StoryEditorOCM
Splittuče se treća smjena

Kakva priša na splitskom gradilištu: ‘Rade i po mraku, a jedan im svitli mobitelom!‘ Pogledajte ovu nadrealnu snimku

Piše Lucija Vujnović
4. siječnja 2024. - 11:07

Ušli smo u novu 2024. godinu, a stari problemi se nastavljaju, barem što se tiče gradilišta "Small Mall" na splitskom Manušu. 

U konkretnom slučaju, problemi se već desetljećima prenose a čini se da neće ni prestati uskoro. Upravo suprotno, još su se produbili - figurativno i doslovno. 

- Kakva priša! Rade i po mraku, a jedan im svitli s mobitelom - opis je snimke na gradilištu gdje se radi prekovremeno i očito - bez struje. 

Snimka je nastala oko 18 popodne. 

- Horor zvukovi! - opisuju atmosferu u kvartu. 

Nekoliko sati ranije, oko 15, fotografirano je i bušenje ispod Vukovarske ulice bez prava građenja, prava služnosti ili pisanog odobrenja grada te bez dozvole za građenje izvan građevinske čestice.

image
Privatna Snimka

Sve snimke i fotografije nastale su 3. siječnja. Small Mall je i po starom ugovoru koristio veću površinu od ugovorene zbog čega se može ukinuti ugovor o zakupu javne površine. 

U prosincu smo pitali Grad Split planira li se ukinuti postojeće pravo građenja te hoće li se investitoru (koji je već oštetio Grad za preko 1,5 milijuna eura) dati dodatno pravo građenja na 16 čestica, po kojoj cijeni i za koliki iznos komunalnog doprinosa, kako bi nastavili sa spornim radovima. 

image
Privatna Snimka

Nikad nismo dobili odgovor, a nedostatak odgovora je također odgovor. Uznapredovali radovi govore da zaustavljanja nema, a o iznosu gubitaka za Grad Split ćemo pisati na kraju - kad se sve zbroji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:31