StoryEditorOCM
SplitJOŠ MALO PA SA‘ ĆE

Kad će više brdo prošlosti postati oaza budućnosti? Prof. Baljkas: Marjan je rupa bez dna i naša velika sramota, trim-staza pita hitnu obnovu!

9. studenog 2020. - 10:10
Prof. Željko Baljkas, inicijator posljednje faze uređenja trim- staze na Benama, već 40 godina skrbi o Marjanu Joško Šupić/HANZA MEDIA

Projektom "Brdo prošlosti, oaza budućnosti", vrijednim više od 26,5 milijuna kuna, prije više od dvije godine najavljeno je da će se, između ostalog, financirati nove biciklističke pješačke staze te obnoviti trim-staze.

Projekt je započeo s provedbom 1. svibnja 2018. godine, a preostalo je još šest mjeseci za realizaciju svih planiranih aktivnosti. Kada će krenuti obnova trim-staze, na to pitanje nam iz Grada nisu odgovorili duže od mjesec dana, ali prema njihovim ranijim najavama sigurno bi trebala biti završena do Međunarodnog praznika rada, koji Splićani uz miris fažola, prve trešnje i karanfile, tradicionalno slave na Marjanu.

Kada smo nedavno objavili priču o katastrofalnom stanju marjanske trim-staze, a pogotovo dijela koji je napravljen još 1974. godine, izazvali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:24