness i spa zoni ili se odmaraju pod suncobranima, a Norvežanin Eirik Dirdal i djeca mu Jonas, Adriana i Elide uživaju u hladovini na terasi mobilne kućice, jedne od najbližih moru. Dok je otac zaokupljen sadržajem knjige, djeca su zabavljena crtanjem i mobitelima.

---

image

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom

Ante Čizmić/Cropix
---

‘Za nas je ovo znatno jeftinije nego kod kuće‘

Sa suprugom Cathrine i djecom Eirik se prvi put zatekao na odmoru u Hrvatskoj. Stigli su na dva tjedna sa zapada Norveške, grada Stavangera, trećeg po veličini nakon Osla i Bergena.

– Lijepo nam je, uživamo... Ne, nije skupo, za nas je ovo znatno jeftinije nego kod kuće. Tijekom korone nismo izišli iz Norveške četiri godine i kad smo birali mjesto za odmor, znali smo da tražimo ono do kojega nećemo morati dugo letjeti avionom. Uz to smo htjeli toplu destinaciju i čisto more. To smo i dobili – zadovoljno će Eirik, ističući kako je kamp u Stobreču fantastičan i za djecu zbog niza sadržaja, blizine plaže i činjenice da ih u svakom trenutku lako mogu imati na oku.

Njegovo mišljenje, nema sumnje, dijeli njemački bračni par Annette i Andreas Albrecht, koji se u stobrečki kamp vraćaju jedanaestu godinu u nizu. Tu su već domaći, sa Sanjom i Ivicom njeguju prijateljski odnos, a gušta i njihova četveronožna ljubimica, 12 godina stara Minnie. Nekoć je na psećoj plaži u kampu plivala kao velika, ali sada su je pomalo stisle godine pa se radije odmara.

– Za mene i moga supruga ovo je mjesto broj jedan u Hrvatskoj. Vidjeli smo ih jako puno, dolazimo na odmor u vašu zemlju više od 25 godina. Bili smo i na otocima, svugdje na obali... Ali, kad smo prvi put došli ovdje, rekli smo jedno drugom: "Ovo je savršeno mjesto za nas i našeg psa. Ne trebamo ići nigdje dalje" – vedro će Annette.

---

image

Annette i Andreas Albrecht su njemački bračni par koji se u stobrečki kamp vraća jedanaestu godinu zaredom, tu su već domaći

Ante Čizmić/Cropix
---

Autokamp Stobreč prostire se na više od pet hektara i dodiruje s uređenom plažom, prepunom raznovrsnih sadržaja. Jedan je od najboljih na našem dijelu Jadrana, kategoriziran s četiri zvjezdice, ima ekocertifikat te je dobitnik mnogobrojnih inozemnih nagrada. Nedavno ga je obišao ADAC-ov inspektor, a riječ o jednom o najcjenjenijih udruženja u segmentu kamping turizma, čiji je prvi komentar bio kako nikad nije video tako zelen gradski kamp.

Kao u botaničkom vrtu

– A bili smo mu šezdeseti kamp koji je u tom trenutku obišao u Hrvatskoj. Uistinu puno pažnje posvećujemo hortikulturi – ponosno ističe Sanja Bošnjak dok hodamo jednom od šetnica uronjenih u gusto zelenilo.

– Svake godine dodaje se novo bilje. Prije tri godine posađeno je više od 1300 novih stabala i sadnica pa gosti kampa znaju reći kako imaju osjećaj da borave u botaničkom vrtu – domeće Sanja, napominjući kako su razdoblje korone iskoristili i za uređenje restorana, čiji je interijer kompletno renoviran. Neprestano se nešto dodaje, preuređuje, dorađuje, a gosti to – sudeći po broju rezervacija – usprkos nešto povećanim cijenama znaju prepoznati.

