stdClass Object ( [id] => 1198434 [title] => I vama se čini da je čestita zabava u Splitu kleknula pod teretom cajki, da nas sva svjetska imena zaobilaze? Nemojte bit‘ u crnjaku! Naša reporterka zna nešto više, otkriva svjetlo na kraju tunela [alias] => i-vama-se-cini-da-je-cestita-zabava-u-splitu-kleknula-pod-teretom-cajki-da-nas-sva-svjetska-imena-zaobilaze-nemojte-bit-u-crnjaku-nasa-reporterka-zna-nesto-vise-otkriva-svjetlo-na-kraju-tunela [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da se razumijemo, “fusion” je naziv koji se koristi pri kombinaciji glazbenih smjerova. Svega se tu može pronaći, ali je zajednički nazivnik – alternativa.

Nažalost, u Splitu je od ove godine “oskvrnut” taj naziv, nakon što je na lokalnim radiopostajama prvi put objavljena najava Fusion world music festivala koji će se održati u Parku mladeži.

Organizatori su očito imali za cilj najaviti mješavinu glazbenika, pa su zato iskoristili riječ “fusion”, jer sigurno nisu mogli najaviti ništa alternativno.

Aleksandra Prijović, Doris Dragović, Gazda Paja, Tonči Huljić, Aco Pejović, Dalmatino, Sara Jo, Gibonni, Petar Grašo, Voyage & Nucci… Nabrojali smo samo neka od slušanih glazbenih imena koja će u sklopu tog dvodnevnog festivala nastupiti u Splitu, a “prava” je alternativa najčešće rezervirana za Zagreb i Šibenik.

Svjetska glazbena imena gotovo svih glazbenih pravaca zaobilaze naš grad. Neke slušatelje u Splitu to je natjeralo da zavole kvalitetnu elektroničku glazbu, što nije teško, ali našem gradu kronično nedostaje dobrih koncerata.

Oni koji su orijentirani na alternativu ovoga ljeta nemaju gdje ispijati piće uz uživo bend po svome guštu. Bivša diskoteka O’Harra je postala nešto sasvim drugo, tamo je nedavno nastupila Mimi Mercedez.

Klub Kocka se ljeti zatvara, kao i Quasimodo, a ostala mjesta su već odavno zatvorena, dok je Judino drvo i Cirkus na kraju pomela pandemija koronavirusa.

'Jedino u Kocke...'

– Nemamo di izić u Splitu. Jedino u Kocke možemo zamislit održavanje koncerta na kakav bi tili otić, ne znam di drugo – kazala nam je ekipa mladih koje smo pronašli na Matejuški.

Dok su ispijali pivo i slušali glazbu preko bluetooth zvučnika, gnjavili smo ih da nam otkriju gdje se današnji mladi alternativci pronalaze, druže i izlaze.

– Znamo di smo, al’ istovremeno ne znamo – znakovito je rekao 21-godišnji Ante, koji se amaterski posvetio elektronici, dodavši da mu nedostaje koncerata.

Kao odlične lokacije za takve događaje naveli su kino “Bačvice”, bedeme ili tvrđavu Gripe, ali takve inicijative uvijek ovise o privatnicima koji imaju hrabrosti uhvatiti se ukoštac s mukotrpnom i skupocjenom organizacijom koncerta.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
------
image
Vojko Bašić/Cropix
------
image
Vojko Bašić/Cropix
---


– Financije su najveći problem. Svi su bez para. Nedostaje neko ‘ko će organizirat koncert ili party, kao što je to bilo s Barbarincem ili nekim drugim festivalima – dodao je Lovre, također 21-godišnjak koji je više puta naglasio da mladi nemaju gdje svirati, što je ključni problem. Otužno priznaju da za njih ljeti više nema mjesta u centru grada.

Zatvorio je i Ghetto

– Zatvorio je i klub Ghetto. Ovo je prva godina da nećemo tamo zalazit. Poskupio im je najam, zbog toga smo izgubili jedino mjesto di smo mogli poslušat svirke, DJ-eve…

To je bilo mjesto s odličnom energijom, mogli smo priuštit piće, družili bismo se tamo cijelu noć i plesali na raznovrsnu glazbu, ovisno o večeri. Sad samo možemo slušat komercijalu – požalila se Jelena, 36-godišnjakinja, koja pamti dane kad je u Splitu tijekom jedne večeri mogla birati nekoliko lokacija za izlazak, a danas ne pronalazi nijednu.

Ante, Ivan i Vid, 25-godišnji studenti medicine, kažu nam da smo nekoliko godina zakasnili s pitanjima, tad bi nam imali što za reći o alternativnim mjestima u Splitu, a sada ne.

– Kad smo bili u srednjoj školi bilo je odlično. Ma, samo na Matejuški je bilo odlično, jer si mogao čuti gitaru, a sad su i ovdje izdominirali stranci – kazali su. Ivan nam je spomenuo isto mjesto kao i društvo u njegovoj blizini s kojima smo ranije razgovarali – Dom mladeži.

– Okupili bismo se tamo prije koncerta pa nas je policija zadnjih godina počela globiti s 200 kuna kazne. Tako da se ni tamo više ne možemo družiti prije ulaska, a to je nezaobilazan segment izlaska – konstatirao je Ivan.

Preostaju im, kažu, kućni tulumi s glazbom koju sami biraju, jer supkultura nema novca i takva mjesta propadaju. Nekad bi posustali pa bi zbog ekipe otišli na studentsku večer u Kaurija.

– Tamo se puštaju cajke, al’ šta ćemo, moramo nekad otić s ostatkom društva koje sluša takvu glazbu i prilagodit se. Nemaš izbora, ne preostaje ništa drugo – govori Ante, dok je Vid naveo da jedino izlazi u Kuke (Treće poluvrijeme) i na Matejušku.

Ni kućice više ne valjaju

– Prvih godina je bilo super na kućicama na Rivi, ali ni to više nije dobro. Mi smo iz Splita i studiramo ovdje, tako da je nama najgore. Oni koji tu dođu iz drugih gradova nekako pronađu mjesto za zabavu, ali mi teško ili nikako – požalio se Vid, koji je na kraju zaključio da prije izlaska popiju koje pivo više pa se mijenja pogled na lošu glazbu, tad mogu tolerirati i najgore.

Kao problem su istaknuli što se u gotovo svim klubovima ili barovima naplaćuju ulazi, a playlista je ravna onoj kakva se pušta na lokalnim radiopostajama, što ih nikako ne zadovoljava i nije im jasno što vlasnici naplaćuju. Kad se na to dodaju cijene piva koje se kreću između 30 i 50 kuna, ne mogu si priuštiti ples na podiju.

---

image

Dobro raspoloženi mladi gosti u klubu 305

Vojko Bašić/Cropix
---

 

Njihove riječi o lokacijama koje posjećuju potvrdili su nam i taksisti iz noćne smjene. Kauri je u zimskim mjesecima najpopularniji, kao i Vanilla. Manje njih voze u Quasimodo, a oni koji izdrže do kraja večeri na kraju se sjate u Kuke.

U 'Centrala' i 305 AD samo stranci

No, sada je većina tih mjesta odradila svoj zadnji radni vikend i zabava se prebacuje na Bačvice. Klub “Central” i 305 AD posjećuju isključivo stranci, otkrio nam je vozač Žutog taksija.

Pomalo obeshrabreni izjavama mladih, koji nisu previše optimistični da će se u bliskoj budućnosti nešto promijeniti nabolje, javili smo se Luki Žižiću koji iza sebe ima oko 700 organiziranih koncerata, a u najvećem broju mogu se pripisati alternativnoj sceni.

---

image

Luka Žižić, promotor u Baraci

Vojko Bašić/Cropix
---

Najstariji među sugovornicima (neka se zbog toga ne uvrijedi) gaji najviše optimizma. Nakon što je zatvorio već spomenuti Cirkus, mjesto u kojem su imali priliku nastupati manje i više poznati bendovi, posvetio se organizaciji koncerata u prijateljskim prostorima.

'Baraka' je idealna 

– Kocka će uvijek biti prijateljski prostor jer meni odgovara kao ispušni ventil za underground, kako sad više nema Cirkusa. Za nešto između alternative i rocka, idealno mjesto za to je Baraka u Vukovarskoj ulici – otkriva nam Luka.

Naime, već smo objavili priču o tom rock-mjestu kraj Higijenskog. Od početka su najavljivali kako nikad neće posustati od ideje da postanu utočište rocka u Splitu, a na tome i dalje ustraju.

---

image

Klub Baraka u Vukovarskoj

Vojko Bašić/Cropix
---

 

– Važno im je da se taj žanr održava u gradu i žele biti i ostati mjesto za rock ‘n’ roll. S obzirom na situaciju kakva je u gradu, a to je da se gase neovisna mala mjesta gdje se nekad sviralo, vjerujem da će oni dobiti na pažnji.

Nakon što sam gurao mlade autorske bendove, što bi trebao biti posao Grada, Županije i Ministarstva kulture, ja sam u pandemiji poklekao s Cirkusom i bio sam primoran zatvoriti. Brojni su poklekli. Sretan sam što nije Baraka, gdje uz njihovu pomoć mogu održavati koncerte tijekom ljeta, ali nas Splićane čeka bogat program u jesen i zimu – otkrio je Žižić, koji je unatoč svemu vrlo optimističan.

