StoryEditorOCM
SplitMATURANTIMA NA DAR

Genijalno, svaka čast: profe iz splitske IV. gimnazije uzele u ruke Tutićevu pjesmu, pogledajte što su napravili od nje!

Piše Petra Klarić
10. veljače 2024. - 22:32

Profesori IV. gimnazije “Marko Marulić” iz Splita svojim su maturantima pripremili poseban poklon. Kako bi se oprostili od ove generacije, koja je u srednju školu ušetala s maskama na licima, snimili su im vrabac naziva “Naša gimnazija”, a za njega su napravili i prigodni spot. 

Na melodiju Tutićeve pjesme “Moja domovina” otpjevali su stihove kojima su opisali sve male i velike trenutke koji su obilježili njihovo školovanje u Maruliću, od kave u “Dalme”, natrpanog školskog lifta i maturalnog putovanja u Španjolsku, do pokušaja odgode ispita. 

- Kako su se profesori IV. gimnazije snašli kao pjevači, glumci i snimatelji, provjerite! U spotu su profesori prikazali jedan sasvim običan dan u IV. gimnaziji iz vlastite i učeničke perspektive, a naglašavamo da je isti šaljivog karaktera!  

Napominjemo da je riječ o školskom vrapcu koji su profesori napravili kao iznenađenje svojim učenicima na maturalnoj večeri. Bili su inspirirani pjesmom Zrinka Tutića jer je upravo ista obilježila četverogodišnji boravak u IV. Gimnaziji – napisali su na YouTube kanalu “Časopis Marul”. 

Ovaj znak pažnje sigurno je ganuo učenike na maturalnoj večeri, četvrtaši iz četvrte “puni šarma i života”, kako kaže pjesma, sigurno će ovaj znak pažnje pamtiti dugo nakon što odu iz srednje škole. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:48