StoryEditorOCM
Splitbratstvo i jedinstvo

Getani demantiraju prvomajski obračun i brane ‘brata Bojana‘: ‘Dijaspora je zabrijala, nikad ga se ne odričemo!‘

Piše split sd
2. svibnja 2023. - 16:54

Nakon što smo objavili da su se Getani međusobno porječkali zbog fešte Prvog maja, održanoj na Pučkoj (neki će ovo mjesto znati i kao "Kenjara"), pri čemu se propitkivala legalnost ispijanja alkohola na javnoj površini stare gradske jezgre i neprijavljivanje skupa, u našu redakciju je stigao demantij. 

"Nema obračuna između nas, svi smo u dobre, kao što nam je jučer bilo dobro i bit će opet za svetog Duju uz riblji menu. Dijaspora je malo zabrijala, al znate kako je to kod njih. Da parafraziran našu borbu za parking, živim na Manušu, parkiran na Marsu", javio je Marin Krpetić, bivši predsjednik kotara Grad.

Obračun u Getu! Stanari se obrušili na susjede koji su feštali s Ivoševićem: Pio se alkohol na javnom mjestu, mokrilo okolo...

image
Gastro Bajter/Slobodna Dalmacija

Također, javila se i Udruga Get:

"Hvala osoblju Tri volta šta su nam osigurali WC i Upravnom odboru udruge što su pripremili kovanice za Nepotovu. Hvala najboljoj ekipi iz Makarunu na sad deklarirano najboljem fažolu sa komadima pršuta! Hvala Luxoru na iznenadnoj torti, zasladili su za kraj! Hvala Bojanu šta je došao, nikad ga se ne odričemo, bez obzira na nekad povišene tonove, brat je i susjed. Hvala Gastro bajteru što su popratili ovaj kulinarski događaj. Lipo je bilo, opušteno za praznik rada. Vidimo se za svetog Duju, pozvani su i oni sa Lučac-Manuš i Žnjana.

Inače, zakon o javnom okupljanju kaže da za do 20 ljudi ne treba prijaviti skup, raspitali smo se kod Prve policijske unaprijed (što u nijednom trenutku nije bilo)."

Podsjećamo, okupljanje je uveličao te svojom prisutnošću podržao i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, također član kvarta Get. Ivošević je i na svom Facebook profilu objavio sliku druženja uz poruku "Stanarski Prvi maj" i emotikon stisnutog bicepsa. 

Inače, "Prvi maj", kako se u Jugoslaviji zvao Praznik rada, je najveći marksistički praznik. Inicijalno je izglasan na prvom kongresu Druge internacionale 1889. godine, pri čemu je odlučeno je da će se tog datuma svake godine održavati radnički prosvjedi protiv kapitalističke eksploatacije, za svrgavanje buržoaskog društvenog poretka i stvaranje novog, pravednijeg, socijalističkog, a u nekim zemljama i komunističkog društva. 

"To vam je zadnji put bilo u Komunističkoj partiji, u Jugoslaviji su sindikati odlučivali o sistematizacijama i onda smo se izborili za tržište, za kapitalizam i oni koji žele nekakvu bivšu državu neka to izjave", pred par tjedana je poručio Ivošević, prilikom obraćanja medijima na štrajku radnika Čistoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:57