Ekipa oko Radio Kampusa

Razlog tome je novo vodstvo Kocke i ekipa koja se okupila oko Radio Kampusa.

– Kocka ima novu upravu i situacija je tamo puno bolja nego što je prije bila. Tko god to ne misli, dugo nije posjetio Kocku – decidiran je naš sugovornik, te nas je uputio na Tonća Viskovića, predsjednika Koalicije udruge mladih. Bez puno hvalisanja i detalja, potvrdio nam je samo da pokušavaju podignuti letvicu i osigurati što bolji program.

---

image

Tonći Visković, predsjednik Koalicije udruge mladih

Privatni Album
---

---

image

Klub Kocka

Marita Bulimbašić
---

– Dok smo radili pod strogim mjerama, uspjeli smo organizirati manja glazbena druženja i zabave, a broj posjetitelja je uvijek dolazio do maksimalnog ograničenja. Kad su pale mjere, postojala je mogućnost da se zadrži jednaka brojka ljudi koja je prevladavala i tijekom pandemije, međutim, na svačije zadovoljstvo, ipak naša događanja privlače opet stotine mladih – kazali su iz KUM-a.

Među ostalim, ove godine pokrenuta je suradnja s “Dostavom zvuka”, pa su kroz zajednički projekt doveli u klub Edu Maajku, She Loves Pablo, Kandžiju, Chui, Daliborovo granje, ABOP...

Od Stimulansa do Pseće plaže

– Ugostili smo Stimulanse, Špurijus, Mary May, Motus Vita Est, BKD, Pardon, Achachack, A Gram Trip, Pitaj klince, Pseću plažu, Kurve, Stepped Out te na redovnoj bazi održavali naše već uhodane programe kao što su ZloSTavljanje (metal, HC) i Trešija (treš, hitovi) – dodali su, a raznolikost programa osvježili su Graffiti Jam u Ulici, buvljacima, novim programom “Prednjačenje” (trap/hyperpop i slični žanrovi) – nabrojili su.

---

image

Klub Kocka

Marita Bulimbašić
---

Proveli su 2019. godine niz fokus grupa vezanih za klub i scenu, uz vodstvo sociologinje Maje Čurković, čime su dobili jasnu sliku toga što njihova publika traži. Ipak, tad se pojavila korona i posve preobratila paradigmu slobodnog vremena i izlazaka, a uskoro ćemo provesti novo istraživanje da vidimo što se sve promijenilo i kako mladi sada dišu.

– Primijetili smo kako nas je ovaj teški period sve bolje povezao, a osim toga, i publika je ostala uvijek blizu, a sada je i mlađa! – istaknuli su ono što ih posebno veseli i najavili bogat program u jesen. Osim unaprijeđene i sasvim osvježene Kocke, Luka Žižić je poseban naglasak stavio na Radio Kampus.

Oni su glas!

– Odlična su ekipa i mislim da će postati sve važniji faktor u gradu, oni su glas nezavisne scene. Njihovi novinari i volonteri su ljudi koji sviraju u bendovima – naglasio je veteran koncertnih događanja u gradu.


Njegove riječi je potvrdila i glavna urednica Radio Kampusa Vesna Vujević, koja svakodnevno kreira program s glazbeno educiranim mladim ljudima koji su uključeni u brojne projekte kao što je Zo, The Splittersi, Justin’s Johnson, La Volpe, The smoothest, Djigibaoo, a imaju podršku brojnih drugih bendova koji podržavaju rad radija i njihova se glazba može čuti samo na frekvencijama “Kampusa” i na YouTubeu.

---

image

Glavna urednica Radio Kampusa 

Joško Ponoš/Cropix
---

– Po uzoru na ostala studentska radija u državi, kao što je dubrovački, osječki i zagrebački, koji odlično rade, kad se osmišljavao Radio Kampus cilj je bio da bude krik mladih koji naginju alternativnoj glazbi.

Nakon pet godina online emitiranja, Radio Kampus se od veljače može slušati na frekvenciji 104.1 mHz. Svi ti ljudi koji su dio radija ne mogu upasti u kategoriju mainstreama.

Riječ je o šarolikom društvancu i po izboru fakulteta, ukusima, ali i obrazovanju. Međutim, zna se što će se na radiju pustiti, a što ne – naglasila je Vujević. Otkrila je da stalno primaju ohrabrujuće poruke slušatelja koji vape za takvom glazbom i mole ih da se ne mijenjaju.

Nisu za lake note

– Nadam se da ćemo odoljeti i da nas neće progutati mainstream mrak. Naši su volonteri glazbeno educirani, imamo curu koja svira tri ili četiri instrumenta, Nora nam pjeva kao anđeo i svira klavir… Nitko od njih nije za lake note.

Ako ćeš slušati mainstream znaš koju radijsku postaju možeš okrenuti, ali je to cilj postojanja različitih radijskih postaja – istaknula je Vujević koja je uz smijeh priznala da bi im ipak trebala jedna osoba na plaći koja će kontrolirati da nakon jazz pjesme ne krene punk, ali je i to iznimno simpatičan segment takvog radija.

---

image

Frane MIhalj, glazbenik i jedan od osnivača Radio Kampusa

Privatni Album/Slobodna Dalmacija
---


Jedan od začetnika Radio Kampusa Frane Mihalj, koji je i sam glazbenik, smatra da je intervencija lokalne zajednice u klupsku scenu nužna, ali je jako mala, skoro nikakva.

Kao što rade s drugim segmentima kulture, tako bi trebalo biti i s klupskom scenom. Takvo nešto se vani događa godinama i ne prepušta se sve privatnicima i entuzijastima koji kod nas organiziraju većinu događanja.

Obratite pažnju

Apeliram na novu gradsku vlast da pogledaju cijelu sliku i obrate pažnju na ogroman postotak publike u ovom gradu koja nema gdje izići – rekao je Mihalj, predsjednik Udruge za zaštitu glazbe STOP i organizator ST@rt festivala koji se održava 12 godina, a cilj je promocija neafirmiranih autorskih bendova. Kroz taj festival prošlo je stotine bendova iz cijele regije.

 

– Inače, htjeli smo mi organizirati i taj festival na višoj razini, ali od lokalne zajednice dobijemo neadekvatne iznose na natječajima. Svima je stalo do toga, ali nema nikakve potpore. Čak nam besplatno ne ustupe niti gradski prostor. Načuo sam da se stvara nekakvo kulturno vijeće, ali nikako da se oformi.

---

image

Klub Kocka

Marita Bulimbašić
---


Takvo vijeće bi hitno trebalo krenuti s radom, jer je ovo već treće ljeto da veliki broj naših mladih nema kamo u izlazak – poentirao je Mihalj.

'Basket', The Flag, Adriatic

Tako su mladi svedeni na Matejušku, kultni Basket koji srećom njeguje kvalitetnu glazbu i održava dobru energiju u kafiću, ali i ispred njega. Posljednjih godina kvalitetno mjesto za druženje postao je i The Flag pub te Adriatic social club. Ustvari, to su samo mjesta koja njeguju dobru glazbu i različite žanrove.

---

image

Lega iz Osijeka, konobar u Basketu

Božidar Vukičević/Cropix
------
image

The Flag Pub 

Božidar Vukičević/Cropix
---

Premda smo bili poprilično obeshrabreni kad smo krenuli raditi ovu temu, predomislili smo se. Jer ima još onih koji se bore za alternativu, klupsku scenu, ali i “fusion” u pravom značenju te riječi.

---

Tri mlada benda

– Mlada autorska scena nestaje jer nemaju gdje svirati. Mladi klinci bi gledali neki bend na pozornici i zamislili se na tome mjestu, ali su takva mjesta propadala. Onda je stigla pandemija i propali su još neki koji su ostali na toj maloj sceni. Usprkos tome su nastala tri mlada splitska benda: The Splittersi, Djigibaoo i Zo koji je sada izbacio album.

To su neki novi klinci koji su posljednje dvije godine uložili u produkciju, snimanje, spotove, a da od toga nisu dobili ništa natrag jer nisu imali svirki. U ovakvoj megakrizi koja je jako pogodila glazbeni svijet, dobili smo tri mlada splitska benda koji su uložili u sebe, a ne u povrat.

Svi oni rade u Kampusu, među ostalima. Nemaju di, nemaju kanale, nemaju klubove i oni su svima rekli “ne” i našli su se zajedno na radiju – ponosan je Žižić na mlade nade.

---

---

Apel gradskoj vlasti

Kao što vlasti rade s drugim segmentima kulture, tako bi trebalo biti i s klupskom scenom. Takvo nešto se vani događa godinama i ne prepušta se sve privatnicima i entuzijastima koji kod nas organiziraju većinu događanja.

