StoryEditorOCM
Splitšto ti je život...

Kakva tuga. Cijeli život pokojne splitske novinarke stao je u par kesa; bilo je tu vrijednih stvari, kamion sve kupi...

Piše Split SD
16. veljače 2024. - 10:45

Pokojnoj novinarki Mariji Erceg danas se čisti stan. Po nalogu Grada došli su radnici koji su sve njezine stvari iznijeli ispred stana u centru Splita, u Kružićevoj ulici.

Taj potez, očekivano, nije prošao nezapaženo, odmah su se na Facebooku oglasili Getani.

image
Paun Paunović/HANZA MEDIA
image
Paun Paunović/HANZA MEDIA

- Šjora Mari Hini se u pozne godine priredija cirkus. Pisalo se pa je glupo pisat ponovo, al šta ti je život, sve u par crnih i prozirnih vrića stane. I kako iz Grada nema niko da bi stan pun blaga pročešlja, jer se sve ionako svede da se bliske kulturnjake zbrine di ih se zbrinit mora, završit će šjora Marina ostavština di će ubrzo i ova kukavna vlast - na Karepovac.

image
Privatni album

Mi smo za uspomenu na susidu uzeli jednu (uz odobrenje radnika) škovacu koja je za nesritnon staricon ostala, da nan se na polici nađe... - napisao je jedan od njih.

image
Paun Paunović/HANZA MEDIA
image
Privatni album

Kako smo neslužbeno doznali, u stanu pokojne Hinine našlo se vrijednih stvari, u prvom redu slika i knjiga pa su se njezini bivši susjedi zapitali ima li šanse da se ta ostavština na neki način vrednuje, no po svoj prilici će sve što je u stanu završiti u - otpadu.

image
Privatni album

U Kružićevoj se trenutno nalazi kamion koji kupi sve stvari koje su ostale iza pokojne novinarke, a mi smo, za svaki slučaj poslali upit Gradu Splitu postoji li mogućnost zbrinjavanja njenih stvari i ostavštine, te što će biti s njima ako nema? Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

image
Paun Paunović/HANZA MEDIA
image
Saša Burić/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:12