StoryEditorOCM
SplitOPTIMISTIČNO

Iz Grada najavili početak radova na Žnjanu: ‘Startamo već krajem tjedna, dekomodirat ćemo stanare, ali isplatit će se‘

Piše Split SD
29. siječnja 2024. - 12:56

U prostorijama Banovine danas su potpisani ugovori tvrtke "Žnjan" s predstavnicima izvođača radova i nadzorom na projektu uređenja Žnjanskog platoa. Početak radova očekuje se krajem ovog tjedna. Za izvođača je odabrana tvrtka "Lavčević" i "Lavčević-inženjering", a vrijednost radova je 45,5 milijuna eura bez PDV-a. Za nadzor radova je izabrana zajednica ponuditelja "Geoprojekt" i "Sedra Consulting" koji će stajati 183.980 eura bez PDV-a. Projektom je predviđena sadnja 730 stabala i palmi te 12.815 grmova i trajnica. Stabla koja je moguće će se sačuvati, a neka će biti presađena, obećali su iz Grada.

- Žnjan će u narednom razdoblju biti veliko gradilišta stoga će, između ostalog, biti potrebno strpljenje i razumijevanje građana, posebno stanovnika ovog dijela grada. Razgovarat ćemo s čelnicima obližnjih kotareva i obavijestiti ih o svim važnim informacijama za građane - rekao je Ivica Puljak i prenio detalje projekta:

- Za nešto više od godinu dana na Žnjanu će biti 48.000 metara kvadratnih zelenila i plaža sa sportskim, glazbenim i kulturnim sadržajima koji će biti uvijek dostupni i besplatni za sve.

image
Grad Split

Ishodovano je pet pravomoćnih dozvola i dokumentacija je spremna, kažu u Banovini.

- Svjesni smo da će na trenutke radovi dekomodirati okolne stanare, ali će od radova i oni imati koristi. Molimo za razumijevanje - kazao je direktor tvrtke "Žnjan" Antonio Ljubas.

Plaža za osobe s invaliditetom na Žnjanu ostat će otvorena tijekom radova, poručuju iz Grada. Informacije o prometnoj regulaciji i tehničkim detaljima od javnog interesa bit će objavljene na Stranicama Banovine i tvrtke "Žnjan".

image
Grad Split

Projektiranje je obavio arhitektornki biro "Ante Kuzmanić". Projekt ima šest faza za koje je predviđeno vrijeme trajanja radova 289, osim za fazu dva kojom je predviđena izgradnja garaže s 530 parkirnih mjesta zbog čega je rok godina dana. Pet faza se vremenski preklapaju, a šest se radi odvojeno jer je područje koncesijom hotela "Split".

Šetnica, biciklističke staze, plaže, dječja igrališta i razna sportska igrališta, amfiteatar, 11 paviljonskih građevina za ugostiteljstvo, turizam i rekreaciju i drugi popratni sadržaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:17