Apeliram na novu gradsku vlast da pogledaju cijelu sliku i obrate pažnju na ogroman postotak publike u ovom gradu! – rekao je Frane Mihalj.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA NADE ZA NAS [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => IMA NADE ZA NAS 2 0 13229 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-06-03 13:33:27 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-06-06 07:19:50 [modified_by] => 3122 [publish_up] => 2022-06-05 16:55:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4274 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22301232.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22273716.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253552.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253518.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253512.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253522.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253538.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253548.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253510.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253506.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253500.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253494.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253488.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253472.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253464.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253444.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22253448.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/21371384.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/21371400.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/21371402.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/21371392.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22273280.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22273282.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22273284.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/22273286.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/14289410.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/03\/14289368.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Privatni Album\/Slobodna Dalmacija","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Josko Ponos\/Cropix","Josko Ponos\/Cropix","Marita Bulimba\u0161i\u0107","Marita Bulimba\u0161i\u0107","Marita Bulimba\u0161i\u0107","Privatni Album","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Frane MIhalj, glazbenik i jedan od osniva\u010da Radio Kampusa<\/p>","

Turisti i doma\u0107i na Mateju\u0161ci<\/p>","

Mateju\u0161ko, ljubavi moja<\/p>","","","

Turisti i doma\u0107i na Mateju\u0161ci<\/p>","","

Dobro raspolo\u017eeni mladi gosti u klubu 305<\/p>","

Ispred kluba 305<\/p>","

Klub Baraka u Vukovarskoj<\/p>","

Luka \u017di\u017ei\u0107, promotor u Baraci<\/p>","","

Dobro raspolo\u017eena ekipa\u00a0u klubu 305<\/p>","

Dobro raspolo\u017eeni\u00a0gosti u klubu 305<\/p>","","","

Glavna urednica Radio Kampusa\u00a0<\/p>","

Ekipa na\u00a0Radio Kampusu<\/p>","

Ekipa na\u00a0Radio Kampusu<\/p>","

Radio Kampus<\/p>","

Klub Kocka<\/p>","

Klub Kocka<\/p>","

Klub Kocka<\/p>","

Ton\u0107i Viskovi\u0107, predsjednik Koalicije udruge mladih<\/p>","

Lega iz Osijeka, konobar u Basketu<\/p>","

