StoryEditorOCM
Splitstiže rampa

I ovo parkiralište u centru Splita ide pod naplatu. Državna firma ga je iznajmila privatniku za preko 6.000 € mjesečno

Piše Gabrijela Radanović
26. lipnja 2023. - 08:08

Pod naplatu se stavlja površina smještenazapadno od Koteksova nebodera, u Zvonimirovoj ulici, ukupne površine 476 četvornih metara.

Više tu neće biti besplatno parkiralište za brojne vozače koji bi bili te sreće da pronađu parkirno mjesto u Zvonimirovoj ulici. Naime, putem natječaja – koji su krajem prošle godine raspisale Hrvatske ceste – ta je površina iznajmljena za čak 6198 eura mjesečno tvrtki “Parking car” na rok od četiri godine.

image
Tom Dubravec/Cropix

Riječ je o površini smještenoj nasuprot “Narodnim novinama”, istočno od raskrižja Zvonimirove i Pojišanske ulice. Kao početni iznos bila je utvrđena mjesečna naknada od 11.900 kuna za korištenje cestovnog zemljišta, čime se dalo naslutiti da sat parkiranja Splićanima sigurno neće biti jeftin.

image
Tom Dubravec/Cropix

No mjesečni najam te površine nije ostao na toj “simboličnoj” cijeni, nego je najbolja ponuda dosegnula gotovo 6198 eura mjesečno, odnosno 46.700 kuna.

Dosta zainteresiranih

Tvrtka u vlasništvu Branimira Aleksića dala je najvišu ponudu, a bilo je dosta zainteresiranih za najam te površine. “Parking car”, kako smo već spomenuli, ponudio je 4959 eura bez PDV-a, firma “Karabin” bila je spremna platiti 4471 euro, “Svitlost” 4040 eura, a “Baketina” 4790 eura mjesečnog najma. Tvrtka “Dionis” koja se javila na natječaj nije zadovoljavala uvjete.

image
Tom Dubravec/Cropix

U slučaju da budući zakupac ne “ugura” na tu površinu još koje mjesto za osobno vozilo, na zemljištu je moglo stati 19 automobila. Nije riječ o velikoj “parceli”, ali sigurno je vrijedna površina koja je svega par minuta hoda udaljena od Rive, Trajektne luke i kolodvora.

Spomenuta cestovna površina uređuje se u parkiralište te već neko vrijeme nije dostupna za besplatno smještanje vozila, a koliko će se naplaćivati sat parkiranja, uskoro ćemo otkriti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Na javnom natječaju mogle su sudjelovati pravne i fizičke osobe koje imaju registriran obrt, ali nisu mogli ponuditelji koji imaju nepodmiren dug prema Hrvatskim cestama, kao i nepodmirene obveze po osnovi poreza i doprinosa prema državnim institucijama.

image
Tom Dubravec/Cropix
image

Parkiralište u Zvonimirovoj koje je dano u zakup

Screenshot/google Karte/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:12