StoryEditorOCM
Splitdoba upisa

Državni tajnik otkrio tko ima prednost pri upisu u vrtiće, a Puljak objavio vijest koja će obradovati mnoge roditelje

Piše split sd
14. lipnja 2023. - 08:22

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Stipe Mamić rekao je sinoć u HTV-ovoj emisiji Otvoreno u kojoj se govorilo o predškolskom odgoju kako je djeci od četiri godine dana prednost pri upisu u vrtiće u odnosu na trogodišnjake. Naglasio je kako se ne radi o tome da će se sva djeca morati ponovno upisivati. 

- Sva svjetska istraživanja govore da sva djeca koja pohađaju vrtić, tijekom cijelog svog obrazovanja, postižu bolje rezultate, poručio je Mamić.

Dodao je da je zadnjih nekoliko godina uloženo preko dvije milijarde kuna u gradnju novih vrtića ili adaptaciju postojećih. Povećan je broj mjesta za nešto više od trinaest tisuća djece, a jedan od prioriteta je upravo sustav ranog predškolskog odgoja i obrazovanja. Predviđena su, naveo je, sredstva za 22 500 novih mjesta.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak kazao je kako je prošle godine u Splitu ostalo dvjestotinjak neupisane djece u vrtiće. I to mahom u jaslicama.

Ove godine situacija je, kazao je, znatno poboljšana.

- Uspjeli smo otvoriti, ili ćemo otvoriti u ovih nekoliko mjeseci, jedanaest novih jasličkih skupina. Ove godine očekujemo u Splitu da se upišu sva vrtićka djeca, rekao je.

Dodao je da postoji velik interes za upis djece u jaslice koja nemaju prebivalište u gradu Splitu, već u okolnim mjestima.

image

Puljak na lokaciji budućeg vrtića na Pujankama

Saša Burić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:51