The Flag Pub\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["47:46","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1499","hd_22301232_1920.jpg":"1920x1080","k_22301232_1280.jpg":"1280x1280","k_22301232_1024.jpg":"1024x1024","k_22301232_640.jpg":"640x640","k_22301232_480.jpg":"480x480","k_22301232_340.jpg":"340x340","k_22301232_220.jpg":"220x220","o_22301232_1280.jpg":"1280x999","o_22301232_1024.jpg":"1024x799","o_22301232_640.jpg":"640x499","o_22301232_480.jpg":"480x374","o_22301232_340.jpg":"340x265","o_22301232_220.jpg":"220x171","h_22301232_1280.jpg":"1280x854","h_22301232_1024.jpg":"1024x683","h_22301232_640.jpg":"640x427","h_22301232_480.jpg":"480x320","h_22301232_340.jpg":"340x227","h_22301232_220.jpg":"220x147","pp_22301232_1280.jpg":"1006x1280","pp_22301232_1024.jpg":"805x1024","pp_22301232_640.jpg":"503x640","pp_22301232_480.jpg":"377x480","pp_22301232_340.jpg":"267x340","pp_22301232_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x1075","hd_22273716_1920.jpg":"1920x1080","k_22273716_1280.jpg":"1280x1280","k_22273716_1024.jpg":"1024x1024","k_22273716_640.jpg":"640x640","k_22273716_480.jpg":"480x480","k_22273716_340.jpg":"340x340","k_22273716_220.jpg":"220x220","o_22273716_1280.jpg":"1280x1274","o_22273716_1024.jpg":"1024x1019","o_22273716_640.jpg":"640x637","o_22273716_480.jpg":"480x477","o_22273716_340.jpg":"340x338","o_22273716_220.jpg":"220x218","h_22273716_1280.jpg":"1280x854","h_22273716_1024.jpg":"1024x683","h_22273716_640.jpg":"640x427","h_22273716_480.jpg":"480x320","h_22273716_340.jpg":"340x227","h_22273716_220.jpg":"220x147","pp_22273716_1280.jpg":"1006x1280","pp_22273716_1024.jpg":"805x1024","pp_22273716_640.jpg":"503x640","pp_22273716_480.jpg":"377x480","pp_22273716_340.jpg":"267x340","pp_22273716_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1465","hd_22253552_1920.jpg":"1920x1080","k_22253552_1280.jpg":"1280x1280","k_22253552_1024.jpg":"1024x1024","k_22253552_640.jpg":"640x640","k_22253552_480.jpg":"480x480","k_22253552_340.jpg":"340x340","k_22253552_220.jpg":"220x220","o_22253552_1280.jpg":"1280x976","o_22253552_1024.jpg":"1024x781","o_22253552_640.jpg":"640x488","o_22253552_480.jpg":"480x366","o_22253552_340.jpg":"340x259","o_22253552_220.jpg":"220x167","h_22253552_1280.jpg":"1280x854","h_22253552_1024.jpg":"1024x683","h_22253552_640.jpg":"640x427","h_22253552_480.jpg":"480x320","h_22253552_340.jpg":"340x227","h_22253552_220.jpg":"220x147","pp_22253552_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253552_1024.jpg":"805x1024","pp_22253552_640.jpg":"503x640","pp_22253552_480.jpg":"377x480","pp_22253552_340.jpg":"267x340","pp_22253552_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1424","hd_22253518_1920.jpg":"1920x1080","k_22253518_1280.jpg":"1280x1280","k_22253518_1024.jpg":"1024x1024","k_22253518_640.jpg":"640x640","k_22253518_480.jpg":"480x480","k_22253518_340.jpg":"340x340","k_22253518_220.jpg":"220x220","o_22253518_1280.jpg":"1280x949","o_22253518_1024.jpg":"1024x759","o_22253518_640.jpg":"640x474","o_22253518_480.jpg":"480x356","o_22253518_340.jpg":"340x252","o_22253518_220.jpg":"220x163","h_22253518_1280.jpg":"1280x854","h_22253518_1024.jpg":"1024x683","h_22253518_640.jpg":"640x427","h_22253518_480.jpg":"480x320","h_22253518_340.jpg":"340x227","h_22253518_220.jpg":"220x147","pp_22253518_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253518_1024.jpg":"805x1024","pp_22253518_640.jpg":"503x640","pp_22253518_480.jpg":"377x480","pp_22253518_340.jpg":"267x340","pp_22253518_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22253512_1920.jpg":"1920x1080","k_22253512_1280.jpg":"1280x1280","k_22253512_1024.jpg":"1024x1024","k_22253512_640.jpg":"640x640","k_22253512_480.jpg":"480x480","k_22253512_340.jpg":"340x340","k_22253512_220.jpg":"220x220","o_22253512_1280.jpg":"1280x853","o_22253512_1024.jpg":"1024x682","o_22253512_640.jpg":"640x426","o_22253512_480.jpg":"480x320","o_22253512_340.jpg":"340x226","o_22253512_220.jpg":"220x146","h_22253512_1280.jpg":"1280x854","h_22253512_1024.jpg":"1024x683","h_22253512_640.jpg":"640x427","h_22253512_480.jpg":"480x320","h_22253512_340.jpg":"340x227","h_22253512_220.jpg":"220x147","pp_22253512_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253512_1024.jpg":"805x1024","pp_22253512_640.jpg":"503x640","pp_22253512_480.jpg":"377x480","pp_22253512_340.jpg":"267x340","pp_22253512_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1272","hd_22253522_1920.jpg":"1920x1080","k_22253522_1280.jpg":"1280x1280","k_22253522_1024.jpg":"1024x1024","k_22253522_640.jpg":"640x640","k_22253522_480.jpg":"480x480","k_22253522_340.jpg":"340x340","k_22253522_220.jpg":"220x220","o_22253522_1280.jpg":"1280x848","o_22253522_1024.jpg":"1024x678","o_22253522_640.jpg":"640x424","o_22253522_480.jpg":"480x318","o_22253522_340.jpg":"340x225","o_22253522_220.jpg":"220x145","h_22253522_1280.jpg":"1280x854","h_22253522_1024.jpg":"1024x683","h_22253522_640.jpg":"640x427","h_22253522_480.jpg":"480x320","h_22253522_340.jpg":"340x227","h_22253522_220.jpg":"220x147","pp_22253522_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253522_1024.jpg":"805x1024","pp_22253522_640.jpg":"503x640","pp_22253522_480.jpg":"377x480","pp_22253522_340.jpg":"267x340","pp_22253522_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1185","hd_22253538_1920.jpg":"1920x1080","k_22253538_1280.jpg":"1280x1280","k_22253538_1024.jpg":"1024x1024","k_22253538_640.jpg":"640x640","k_22253538_480.jpg":"480x480","k_22253538_340.jpg":"340x340","k_22253538_220.jpg":"220x220","o_22253538_1280.jpg":"1280x790","o_22253538_1024.jpg":"1024x632","o_22253538_640.jpg":"640x395","o_22253538_480.jpg":"480x296","o_22253538_340.jpg":"340x209","o_22253538_220.jpg":"220x135","h_22253538_1280.jpg":"1280x854","h_22253538_1024.jpg":"1024x683","h_22253538_640.jpg":"640x427","h_22253538_480.jpg":"480x320","h_22253538_340.jpg":"340x227","h_22253538_220.jpg":"220x147","pp_22253538_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253538_1024.jpg":"805x1024","pp_22253538_640.jpg":"503x640","pp_22253538_480.jpg":"377x480","pp_22253538_340.jpg":"267x340","pp_22253538_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1241","hd_22253548_1920.jpg":"1920x1080","k_22253548_1280.jpg":"1280x1280","k_22253548_1024.jpg":"1024x1024","k_22253548_640.jpg":"640x640","k_22253548_480.jpg":"480x480","k_22253548_340.jpg":"340x340","k_22253548_220.jpg":"220x220","o_22253548_1280.jpg":"1280x827","o_22253548_1024.jpg":"1024x661","o_22253548_640.jpg":"640x413","o_22253548_480.jpg":"480x310","o_22253548_340.jpg":"340x219","o_22253548_220.jpg":"220x142","h_22253548_1280.jpg":"1280x854","h_22253548_1024.jpg":"1024x683","h_22253548_640.jpg":"640x427","h_22253548_480.jpg":"480x320","h_22253548_340.jpg":"340x227","h_22253548_220.jpg":"220x147","pp_22253548_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253548_1024.jpg":"805x1024","pp_22253548_640.jpg":"503x640","pp_22253548_480.jpg":"377x480","pp_22253548_340.jpg":"267x340","pp_22253548_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1302","hd_22253510_1920.jpg":"1920x1080","k_22253510_1280.jpg":"1280x1280","k_22253510_1024.jpg":"1024x1024","k_22253510_640.jpg":"640x640","k_22253510_480.jpg":"480x480","k_22253510_340.jpg":"340x340","k_22253510_220.jpg":"220x220","o_22253510_1280.jpg":"1280x868","o_22253510_1024.jpg":"1024x694","o_22253510_640.jpg":"640x434","o_22253510_480.jpg":"480x325","o_22253510_340.jpg":"340x230","o_22253510_220.jpg":"220x149","h_22253510_1280.jpg":"1280x854","h_22253510_1024.jpg":"1024x683","h_22253510_640.jpg":"640x427","h_22253510_480.jpg":"480x320","h_22253510_340.jpg":"340x227","h_22253510_220.jpg":"220x147","pp_22253510_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253510_1024.jpg":"805x1024","pp_22253510_640.jpg":"503x640","pp_22253510_480.jpg":"377x480","pp_22253510_340.jpg":"267x340","pp_22253510_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1384","hd_22253506_1920.jpg":"1920x1080","k_22253506_1280.jpg":"1280x1280","k_22253506_1024.jpg":"1024x1024","k_22253506_640.jpg":"640x640","k_22253506_480.jpg":"480x480","k_22253506_340.jpg":"340x340","k_22253506_220.jpg":"220x220","o_22253506_1280.jpg":"1280x922","o_22253506_1024.jpg":"1024x738","o_22253506_640.jpg":"640x461","o_22253506_480.jpg":"480x346","o_22253506_340.jpg":"340x245","o_22253506_220.jpg":"220x158","h_22253506_1280.jpg":"1280x854","h_22253506_1024.jpg":"1024x683","h_22253506_640.jpg":"640x427","h_22253506_480.jpg":"480x320","h_22253506_340.jpg":"340x227","h_22253506_220.jpg":"220x147","pp_22253506_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253506_1024.jpg":"805x1024","pp_22253506_640.jpg":"503x640","pp_22253506_480.jpg":"377x480","pp_22253506_340.jpg":"267x340","pp_22253506_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22253500_1920.jpg":"1920x1080","k_22253500_1280.jpg":"1280x1280","k_22253500_1024.jpg":"1024x1024","k_22253500_640.jpg":"640x640","k_22253500_480.jpg":"480x480","k_22253500_340.jpg":"340x340","k_22253500_220.jpg":"220x220","o_22253500_1280.jpg":"1280x853","o_22253500_1024.jpg":"1024x682","o_22253500_640.jpg":"640x426","o_22253500_480.jpg":"480x320","o_22253500_340.jpg":"340x226","o_22253500_220.jpg":"220x146","h_22253500_1280.jpg":"1280x854","h_22253500_1024.jpg":"1024x683","h_22253500_640.jpg":"640x427","h_22253500_480.jpg":"480x320","h_22253500_340.jpg":"340x227","h_22253500_220.jpg":"220x147","pp_22253500_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253500_1024.jpg":"805x1024","pp_22253500_640.jpg":"503x640","pp_22253500_480.jpg":"377x480","pp_22253500_340.jpg":"267x340","pp_22253500_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1303","hd_22253494_1920.jpg":"1920x1080","k_22253494_1280.jpg":"1280x1280","k_22253494_1024.jpg":"1024x1024","k_22253494_640.jpg":"640x640","k_22253494_480.jpg":"480x480","k_22253494_340.jpg":"340x340","k_22253494_220.jpg":"220x220","o_22253494_1280.jpg":"1280x868","o_22253494_1024.jpg":"1024x694","o_22253494_640.jpg":"640x434","o_22253494_480.jpg":"480x325","o_22253494_340.jpg":"340x230","o_22253494_220.jpg":"220x149","h_22253494_1280.jpg":"1280x854","h_22253494_1024.jpg":"1024x683","h_22253494_640.jpg":"640x427","h_22253494_480.jpg":"480x320","h_22253494_340.jpg":"340x227","h_22253494_220.jpg":"220x147","pp_22253494_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253494_1024.jpg":"805x1024","pp_22253494_640.jpg":"503x640","pp_22253494_480.jpg":"377x480","pp_22253494_340.jpg":"267x340","pp_22253494_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22253488_1920.jpg":"1920x1080","k_22253488_1280.jpg":"1280x1280","k_22253488_1024.jpg":"1024x1024","k_22253488_640.jpg":"640x640","k_22253488_480.jpg":"480x480","k_22253488_340.jpg":"340x340","k_22253488_220.jpg":"220x220","o_22253488_1280.jpg":"1280x853","o_22253488_1024.jpg":"1024x682","o_22253488_640.jpg":"640x426","o_22253488_480.jpg":"480x320","o_22253488_340.jpg":"340x226","o_22253488_220.jpg":"220x146","h_22253488_1280.jpg":"1280x854","h_22253488_1024.jpg":"1024x683","h_22253488_640.jpg":"640x427","h_22253488_480.jpg":"480x320","h_22253488_340.jpg":"340x227","h_22253488_220.jpg":"220x147","pp_22253488_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253488_1024.jpg":"805x1024","pp_22253488_640.jpg":"503x640","pp_22253488_480.jpg":"377x480","pp_22253488_340.jpg":"267x340","pp_22253488_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2350","hd_22253472_1920.jpg":"1920x1080","k_22253472_1280.jpg":"1280x1280","k_22253472_1024.jpg":"1024x1024","k_22253472_640.jpg":"640x640","k_22253472_480.jpg":"480x480","k_22253472_340.jpg":"340x340","k_22253472_220.jpg":"220x220","o_22253472_1280.jpg":"1280x1566","o_22253472_1024.jpg":"1024x1253","o_22253472_640.jpg":"640x783","o_22253472_480.jpg":"480x587","o_22253472_340.jpg":"340x416","o_22253472_220.jpg":"220x269","h_22253472_1280.jpg":"1280x854","h_22253472_1024.jpg":"1024x683","h_22253472_640.jpg":"640x427","h_22253472_480.jpg":"480x320","h_22253472_340.jpg":"340x227","h_22253472_220.jpg":"220x147","pp_22253472_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253472_1024.jpg":"805x1024","pp_22253472_640.jpg":"503x640","pp_22253472_480.jpg":"377x480","pp_22253472_340.jpg":"267x340","pp_22253472_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1622","hd_22253464_1920.jpg":"1920x1080","k_22253464_1280.jpg":"1280x1280","k_22253464_1024.jpg":"1024x1024","k_22253464_640.jpg":"640x640","k_22253464_480.jpg":"480x480","k_22253464_340.jpg":"340x340","k_22253464_220.jpg":"220x220","o_22253464_1280.jpg":"1280x1081