– Rezultati poslovanja pokazali su kako je 2022. već nadmašila rado spominjanu 2019., iako je nama u kampu zapravo godina prije nje bila rekordna. U COVID godinama brojke su bile znatno niže od uobičajenih. Ali zato nam je ove godine već 8. svibnja bio prvi dan kad smo bili dupkom puni. I lipanj je bio izvrstan. Dizali smo cijene, ali ne previše, nekih 10-15 posto, jer smo imali i ulaganja. Dosta je dobro pogođen omjer cijene i kvalitete. Nekim mjestima u kampu minimalno smo podignuli cijenu kako bi svatki gost mogao naći nešto za sebe – objašnjava voditeljica prodaje i marketinga.

Glavni gosti stobrečkog autokampa su od prvog dana njegova rada Nijemci. Slijede ih oni iz Austrije, Nizozemske, Slovenije i Francuske, sad će im, u kolovozu, u većem broju doći Talijani. Ukrajinci? Bilo ih je, ali u manjoj mjeri, ne tako veliki broj, kao i Skandinavaca. I klimatske promjene utječe na izbor destinacije za odmor, pa im tako Skandinavci znaju reći kako objektivna temperatura koju mogu podnijeti doseže 33 Celzijeva stupnja. Preko te brojke ne žele, prevruće im je...

– Da, ovo je najbolja sezona kampa po broju noćenja. Po financijama, sumnjam. Istina, cijene smo digli, ali beznačajno. Najskuplja stavka u poslovanju je radna snaga, a teško ju je pronaći. Čak i sada nam nedostaje jedan broj radnika – požalio se na najveću aktualnu boljku hrvatskog turizma i Ivica Tafra navodeći kako na 1000 gostiju danas imaju 85 zaposlenih plus još tridesetak djelatnika u podnajmu, kao što je, primjerice, ronilački klub, trgovina, suvenirnica, rekreacijski sadržaji...

---

image

Vlasnik tvrtke koja upravlja autokampom Ivica Tafra i Sanja Bošnjak, voditeljica prodaje i marketinga

Ante Čizmić/Cropix
---

– Na maksimalan broj od 1100 gostiju dolazimo do 115 ili 130 zaposlenih. I to nije konačan broj jer nam nedostaje osoblja na recepciji, u restoranu, kuhinji... Možda njih desetak. Dizali smo i plaće, ali čak nije ni u tome problem. Jednostavno, nema dovoljno radnika. Imamo nešto malo uvozne radne snage – Makedonija, Bosna... Nepalci?! Pokušali jesmo, ali kad smo radili intervjue, nije nam se to pokazalo kao dobro rješenje. Imamo nešto Ukrajinaca... Problem je što procedura s radnim dozvolama dugo traje, ali i činjenica što se, kad vam netko na razgovoru kaže da nešto zna raditi, kasnije pokaže da ne zna. Primjerice, imali smo problem s kuharom i pizza-majstorom. Problem je što ti ljudi nisu kvalificirani za ono što im piše u papirima – govori Tafra.

Zato u stobrečkom kampu radi 90 posto domaćih ljudi. U potragu za njima kreću već na proljeće, ali sve ih je teže naći. Prijašnjih su godina uvozili radnu snagu, mahom iz susjedstva, ali sad je i to postalo teško. Turistički kapaciteti u Hrvatskoj drastično se povećavaju i nenormalnom brzinom raste potreba za radnom snagom.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image

U ovom trenutku kamp u Stubreču bilježi 15 posto veći broj noćenja u odnosu na lani

Ante Čizmić/Cropix
---

Iz godine u godinu nešto novo

Usprkos svemu autokamp u Stobreču stalno podiže kvalitetu usluge i dobiva ocjene i više od onih nego što službeno verificira broj njegovih zvjezdica. Od ANWB-a, nizozemskog autokluba, posljednjih pet godina dobio je ocjenu pet zvjezdica, ušli su službeno i u "top 25" kampova u Hrvatskoj po ocjeni nizozemskog ASCI-ja. Od ADAC-a su dobili ocjenu 4,5, rekli su im kako je njihov kamp bolji nego neki u Istri koji imaju pet zvjezdica.

