StoryEditorOCM
Splitsve će se doznati

Je li ovo Puljak odustao od maksime ‘Ili HDZ ili Hrvatska‘? Poznatu HDZ-ovku imenovao na važnu funkciju u Banovini

Piše split sd
17. kolovoza 2023. - 21:05

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak donio je odluku o imenovanju Kristine Nuić Prke kao osobe za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika. Time će ova zaposlenica Banovine postati osoba koja je, osim poslodavca, ovlaštena primati i rješavati pritužbe vezane za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika Grada Splita.

I ovo možda ne bi bilo ništa neobično da Nuić Prka, eto, nije - članica HDZ-a. A zna se kako glasi omiljena maksima gradonačelnika Puljka: Ili HDZ ili Hrvatska.

Inače, ova voditeljica Odsjeka za ljudske potencijale u Uredu Grada je dana 26. srpnja 2023. godine na upit Slobodne Dalmacije odgovorila da službe u Banovini nisu zaprimile prijavu pročelnice Maje Đerek za mobing zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića te da su takve informacije netočne. 

Dva tjedna kasnije je Đerek najavila takvu prijavu.

Nuić Prka, inače višestruka predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, nakon odabira Puljka za splitskoga gradonačelnika u lipnju 2021. godine poslušala je preporuku Vice Mihanovića o davanju mandata predsjednice Upravnog vijeća Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata na raspolaganje.

Nešto kasnije, u studenom, Davor Matijević kritizirao je gradonačelnikove poteze zbog toga što je u radnoj skupini o novom ustroju Gradske uprave - koju je gradonačelnik sam oformio - sudjelovala i ova istaknuta članica HDZ-a.

- Uključena osoba koja je došla tek prije godinu i pol dana u Banovinu, uz poništene natječaje i gdje su je jedva uspjeli ubaciti u sustav na mjesto koje su oformili samo za nju - rekao je tada Matijević. 

Nuić Prka mu nije ostala dužna: 

- Kad gledam sadržaje vašeg javnog istupa, mogu samo konstatirati - ovako loš SDP Hrvatska ipak nije zaslužila. Za početak, nitko me nije ”jedva ubacio”, niti sam se na natječaj javila kao član stranke, već kao državljanin Republike Hrvatske te sam morala ispuniti sve uvjete zakonito provedenog natječaja - navela je tada Nuić Prka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:40