StoryEditorOCM
SplitCIJENA ISTA, ALI...

Grozna vijest za radnike splitskog ‘Vodovoda‘; dogradonačelnik najavio moguća otpuštanja! ‘Sad se svi prave mutavi...‘

Piše Silvana Uzinić
4. prosinca 2023. - 13:48

U ovom trenutku voda neće poskupjeti, ali u "Vodovodu i kanalizaciji" moguća su otpuštanja zaposlenih! Potvrdio je ovo Antonio Kuzmanić, zamjenik splitskog gradonečelnika, nakon saznanja da će ViK godinu završiti s dva milijuna eura zbog čega je bivši direktor Tomislav Šuta planirao poskupljenje vode za građane i to u dva navrata.

image
Joško Šupić/Cropix

- Šuta je pripremio materijale kojima se trebala biti odobrena dva poskupljenje tijekom godine, ali to smo spriječili sve dok ne dođe do promjene direktora kako bismo doznali stvarne razloge gubitaka u ViK-u. Nadzorni odbor je u veljači, čim je vidio što će se dogodit s povećanjem plaća, odmah reagirao i upozorio.

image

Antonio Kuzmanić

Tom Dubravec/Cropix

I svi su dobili revizorsko izvješće te znali da će Vodovod biti u gubitku dva milijuna eura. Imali su projekcije, a sad se prave mutavi! U ovom trenutku najvažnije je spašavanje likvidnosti ViK-a i tu će Grad uskočiti. Možda će stvarno sve to ubrzati restrukturiranje same tvrtke - kazao je Kuzmanić još jednom ironično dodavši kako Šuta tvrdi da je tvrtka u odičnom stanju, a čak i njegovi stranački kolege potvrđuju da nije.

- Svi koji su bili protiv smjene Tomislava Šute sada moraju podnijeti odgovornost - poručio je zamjenik splitskog gradonačelnika.

image
Tom Dubravec/Cropix

Inače, kako znamo, Kuzmanić je ovih dana obznanio smimak sa Skupštine iz kojeg je očito da je Dalibor Ninčević, solinski gradonačelnik i Šutin stranački kolega, prozivao bivšeg direktora.

- Na Skupštini se nije znalo tko pije, a tko plaća i na kraju bi to trebali platit građani. Iako bi gradonačelnici Solina i Kaštela željeli izbjeći odgovornost, upravo njihovom krivnjom Tomislav Šuta nije na vrijeme smijenjen, zbog čega se ViK danas nalazi u teškoj situaciji - istaknuo je Kuzmanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:10