","o_22253464_1024.jpg":"1024x865","o_22253464_640.jpg":"640x540","o_22253464_480.jpg":"480x405","o_22253464_340.jpg":"340x287","o_22253464_220.jpg":"220x185","h_22253464_1280.jpg":"1280x854","h_22253464_1024.jpg":"1024x683","h_22253464_640.jpg":"640x427","h_22253464_480.jpg":"480x320","h_22253464_340.jpg":"340x227","h_22253464_220.jpg":"220x147","pp_22253464_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253464_1024.jpg":"805x1024","pp_22253464_640.jpg":"503x640","pp_22253464_480.jpg":"377x480","pp_22253464_340.jpg":"267x340","pp_22253464_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_22253444_1920.jpg":"1920x1080","k_22253444_1280.jpg":"1280x1280","k_22253444_1024.jpg":"1024x1024","k_22253444_640.jpg":"640x640","k_22253444_480.jpg":"480x480","k_22253444_340.jpg":"340x340","k_22253444_220.jpg":"220x220","o_22253444_1280.jpg":"1280x853","o_22253444_1024.jpg":"1024x682","o_22253444_640.jpg":"640x426","o_22253444_480.jpg":"480x320","o_22253444_340.jpg":"340x226","o_22253444_220.jpg":"220x146","h_22253444_1280.jpg":"1280x854","h_22253444_1024.jpg":"1024x683","h_22253444_640.jpg":"640x427","h_22253444_480.jpg":"480x320","h_22253444_340.jpg":"340x227","h_22253444_220.jpg":"220x147","pp_22253444_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253444_1024.jpg":"805x1024","pp_22253444_640.jpg":"503x640","pp_22253444_480.jpg":"377x480","pp_22253444_340.jpg":"267x340","pp_22253444_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1370","hd_22253448_1920.jpg":"1920x1080","k_22253448_1280.jpg":"1280x1280","k_22253448_1024.jpg":"1024x1024","k_22253448_640.jpg":"640x640","k_22253448_480.jpg":"480x480","k_22253448_340.jpg":"340x340","k_22253448_220.jpg":"220x220","o_22253448_1280.jpg":"1280x913","o_22253448_1024.jpg":"1024x730","o_22253448_640.jpg":"640x456","o_22253448_480.jpg":"480x342","o_22253448_340.jpg":"340x242","o_22253448_220.jpg":"220x156","h_22253448_1280.jpg":"1280x854","h_22253448_1024.jpg":"1024x683","h_22253448_640.jpg":"640x427","h_22253448_480.jpg":"480x320","h_22253448_340.jpg":"340x227","h_22253448_220.jpg":"220x147","pp_22253448_1280.jpg":"1006x1280","pp_22253448_1024.jpg":"805x1024","pp_22253448_640.jpg":"503x640","pp_22253448_480.jpg":"377x480","pp_22253448_340.jpg":"267x340","pp_22253448_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1040","hd_21371384_1920.jpg":"1920x1080","k_21371384_1280.jpg":"1280x1280","k_21371384_1024.jpg":"1024x1024","k_21371384_640.jpg":"640x640","k_21371384_480.jpg":"480x480","k_21371384_340.jpg":"340x340","k_21371384_220.jpg":"220x220","o_21371384_1280.jpg":"1280x693","o_21371384_1024.jpg":"1024x554","o_21371384_640.jpg":"640x346","o_21371384_480.jpg":"480x260","o_21371384_340.jpg":"340x184","o_21371384_220.jpg":"220x119","h_21371384_1280.jpg":"1280x854","h_21371384_1024.jpg":"1024x683","h_21371384_640.jpg":"640x427","h_21371384_480.jpg":"480x320","h_21371384_340.jpg":"340x227","h_21371384_220.jpg":"220x147","pp_21371384_1280.jpg":"1006x1280","pp_21371384_1024.jpg":"805x1024","pp_21371384_640.jpg":"503x640","pp_21371384_480.jpg":"377x480","pp_21371384_340.jpg":"267x340","pp_21371384_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1128","hd_21371400_1920.jpg":"1920x1080","k_21371400_1280.jpg":"1280x1280","k_21371400_1024.jpg":"1024x1024","k_21371400_640.jpg":"640x640","k_21371400_480.jpg":"480x480","k_21371400_340.jpg":"340x340","k_21371400_220.jpg":"220x220","o_21371400_1280.jpg":"1280x752","o_21371400_1024.jpg":"1024x601","o_21371400_640.jpg":"640x376","o_21371400_480.jpg":"480x282","o_21371400_340.jpg":"340x199","o_21371400_220.jpg":"220x129","h_21371400_1280.jpg":"1280x854","h_21371400_1024.jpg":"1024x683","h_21371400_640.jpg":"640x427","h_21371400_480.jpg":"480x320","h_21371400_340.jpg":"340x227","h_21371400_220.jpg":"220x147","pp_21371400_1280.jpg":"1006x1280","pp_21371400_1024.jpg":"805x1024","pp_21371400_640.jpg":"503x640","pp_21371400_480.jpg":"377x480","pp_21371400_340.jpg":"267x340","pp_21371400_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1048","hd_21371402_1920.jpg":"1920x1080","k_21371402_1280.jpg":"1280x1280","k_21371402_1024.jpg":"1024x1024","k_21371402_640.jpg":"640x640","k_21371402_480.jpg":"480x480","k_21371402_340.jpg":"340x340","k_21371402_220.jpg":"220x220","o_21371402_1280.jpg":"1280x698","o_21371402_1024.jpg":"1024x558","o_21371402_640.jpg":"640x349","o_21371402_480.jpg":"480x262","o_21371402_340.jpg":"340x185","o_21371402_220.jpg":"220x120","h_21371402_1280.jpg":"1280x854","h_21371402_1024.jpg":"1024x683","h_21371402_640.jpg":"640x427","h_21371402_480.jpg":"480x320","h_21371402_340.jpg":"340x227","h_21371402_220.jpg":"220x147","pp_21371402_1280.jpg":"1006x1280","pp_21371402_1024.jpg":"805x1024","pp_21371402_640.jpg":"503x640","pp_21371402_480.jpg":"377x480","pp_21371402_340.jpg":"267x340","pp_21371402_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x918","hd_21371392_1920.jpg":"1920x1080","k_21371392_1280.jpg":"1280x1280","k_21371392_1024.jpg":"1024x1024","k_21371392_640.jpg":"640x640","k_21371392_480.jpg":"480x480","k_21371392_340.jpg":"340x340","k_21371392_220.jpg":"220x220","o_21371392_1280.jpg":"1280x612","o_21371392_1024.jpg":"1024x489","o_21371392_640.jpg":"640x306","o_21371392_480.jpg":"480x229","o_21371392_340.jpg":"340x162","o_21371392_220.jpg":"220x105","h_21371392_1280.jpg":"1280x854","h_21371392_1024.jpg":"1024x683","h_21371392_640.jpg":"640x427","h_21371392_480.jpg":"480x320","h_21371392_340.jpg":"340x227","h_21371392_220.jpg":"220x147","pp_21371392_1280.jpg":"1006x1280","pp_21371392_1024.jpg":"805x1024","pp_21371392_640.jpg":"503x640","pp_21371392_480.jpg":"377x480","pp_21371392_340.jpg":"267x340","pp_21371392_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x680","hd_22273280_1920.jpg":"1920x1080","k_22273280_1280.jpg":"1280x1280","k_22273280_1024.jpg":"1024x1024","k_22273280_640.jpg":"640x640","k_22273280_480.jpg":"480x480","k_22273280_340.jpg":"340x340","k_22273280_220.jpg":"220x220","o_22273280_1280.jpg":"1280x805","o_22273280_1024.jpg":"1024x644","o_22273280_640.jpg":"640x402","o_22273280_480.jpg":"480x302","o_22273280_340.jpg":"340x214","o_22273280_220.jpg":"220x138","h_22273280_1280.jpg":"1280x854","h_22273280_1024.jpg":"1024x683","h_22273280_640.jpg":"640x427","h_22273280_480.jpg":"480x320","h_22273280_340.jpg":"340x227","h_22273280_220.jpg":"220x147","pp_22273280_1280.jpg":"1006x1280","pp_22273280_1024.jpg":"805x1024","pp_22273280_640.jpg":"503x640","pp_22273280_480.jpg":"377x480","pp_22273280_340.jpg":"267x340","pp_22273280_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x732","hd_22273282_1920.jpg":"1920x1080","k_22273282_1280.jpg":"1280x1280","k_22273282_1024.jpg":"1024x1024","k_22273282_640.jpg":"640x640","k_22273282_480.jpg":"480x480","k_22273282_340.jpg":"340x340","k_22273282_220.jpg":"220x220","o_22273282_1280.jpg":"1280x867","o_22273282_1024.jpg":"1024x694","o_22273282_640.jpg":"640x433","o_22273282_480.jpg":"480x325","o_22273282_340.jpg":"340x230","o_22273282_220.jpg":"220x149","h_22273282_1280.jpg":"1280x854","h_22273282_1024.jpg":"1024x683","h_22273282_640.jpg":"640x427","h_22273282_480.jpg":"480x320","h_22273282_340.jpg":"340x227","h_22273282_220.jpg":"220x147","pp_22273282_1280.jpg":"1006x1280","pp_22273282_1024.jpg":"805x1024","pp_22273282_640.jpg":"503x640","pp_22273282_480.jpg":"377x480","pp_22273282_340.jpg":"267x340","pp_22273282_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x726","hd_22273284_1920.jpg":"1920x1080","k_22273284_1280.jpg":"1280x1280","k_22273284_1024.jpg":"1024x1024","k_22273284_640.jpg":"640x640","k_22273284_480.jpg":"480x480","k_22273284_340.jpg":"340x340","k_22273284_220.jpg":"220x220","o_22273284_1280.jpg":"1280x860","o_22273284_1024.jpg":"1024x688","o_22273284_640.jpg":"640x430","o_22273284_480.jpg":"480x322","o_22273284_340.jpg":"340x228","o_22273284_220.jpg":"220x147","h_22273284_1280.jpg":"1280x854","h_22273284_1024.jpg":"1024x683","h_22273284_640.jpg":"640x427","h_22273284_480.jpg":"480x320","h_22273284_340.jpg":"340x227","h_22273284_220.jpg":"220x147","pp_22273284_1280.jpg":"1006x1280","pp_22273284_1024.jpg":"805x1024","pp_22273284_640.jpg":"503x640","pp_22273284_480.jpg":"377x480","pp_22273284_340.jpg":"267x340","pp_22273284_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x720","hd_22273286_1920.jpg":"1920x1080","k_22273286_1280.jpg":"1280x1280","k_22273286_1024.jpg":"1024x1024","k_22273286_640.jpg":"640x640","k_22273286_480.jpg":"480x480","k_22273286_340.jpg":"340x340","k_22273286_220.jpg":"220x220","o_22273286_1280.jpg":"1280x853","o_22273286_1024.jpg":"1024x682","o_22273286_640.jpg":"640x426","o_22273286_480.jpg":"480x320","o_22273286_340.jpg":"340x226","o_22273286_220.jpg":"220x146","h_22273286_1280.jpg":"1280x854","h_22273286_1024.jpg":"1024x683","h_22273286_640.jpg":"640x427","h_22273286_480.jpg":"480x320","h_22273286_340.jpg":"340x227","h_22273286_220.jpg":"220x147","pp_22273286_1280.jpg":"1006x1280","pp_22273286_1024.jpg":"805x1024","pp_22273286_640.jpg":"503x640","pp_22273286_480.jpg":"377x480","pp_22273286_340.jpg":"267x340","pp_22273286_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1235","hd_14289410_1920.jpg":"1920x1080","k_14289410_1280.jpg":"1280x1280","k_14289410_1024.jpg":"1024x1024","k_14289410_640.jpg":"640x640","k_14289410_480.jpg":"480x480","k_14289410_340.jpg":"340x340","k_14289410_220.jpg":"220x220","o_14289410_1280.jpg":"1280x823","o_14289410_1024.jpg":"1024x658","o_14289410_640.jpg":"640x411","o_14289410_480.jpg":"480x308","o_14289410_340.jpg":"340x218","o_14289410_220.jpg":"220x141","h_14289410_1280.jpg":"1280x854","h_14289410_1024.jpg":"1024x683","h_14289410_640.jpg":"640x427","h_14289410_480.jpg":"480x320","h_14289410_340.jpg":"340x227","h_14289410_220.jpg":"220x147","pp_14289410_1280.jpg":"1006x1280","pp_14289410_1024.jpg":"805x1024","pp_14289410_640.jpg":"503x640","pp_14289410_480.jpg":"377x480","pp_14289410_340.jpg":"267x340","pp_14289410_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_14289368_1920.jpg":"1920x1080","k_14289368_1280.jpg":"1280x1280","k_14289368_1024.jpg":"1024x1024","k_14289368_640.jpg":"640x640","k_14289368_480.jpg":"480x480","k_14289368_340.jpg":"340x340","k_14289368_220.jpg":"220x220","o_14289368_1280.jpg":"1280x853","o_14289368_1024.jpg":"1024x682","o_14289368_640.jpg":"640x426","o_14289368_480.jpg":"480x320","o_14289368_340.jpg":"340x226","o_14289368_220.jpg":"220x146","h_14289368_1280.jpg":"1280x854","h_14289368_1024.jpg":"1024x683","h_14289368_640.jpg":"640x427","h_14289368_480.jpg":"480x320","h_14289368_340.jpg":"340x227","h_14289368_220.jpg":"220x147","pp_14289368_1280.jpg":"1006x1280","pp_14289368_1024.jpg":"805x1024","pp_14289368_640.jpg":"503x640","pp_14289368_480.jpg":"377x480","pp_14289368_340.jpg":"267x340","pp_14289368_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15021780 Threads: 1 Questions: 3152122188 Slow queries: 7037709 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234999473 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/i-vama-se-cini-da-je-cestita-zabava-u-splitu-kleknula-pod-teretom-cajki-da-nas-sva-svjetska-imena-zaobilaze-nemojte-bit-u-crnjaku-nasa-reporterka-zna-nesto-vise-otkriva-svjetlo-na-kraju-tunela-1198434 [printLink] => /split/i-vama-se-cini-da-je-cestita-zabava-u-splitu-kleknula-pod-teretom-cajki-da-nas-sva-svjetska-imena-zaobilaze-nemojte-bit-u-crnjaku-nasa-reporterka-zna-nesto-vise-otkriva-svjetlo-na-kraju-tunela-1198434?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 680139 [name] => izlasci u Splitu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-05 19:35:48 [main_article_id] => 0 [alias] => izlasci-u-splitu [link] => /tag/izlasci-u-splitu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 680140 [name] => klubovi u splitu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-05 19:35:48 [main_article_id] => 0 [alias] => klubovi-u-splitu [link] => /tag/klubovi-u-splitu ) [2] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA NADE ZA NAS [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => I vama se čini da je čestita zabava u Splitu kleknula pod teretom cajki, da nas sva svjetska imena zaobilaze? Nemojte bit‘ u crnjaku! Naša reporterka zna nešto više, otkriva svjetlo na kraju tunela [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22301232.jpg [galleryCount] => 27 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22301232.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22273716.jpg [title] => Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Frane MIhalj, glazbenik i jedan od osnivača Radio Kampusa

