StoryEditorOCM
SplitRED POLITIKE...

‘Gdje je nestalo njih 27.496?‘ Splitski HDZ iznio svoje viđenje prosvjeda na Markovu trgu...

Piše Božidar Lončar
17. veljače 2024. - 15:43

HDZ Split na Facebooku je komentirao prosvjed na Markovom trgu na kojem je sudjelovalo 11 političkih strana s ideološkog spektra od radikalne ljevice do centra na kojem je sudjelovao i splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je u govoru HDZ nazvao pravomoćno osuđenom strankom te se dovikivao s publikom. Oko pet sati ujutro krenuli su autobusi iz Splita sa onima koji su htjeli daas izraziti svoje građanskog nezadovoljstva. Status splitskog ogranka kako samo "80 Splićana stiže za Zagreb" nazvavši poteštata "fejkerom Ivicom" je podijelila i središnjica Plenkovićeve stranke uz parolu "Split ili Puljak" aludiravši na glavne "Mi-oni (HDZ)" poruke u predizbornim kampanjama opozicije.

Iako je ovim i predsjedništvo stranke izrazilo svoju potporu gradskom HDZ-u pitanje je koliko je zapravo ovakva objava  voda na mlin onih koji ih prozivaju. Iako, doduše, s druge strane, nije ni loše sjelo Puljku prozivanje od zagrebačkog vrha stranke pa makar to i bilo u okviru negativne kampanje. Još više javnog i medijskog prostora. HDZ pak ovime ciljano pikira na županiju koja je jedan od njihovih bastiona i na grad koji su izgubili na prethodnim izborima. Možda tu vide veću šansu nego primjerice u Zagrebu ili Rijeci, tradicionalnom bastionu SDP-a.

Na Facebooku je HDZ napisao kako se Puljkovi hvale s 80 Splićana koji stižu u Zagreb te su stranku Centar nazvali ekstremno lijevi "Centar". Pitaju se "gdje je nestalo" 27.496 Splićana koji su u 2. krugu glasali za Ivicu i Marijanu Puljak. Nju su nazvali "provokatoricom krupnog kapitala", a Bojana Ivoševića "nasilnim ženomrscem".

image
Screenshot/Facebook "HDZ"

Da podsjetimo, predsjednik Centra Ivica Puljak je tijekom govora na zagrebačkom prosvjedu kazao kako stranke koje budu pravomoćno osuđene za zločinačko udruživanje i korupciju ubuduće moraju biti zabranjene i ukinute. Pri tome je pitao koja stranka ima najveće šanse da bude osuđena za korupciju, a građani su odgovorili HDZ.

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:31