– Nikad tu posao nije gotov. Uvijek ima još prostora za poboljšanje usluge i sadržaja. Naši gosti su mahom Nijemci, a oni razmišljaju u stilu "ovdje sam ostavio 100 eura i sljedeće godine želim vidjeti gdje si od te svote potrošio 10 eura kako bi nama bilo bolje" – objašnjava Tafra poslovnu filozofiju kojom se i osobno rukovodi. Zato iz godine u godinu dodaje nešto novo, ali sad su već problem postali i izvođači radova. Htjeli su, primjerice, renovirati bar, ali sve je teže doći do meštara. Neki radovi koji su trebali završiti 1. svibnja još nisu gotovi, što je demotivirajuće.

---

image

Spa zona stobrečkog kampa

Ante Čizmić/Cropix
---

– Kad smo počeli raditi, bili smo nepoznati, nismo imali novca za ulaganje – što bismo zaradili, to bismo ulagali. U jednoj fazi rada stvorili smo naviku dolaska klijentele koja je željela nešto jeftinije. No od kraja 2018., kad smo otvorili bazen, malo smo digli cijene, a i kategorizirani smo s četiri zvjezdice, umjesto dvije koje smo prije imali. Kako smo već i od ANWB-a dobili pet zvjezdica i od ADAC-a 4,5 zvjezdice, a riječ o namjerodavnijim ocjenama u kamping turizmu, odlučili smo nešto podignuti cijene, jer na bazenu i u wellness zoni imamo ogromne troškove, od radnika do održavanja. Stoga smo u 2019. izgubili neke goste, a nove te godine još nismo privukli. No sve je brzo došlo na svoje, jer pravi gost zna procijeniti vrijednost za novac – zadovoljno govori Ivica Tafra.

---

Nema zimskog sna

- Godinama primjećujem kako se sezona u kampu produžuje. Kamp bude pun cijeli listopad. Oko Božića imamo posebne ponude, otvorimo wellness pa ga vežemo s kampingom, uredimo u blagdanskom ruhu i odaziv, uključujući i domaće goste, bude dobar.

Tako nam od siječnja do ožujka ostane razdoblje za sve ono što bismo htjeli napraviti oko dodatnog uređenja i obogaćivanja sadržaja, jer nam već u trećem mjesecu dolaze prvi gosti. Nema dugog razdoblja zimskog sna – kaže Sanja Bošnjak.

---

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

---

Neopravdano dizanje cijena

- Neki su u turizmu opravdano digli cijene, ali neki i nisu. Bojim se da bi nam se to moglo obiti o glavu, jer smo zaboravili kako donedavno nismo imali gostiju i da bi nam se to vrlo lako moglo ponoviti. Nije izgovor u onoj "tržište određuje cijenu”.

Što to znači?! Imamo dovoljan broj gostiju, pa sad možemo dizati cijene u nebo? Kad mi u kampu formiramo cijene uvijek gledamo našu okolinu – što se događa na Kvarneru, u Istri, pa gledamo susjedne zemlje. Moramo nešto pratiti, ne možemo biti baš toliko skuplji - smatra Ivica Tafra.

---

---

Teretana na otvorenom

U stobrečkom kampu planiraju još pojačati sportske sadržaje, a već imaju odbojku, stolni tenis, cageball, uličnu košarku... uz morske rekvizite poput pedalina, kajaka, popularnih SUP-ova... Čak i otvorenu teretanu na plaži s drvenim spravama, tri vanjska bazena, wellness i spa zonu, teretanu, tri saune... Imaju i animacijski centar, organiziraju kino večeri i glazbu na terasi restorana.

- Glumimo veliki kamp, mada smo zapravo, po kapacitetu, srednji mali manji kamp. Zato i imamo toliki broj zaposlenih. Osim uvođenja nekih novih sadržaja sada nas čeka dizanje ovoga što imamo na višu razinu. A to znači novo renoviranje, prije svega sanitarnih čvorova.