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253552.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Turisti i domaći na Matejušci

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253518.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Matejuško, ljubavi moja

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253512.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253522.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253538.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Turisti i domaći na Matejušci

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253548.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253510.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Dobro raspoloženi mladi gosti u klubu 305

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253506.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Ispred kluba 305

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253500.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Klub Baraka u Vukovarskoj

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253494.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Luka Žižić, promotor u Baraci

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253488.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253472.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Dobro raspoložena ekipa u klubu 305

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253464.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Dobro raspoloženi gosti u klubu 305

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253444.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22253448.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/21371384.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix

Glavna urednica Radio Kampusa 

) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/21371400.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix

Ekipa na Radio Kampusu

) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/21371402.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix

Ekipa na Radio Kampusu

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/21371392.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix

Radio Kampus

) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22273280.jpg [title] => Marita Bulimbašić

Klub Kocka

) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22273282.jpg [title] => Marita Bulimbašić

Klub Kocka

) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22273284.jpg [title] => Marita Bulimbašić

Klub Kocka

) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/22273286.jpg [title] => Privatni Album

Tonći Visković, predsjednik Koalicije udruge mladih

) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/14289410.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix

Lega iz Osijeka, konobar u Basketu

) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/03/14289368.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix

The Flag Pub 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Da se razumijemo, “fusion” je naziv koji se koristi pri kombinaciji glazbenih smjerova. Svega se tu može pronaći, ali je zajednički nazivnik – alternativa.

Nažalost, u Splitu je od ove godine “oskvrnut” taj naziv, nakon što je na lokalnim radiopostajama prvi put objavljena najava Fusion world music festivala koji će se održati u Parku mladeži.

Organizatori su očito imali za cilj najaviti mješavinu glazbenika, pa su zato iskoristili riječ “fusion”, jer sigurno nisu mogli najaviti ništa alternativno.

Aleksandra Prijović, Doris Dragović, Gazda Paja, Tonči Huljić, Aco Pejović, Dalmatino, Sara Jo, Gibonni, Petar Grašo, Voyage & Nucci… Nabrojali smo samo neka od slušanih glazbenih imena koja će u sklopu tog dvodnevnog festivala nastupiti u Splitu, a “prava” je alternativa najčešće rezervirana za Zagreb i Šibenik.

Svjetska glazbena imena gotovo svih glazbenih pravaca zaobilaze naš grad. Neke slušatelje u Splitu to je natjeralo da zavole kvalitetnu elektroničku glazbu, što nije teško, ali našem gradu kronično nedostaje dobrih koncerata.

Oni koji su orijentirani na alternativu ovoga ljeta nemaju gdje ispijati piće uz uživo bend po svome guštu. Bivša diskoteka O’Harra je postala nešto sasvim drugo, tamo je nedavno nastupila Mimi Mercedez.

Klub Kocka se ljeti zatvara, kao i Quasimodo, a ostala mjesta su već odavno zatvorena, dok je Judino drvo i Cirkus na kraju pomela pandemija koronavirusa.

'Jedino u Kocke...'

– Nemamo di izić u Splitu. Jedino u Kocke možemo zamislit održavanje koncerta na kakav bi tili otić, ne znam di drugo – kazala nam je ekipa mladih koje smo pronašli na Matejuški.

Dok su ispijali pivo i slušali glazbu preko bluetooth zvučnika, gnjavili smo ih da nam otkriju gdje se današnji mladi alternativci pronalaze, druže i izlaze.

– Znamo di smo, al’ istovremeno ne znamo – znakovito je rekao 21-godišnji Ante, koji se amaterski posvetio elektronici, dodavši da mu nedostaje koncerata.

Kao odlične lokacije za takve događaje naveli su kino “Bačvice”, bedeme ili tvrđavu Gripe, ali takve inicijative uvijek ovise o privatnicima koji imaju hrabrosti uhvatiti se ukoštac s mukotrpnom i skupocjenom organizacijom koncerta.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
------
image
Vojko Bašić/Cropix
------
image
Vojko Bašić/Cropix
---


– Financije su najveći problem. Svi su bez para. Nedostaje neko ‘ko će organizirat koncert ili party, kao što je to bilo s Barbarincem ili nekim drugim festivalima – dodao je Lovre, također 21-godišnjak koji je više puta naglasio da mladi nemaju gdje svirati, što je ključni problem. Otužno priznaju da za njih ljeti više nema mjesta u centru grada.

