StoryEditorOCM
Splitpajasen

Investitori ‘Small Malla‘ uklonili invazivna stabla, splitski inženjer drži da je to protuzakonito. I da im Grad pomaže

Piše Lucija Vujnović
6. prosinca 2023. - 16:50

Kako su i najavili u jučerašnjem dugom priopćenje iz tvrtke "Small Mall", uklonjena su stabla pajasena u Riječkoj ulici. 

Kako su kazali, stabla invazivne i agresivne biljne vrste uklanjaju "Parkovi i nasadi", a spomenuli su kako će se u skladu s preporukama struke - posaditi nova.

image

Uklonjena su stabla u Riječkoj

Privatna Snimka

Priopćenje za medije poslao je Ibrica Zulifkarpašić, predstavnik investitora, tvrtke "Best in parking", no Mario Rovan, građevinski inženjer u ime Građanske inicijative, smatra neobičnim što se on obratio javnosti. 

- Ovo iznenađuje jer "Best in Parking" nije prijavljen kao investitor, nema vlasničkih prava i prava građenja i nema nikakvo dopuštenje za građenje.

Osvrnuo se i na najavu uklanjanja vegetacije na zemljištu Grada Splita koje je, tvrdi, izvan obuhvata dozvole za građenje garažno-poslovne građevine "Small Mall", a koje bi provelo društvo "Parkovi i nasadi" kojim upravlja Grad Split.

- Zato je cjelokupna odgovornost na Gradu Splitu za protuzakonito izvođenje najavljenih šumarsko-građevinskih radova bez dozvole za građenje i bez dopuštenja konzervatora.

Grad Split se sve više uvlači u protuzakonite radnje koje investitor financira, počevši od protuzakonitog davanja u zakup nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske (nadsvođa željezničkog tunela) - poručio je Rovan te dodao kako ga cijela situacija uvelike podsjeća na onu koja se nedavno zbila na splitskim Gripama. 

- Postoji sličnost s protuzakonitim radovima uklanjanja raslinja bez građevinske dozvole i bez dozvole konzervatora kod Tvrđave Gripe kada su Građevinska inspekcija i konzervatori odmah zabranili daljnje radove, a MUP kaznio dogradonačelnika Ivoševića - objasnio je. 

Uz fotografiju koju nam je poslao napisao je kratko: "Protuzakoniti građevinski radovi Grada Splita", a  priložio je i dokument "Izmjenu i dopunu potvrde glavnog projekta" u kojem su navedene sudske čestice na kojima je dozvoljeno građenje. Dozvoljeno je na 4544/3, no ne i na 4544/4, 4544/5 i 4544/6.

image

Izmjena i dopuna potvrde glavnog projekta

Screenshot Sd/
image

Grafički prikaz čestica

Screenshot Sd/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:22