StoryEditorOCM
SplitPREMIJERA U KVARTU

Kakav sraz kraljeva! Splitska ekipa bacila ‘na male branke‘: ‘Važnije je osvojit turnir u kvartu nego bit prvi u gradu‘

Piše Lucija Vujnović
22. prosinca 2023. - 21:45

Ovih dana živahno je u splitskom kvartu Skalice (GK Lovret) u kojem ne nedostaje aktivnosti ni pozitivne energije. Jučer je organizirano kićenje božićne jelke za one najmlađe, a danas je osmišljen i program za one starije. 

Na igralištu OŠ Skalice organiziran je "Božićni malonogometni turnir" u kojem su sudjelovale nogometne momčadi sastavljene od ekipa iz okolnih kafića - "La Rossa"," Captain‘s Club", "Garden bar Marina", "Krom", "Elephant" i "Borsalino". 

image
Tom Dubravec/Cropix

- Okupili smo se mi iz kafića, nas troje smo u ekipi, a igra se na male branke po 15 minuti "šporke igre". Ovo je organizirano po prvi put, mi smo došli igrat! - rekao je Dragan, jedan od igrača nogometne momčadi "Captain‘s Cluba". 

Oduševljen je i Tomo, vlasnik "Garden bara Marina", koji kaže kako se nada da će ovaj događaj postati kvartovska tradicija. 

image
Tom Dubravec/Cropix

- Pripremali smo se, trenirali smo, nema šale! Važnije je osvojit turnir u kvartu nego bit prvi u gradu. Sa Skalica sam i drago mi je vidjeti da se organiziraju ovakve stvari. Ovo je sad pilot program, a nadam se da će to saživit i da će to idućih godina poprimit‘ još veći karakter. Od ravnatelja smo dobili teren za igrat, ljudi su se odazvali, svi pomognu koliko mogu i nadam se da će ovo postat tradicija - rekao je. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Osim igrača, i publika je uživala u sunčanom danu, muzici, navijanju i besplatnom piću. 

- Ne igramo, ali smo došli podržati igrače i ovu priču. Dovodi nas ljubav prema kvartu u kojem smo odrasli i nostalgija za "Skalice kupom". Podržavamo Rosinu inicijativu da vrati kvartu stare dane slave i da obnovimo tradiciju koju smo izgubili - poručio je Karlo koji je gledao utakmice s klupe. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Leo Botica, ravnatelj OŠ Skalice, pohvalio je angažman organizatora Ante Rose koji je začetnik i realizator ove ideje.

- Ova inicijativa je odlična. Otkad je Ante došao, kvart je živnuo. Bio je kod mene tri, četiri puta i svaki put ima neku novu, pozitivnu ideju koja vodi u jednu lijepu priču. Jučer je bilo kićenje kvarta, danas turnir, a bit će još toga... Ima jako puno ideja, a predložio sam da kontaktira i ove dečke iz kotara, pa ćemo probat nešto osmislit da dogodine bude na još višoj razini - rekao je Botica. 

image

Ante Roso

Tom Dubravec/Cropix

Odlična zabava, vrhunski mali balun i pozitivna energija obilježili su današnji dan u ovom nepravedno zapostavljenom splitskom kvartu. 

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:30