Zatvorio je i Ghetto

– Zatvorio je i klub Ghetto. Ovo je prva godina da nećemo tamo zalazit. Poskupio im je najam, zbog toga smo izgubili jedino mjesto di smo mogli poslušat svirke, DJ-eve…

To je bilo mjesto s odličnom energijom, mogli smo priuštit piće, družili bismo se tamo cijelu noć i plesali na raznovrsnu glazbu, ovisno o večeri. Sad samo možemo slušat komercijalu – požalila se Jelena, 36-godišnjakinja, koja pamti dane kad je u Splitu tijekom jedne večeri mogla birati nekoliko lokacija za izlazak, a danas ne pronalazi nijednu.

Ante, Ivan i Vid, 25-godišnji studenti medicine, kažu nam da smo nekoliko godina zakasnili s pitanjima, tad bi nam imali što za reći o alternativnim mjestima u Splitu, a sada ne.

– Kad smo bili u srednjoj školi bilo je odlično. Ma, samo na Matejuški je bilo odlično, jer si mogao čuti gitaru, a sad su i ovdje izdominirali stranci – kazali su. Ivan nam je spomenuo isto mjesto kao i društvo u njegovoj blizini s kojima smo ranije razgovarali – Dom mladeži.

– Okupili bismo se tamo prije koncerta pa nas je policija zadnjih godina počela globiti s 200 kuna kazne. Tako da se ni tamo više ne možemo družiti prije ulaska, a to je nezaobilazan segment izlaska – konstatirao je Ivan.

Preostaju im, kažu, kućni tulumi s glazbom koju sami biraju, jer supkultura nema novca i takva mjesta propadaju. Nekad bi posustali pa bi zbog ekipe otišli na studentsku večer u Kaurija.

– Tamo se puštaju cajke, al’ šta ćemo, moramo nekad otić s ostatkom društva koje sluša takvu glazbu i prilagodit se. Nemaš izbora, ne preostaje ništa drugo – govori Ante, dok je Vid naveo da jedino izlazi u Kuke (Treće poluvrijeme) i na Matejušku.

Ni kućice više ne valjaju

– Prvih godina je bilo super na kućicama na Rivi, ali ni to više nije dobro. Mi smo iz Splita i studiramo ovdje, tako da je nama najgore. Oni koji tu dođu iz drugih gradova nekako pronađu mjesto za zabavu, ali mi teško ili nikako – požalio se Vid, koji je na kraju zaključio da prije izlaska popiju koje pivo više pa se mijenja pogled na lošu glazbu, tad mogu tolerirati i najgore.

Kao problem su istaknuli što se u gotovo svim klubovima ili barovima naplaćuju ulazi, a playlista je ravna onoj kakva se pušta na lokalnim radiopostajama, što ih nikako ne zadovoljava i nije im jasno što vlasnici naplaćuju. Kad se na to dodaju cijene piva koje se kreću između 30 i 50 kuna, ne mogu si priuštiti ples na podiju.

---

image

Dobro raspoloženi mladi gosti u klubu 305

Vojko Bašić/Cropix
---

 

Njihove riječi o lokacijama koje posjećuju potvrdili su nam i taksisti iz noćne smjene. Kauri je u zimskim mjesecima najpopularniji, kao i Vanilla. Manje njih voze u Quasimodo, a oni koji izdrže do kraja večeri na kraju se sjate u Kuke.

U 'Centrala' i 305 AD samo stranci

No, sada je većina tih mjesta odradila svoj zadnji radni vikend i zabava se prebacuje na Bačvice. Klub “Central” i 305 AD posjećuju isključivo stranci, otkrio nam je vozač Žutog taksija.

Pomalo obeshrabreni izjavama mladih, koji nisu previše optimistični da će se u bliskoj budućnosti nešto promijeniti nabolje, javili smo se Luki Žižiću koji iza sebe ima oko 700 organiziranih koncerata, a u najvećem broju mogu se pripisati alternativnoj sceni.

---

image

Luka Žižić, promotor u Baraci

Vojko Bašić/Cropix
---

Najstariji među sugovornicima (neka se zbog toga ne uvrijedi) gaji najviše optimizma. Nakon što je zatvorio već spomenuti Cirkus, mjesto u kojem su imali priliku nastupati manje i više poznati bendovi, posvetio se organizaciji koncerata u prijateljskim prostorima.

'Baraka' je idealna 

– Kocka će uvijek biti prijateljski prostor jer meni odgovara kao ispušni ventil za underground, kako sad više nema Cirkusa. Za nešto između alternative i rocka, idealno mjesto za to je Baraka u Vukovarskoj ulici – otkriva nam Luka.

Naime, već smo objavili priču o tom rock-mjestu kraj Higijenskog. Od početka su najavljivali kako nikad neće posustati od ideje da postanu utočište rocka u Splitu, a na tome i dalje ustraju.

---

image

Klub Baraka u Vukovarskoj

Vojko Bašić/Cropix
---

 

– Važno im je da se taj žanr održava u gradu i žele biti i ostati mjesto za rock ‘n’ roll. S obzirom na situaciju kakva je u gradu, a to je da se gase neovisna mala mjesta gdje se nekad sviralo, vjerujem da će oni dobiti na pažnji.

Nakon što sam gurao mlade autorske bendove, što bi trebao biti posao Grada, Županije i Ministarstva kulture, ja sam u pandemiji poklekao s Cirkusom i bio sam primoran zatvoriti. Brojni su poklekli. Sretan sam što nije Baraka, gdje uz njihovu pomoć mogu održavati koncerte tijekom ljeta, ali nas Splićane čeka bogat program u jesen i zimu – otkrio je Žižić, koji je unatoč svemu vrlo optimističan.

Ekipa oko Radio Kampusa

Razlog tome je novo vodstvo Kocke i ekipa koja se okupila oko Radio Kampusa.

– Kocka ima novu upravu i situacija je tamo puno bolja nego što je prije bila. Tko god to ne misli, dugo nije posjetio Kocku – decidiran je naš sugovornik, te nas je uputio na Tonća Viskovića, predsjednika Koalicije udruge mladih. Bez puno hvalisanja i detalja, potvrdio nam je samo da pokušavaju podignuti letvicu i osigurati što bolji program.

---

image

Tonći Visković, predsjednik Koalicije udruge mladih

Privatni Album
---

---

image

Klub Kocka

Marita Bulimbašić
---

– Dok smo radili pod strogim mjerama, uspjeli smo organizirati manja glazbena druženja i zabave, a broj posjetitelja je uvijek dolazio do maksimalnog ograničenja. Kad su pale mjere, postojala je mogućnost da se zadrži jednaka brojka ljudi koja je prevladavala i tijekom pandemije, međutim, na svačije zadovoljstvo, ipak naša događanja privlače opet stotine mladih – kazali su iz KUM-a.

Među ostalim, ove godine pokrenuta je suradnja s “Dostavom zvuka”, pa su kroz zajednički projekt doveli u klub Edu Maajku, She Loves Pablo, Kandžiju, Chui, Daliborovo granje, ABOP...

Od Stimulansa do Pseće plaže

– Ugostili smo Stimulanse, Špurijus, Mary May, Motus Vita Est, BKD, Pardon, Achachack, A Gram Trip, Pitaj klince, Pseću plažu, Kurve, Stepped Out te na redovnoj bazi održavali naše već uhodane programe kao što su ZloSTavljanje (metal, HC) i Trešija (treš, hitovi) – dodali su, a raznolikost programa osvježili su Graffiti Jam u Ulici, buvljacima, novim programom “Prednjačenje” (trap/hyperpop i slični žanrovi) – nabrojili su.

---

image

Klub Kocka

Marita Bulimbašić
---

Proveli su 2019. godine niz fokus grupa vezanih za klub i scenu, uz vodstvo sociologinje Maje Čurković, čime su dobili jasnu sliku toga što njihova publika traži. Ipak, tad se pojavila korona i posve preobratila paradigmu slobodnog vremena i izlazaka, a uskoro ćemo provesti novo istraživanje da vidimo što se sve promijenilo i kako mladi sada dišu.

– Primijetili smo kako nas je ovaj teški period sve bolje povezao, a osim toga, i publika je ostala uvijek blizu, a sada je i mlađa! – istaknuli su ono što ih posebno veseli i najavili bogat program u jesen. Osim unaprijeđene i sasvim osvježene Kocke, Luka Žižić je poseban naglasak stavio na Radio Kampus.

Oni su glas!

– Odlična su ekipa i mislim da će postati sve važniji faktor u gradu, oni su glas nezavisne scene. Njihovi novinari i volonteri su ljudi koji sviraju u bendovima – naglasio je veteran koncertnih događanja u gradu.


Njegove riječi je potvrdila i glavna urednica Radio Kampusa Vesna Vujević, koja svakodnevno kreira program s glazbeno educiranim mladim ljudima koji su uključeni u brojne projekte kao što je Zo, The Splittersi, Justin’s Johnson, La Volpe, The smoothest, Djigibaoo, a imaju podršku brojnih drugih bendova koji podržavaju rad radija i njihova se glazba može čuti samo na frekvencijama “Kampusa” i na YouTubeu.

---

image

Glavna urednica Radio Kampusa 

Joško Ponoš/Cropix
---

– Po uzoru na ostala studentska radija u državi, kao što je dubrovački, osječki i zagrebački, koji odlično rade, kad se osmišljavao Radio Kampus cilj je bio da bude krik mladih koji naginju alternativnoj glazbi.