Već smo izmještali stare mobilne kućice i na njihova mjesta postavljali nove, komfornije, modernije i veće. Najčešće u prvom, najtraženijem redu, uz more - kaže vlasnik kampa s ukupno 315 mjesta. Od toga je 55 mobilnih kućica, 208 su parcele sa strujom i vodom, dok su 52 mjesta predviđena za šatore.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/cropix/ Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/cropix/

Od kraja 2018., kad su otvorili bazen, u stobrečkom kampu malo su podignuli cijene, a sada su i kategorizirani s četiri zvjezdice, umjesto prijašnje dvije

Ante Čizmić/Cropix

Spa zona stobrečkog kampa

Ante Čizmić/Cropix

Annette i Andreas Albrecht su njemački bračni par koji se u stobrečki kamp vraća jedanaestu godinu zaredom, tu su već domaći

Ante Čizmić/Cropix

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom

Ante Čizmić/Cropix

Vlasnik tvrtke koja upravlja autokampom Ivica Tafra i Sanja Bošnjak, voditeljica prodaje i marketinga

Ante Čizmić/Cropix

U ovom trenutku kamp u Stubreču bilježi 15 posto veći broj noćenja u odnosu na lani

Ante Čizmić/Cropix

Eirik Dirdal s djecom Jonasom, Adrianom i Elidom

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/kamp-u-stobrecu-puniji-je-nego-ikad-od-otvaranja-2007-za-mene-i-moga-supruga-ovo-mjesto-je-broj-jedan-u-hrvatskoj-1308200 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4b2d5dfc806a625ff41d5256278d2eada2df0f8b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jedini+splitski+kamp+%C5%BEivi+svoje+najbolje+dane.+%E2%80%98Za+mene+i+moga+supruga+ovo+mjesto+je+broj+jedan+u+Hrvatskoj%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fkamp-u-stobrecu-puniji-je-nego-ikad-od-otvaranja-2007-za-mene-i-moga-supruga-ovo-mjesto-je-broj-jedan-u-hrvatskoj-1308200 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fkamp-u-stobrecu-puniji-je-nego-ikad-od-otvaranja-2007-za-mene-i-moga-supruga-ovo-mjesto-je-broj-jedan-u-hrvatskoj-1308200 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VRIJEDNOST ZA NOVAC [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
SplitVRIJEDNOST ZA NOVAC

Jedini splitski kamp živi svoje najbolje dane. ‘Za mene i moga supruga ovo mjesto je broj jedan u Hrvatskoj‘

Piše Mirela Goreta
20. srpnja 2023. - 12:33
Od kraja 2018., kad su otvorili bazen, u stobrečkom kampu malo su podignuli cijene, a sada su i kategorizirani s četiri zvjezdice, umjesto prijašnje dvijeAnte Čizmić/cropix/

Lani su u stobrečkom kampu imali svoju najbolju turističku sezonu od početka rada 2007. godine, ali ih je aktualna već sada natjerala da upišu novi rekord.

U ovom trenutku bilježe 15 posto veći broj noćenja u odnosu na lani, što izaziva zadovoljne osmijehe kako Ivice Tafre, vlasnika tvrtke koja upravlja autokampom, tako i Sanje Bošnjak, voditeljice prodaje i marketinga. Osmijeh s lica ne skidaju ni njihovi gosti. Kamp je dupkom pun, ali ne ostavlja dojam prenapučenosti. Neki su turisti možda otišli na izlete poput raftinga na Cetini, drugi u obilazak Splita i Trogira ili su skoknuli na jedan dan do Dubrovnika.

Među onima koje smo zatekli u kampu jedni se brčkaju na plaži ili u nekom od bazena, drugi relaksiraju u wellness i spa zoni ili se odmaraju pod suncobranima, a Norve...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 10:07