Nakon pet godina online emitiranja, Radio Kampus se od veljače može slušati na frekvenciji 104.1 mHz. Svi ti ljudi koji su dio radija ne mogu upasti u kategoriju mainstreama.

Riječ je o šarolikom društvancu i po izboru fakulteta, ukusima, ali i obrazovanju. Međutim, zna se što će se na radiju pustiti, a što ne – naglasila je Vujević. Otkrila je da stalno primaju ohrabrujuće poruke slušatelja koji vape za takvom glazbom i mole ih da se ne mijenjaju.

Nisu za lake note

– Nadam se da ćemo odoljeti i da nas neće progutati mainstream mrak. Naši su volonteri glazbeno educirani, imamo curu koja svira tri ili četiri instrumenta, Nora nam pjeva kao anđeo i svira klavir… Nitko od njih nije za lake note.

Ako ćeš slušati mainstream znaš koju radijsku postaju možeš okrenuti, ali je to cilj postojanja različitih radijskih postaja – istaknula je Vujević koja je uz smijeh priznala da bi im ipak trebala jedna osoba na plaći koja će kontrolirati da nakon jazz pjesme ne krene punk, ali je i to iznimno simpatičan segment takvog radija.

---

image

Frane MIhalj, glazbenik i jedan od osnivača Radio Kampusa

Privatni Album/Slobodna Dalmacija
---


Jedan od začetnika Radio Kampusa Frane Mihalj, koji je i sam glazbenik, smatra da je intervencija lokalne zajednice u klupsku scenu nužna, ali je jako mala, skoro nikakva.

Kao što rade s drugim segmentima kulture, tako bi trebalo biti i s klupskom scenom. Takvo nešto se vani događa godinama i ne prepušta se sve privatnicima i entuzijastima koji kod nas organiziraju većinu događanja.

Obratite pažnju

Apeliram na novu gradsku vlast da pogledaju cijelu sliku i obrate pažnju na ogroman postotak publike u ovom gradu koja nema gdje izići – rekao je Mihalj, predsjednik Udruge za zaštitu glazbe STOP i organizator ST@rt festivala koji se održava 12 godina, a cilj je promocija neafirmiranih autorskih bendova. Kroz taj festival prošlo je stotine bendova iz cijele regije.

 

– Inače, htjeli smo mi organizirati i taj festival na višoj razini, ali od lokalne zajednice dobijemo neadekvatne iznose na natječajima. Svima je stalo do toga, ali nema nikakve potpore. Čak nam besplatno ne ustupe niti gradski prostor. Načuo sam da se stvara nekakvo kulturno vijeće, ali nikako da se oformi.

---

image

Klub Kocka

Marita Bulimbašić
---


Takvo vijeće bi hitno trebalo krenuti s radom, jer je ovo već treće ljeto da veliki broj naših mladih nema kamo u izlazak – poentirao je Mihalj.

'Basket', The Flag, Adriatic

Tako su mladi svedeni na Matejušku, kultni Basket koji srećom njeguje kvalitetnu glazbu i održava dobru energiju u kafiću, ali i ispred njega. Posljednjih godina kvalitetno mjesto za druženje postao je i The Flag pub te Adriatic social club. Ustvari, to su samo mjesta koja njeguju dobru glazbu i različite žanrove.

---

image

Lega iz Osijeka, konobar u Basketu

Božidar Vukičević/Cropix
------
image

The Flag Pub 

Božidar Vukičević/Cropix
---

Premda smo bili poprilično obeshrabreni kad smo krenuli raditi ovu temu, predomislili smo se. Jer ima još onih koji se bore za alternativu, klupsku scenu, ali i “fusion” u pravom značenju te riječi.

---

Tri mlada benda

– Mlada autorska scena nestaje jer nemaju gdje svirati. Mladi klinci bi gledali neki bend na pozornici i zamislili se na tome mjestu, ali su takva mjesta propadala. Onda je stigla pandemija i propali su još neki koji su ostali na toj maloj sceni. Usprkos tome su nastala tri mlada splitska benda: The Splittersi, Djigibaoo i Zo koji je sada izbacio album.

To su neki novi klinci koji su posljednje dvije godine uložili u produkciju, snimanje, spotove, a da od toga nisu dobili ništa natrag jer nisu imali svirki. U ovakvoj megakrizi koja je jako pogodila glazbeni svijet, dobili smo tri mlada splitska benda koji su uložili u sebe, a ne u povrat.

Svi oni rade u Kampusu, među ostalima. Nemaju di, nemaju kanale, nemaju klubove i oni su svima rekli “ne” i našli su se zajedno na radiju – ponosan je Žižić na mlade nade.

---

---

Apel gradskoj vlasti

Kao što vlasti rade s drugim segmentima kulture, tako bi trebalo biti i s klupskom scenom. Takvo nešto se vani događa godinama i ne prepušta se sve privatnicima i entuzijastima koji kod nas organiziraju većinu događanja.

Apeliram na novu gradsku vlast da pogledaju cijelu sliku i obrate pažnju na ogroman postotak publike u ovom gradu! – rekao je Frane Mihalj.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Privatni Album/Slobodna Dalmacija Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Joško Ponoš/Cropix Joško Ponoš/Cropix Josko Ponos/Cropix Josko Ponos/Cropix Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Marita Bulimbašić Privatni Album Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix
Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Frane MIhalj, glazbenik i jedan od osnivača Radio Kampusa

Vojko Bašić/Cropix

Turisti i domaći na Matejušci

Vojko Bašić/Cropix

Matejuško, ljubavi moja

Vojko Bašić/Cropix

Turisti i domaći na Matejušci

Vojko Bašić/Cropix

Dobro raspoloženi mladi gosti u klubu 305

Vojko Bašić/Cropix

Ispred kluba 305

Vojko Bašić/Cropix

Klub Baraka u Vukovarskoj

Vojko Bašić/Cropix

Luka Žižić, promotor u Baraci

Vojko Bašić/Cropix

Dobro raspoložena ekipa u klubu 305

Vojko Bašić/Cropix

Dobro raspoloženi gosti u klubu 305

Joško Ponoš/Cropix

Glavna urednica Radio Kampusa 

Joško Ponoš/Cropix

Ekipa na Radio Kampusu

Josko Ponos/Cropix

Ekipa na Radio Kampusu

Josko Ponos/Cropix

Radio Kampus

Marita Bulimbašić

Klub Kocka

Marita Bulimbašić

Klub Kocka

Marita Bulimbašić

Klub Kocka

Privatni Album

Tonći Visković, predsjednik Koalicije udruge mladih

Božidar Vukičević/Cropix

Lega iz Osijeka, konobar u Basketu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/i-vama-se-cini-da-je-cestita-zabava-u-splitu-kleknula-pod-teretom-cajki-da-nas-sva-svjetska-imena-zaobilaze-nemojte-bit-u-crnjaku-nasa-reporterka-zna-nesto-vise-otkriva-svjetlo-na-kraju-tunela-1198434 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ab5b1c82a672f57e65b5e473aabaca5cc32ea42f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=I+vama+se+%C4%8Dini+da+je+%C4%8Destita+zabava+u+Splitu+kleknula+pod+teretom+cajki%2C+da+nas+sva+svjetska+imena+zaobilaze%3F+Nemojte+bit%E2%80%98+u+crnjaku%21+Na%C5%A1a+reporterka+zna+ne%C5%A1to+vi%C5%A1e%2C+otkriva+svjetlo+na+kraju+tunela&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fi-vama-se-cini-da-je-cestita-zabava-u-splitu-kleknula-pod-teretom-cajki-da-nas-sva-svjetska-imena-zaobilaze-nemojte-bit-u-crnjaku-nasa-reporterka-zna-nesto-vise-otkriva-svjetlo-na-kraju-tunela-1198434 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fi-vama-se-cini-da-je-cestita-zabava-u-splitu-kleknula-pod-teretom-cajki-da-nas-sva-svjetska-imena-zaobilaze-nemojte-bit-u-crnjaku-nasa-reporterka-zna-nesto-vise-otkriva-svjetlo-na-kraju-tunela-1198434 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA NADE ZA NAS [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitIMA NADE ZA NAS

I vama se čini da je čestita zabava u Splitu kleknula pod teretom cajki, da nas sva svjetska imena zaobilaze? Nemojte bit‘ u crnjaku! Naša reporterka zna nešto više, otkriva svjetlo na kraju tunela

5. lipnja 2022. - 18:55

Da se razumijemo, “fusion” je naziv koji se koristi pri kombinaciji glazbenih smjerova. Svega se tu može pronaći, ali je zajednički nazivnik – alternativa.

Nažalost, u Splitu je od ove godine “oskvrnut” taj naziv, nakon što je na lokalnim radiopostajama prvi put objavljena najava Fusion world music festivala koji će se održati u Parku mladeži.

Organizatori su očito imali za cilj najaviti mješavinu glazbenika, pa su zato iskoristili riječ “fusion”, jer sigurno nisu mogli najaviti ništa alternativno.

Aleksandra Prijović, Doris Dragović, Gazda Paja, Tonči Huljić, Aco Pejović, Dalmatino, Sara Jo, Gibonni, Petar Grašo, Voyage & Nucci… Nabrojali smo samo neka od slušanih glazbenih imena koja će u sklopu tog dvodnevnog festivala nastupiti u Splitu, a...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 07:53