stdClass Object ( [id] => 1306580 [title] => Druga strana pompozne prezentacije: Investitori Small Malla predstavili projekt, a papiri su im još manjkavi [alias] => druga-strana-pompozne-prezentacije-investitori-small-malla-predstavili-su-projekt-ali-papiri-su-im-jos-manjkavi [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Predstavnici investitora održali su prezentaciju velikog poslovno-garažnog projekta Small Mall, za koji su zatražili izmjenu i dopunu lokacijske dozvole. Premda je službeni zahtjev podnesen prije dva i pol mjeseca, kako se moglo doznati na predstavljanju, investitori su duže od dvije godine u kontaktu s gradonačelnikom i gradskim vlastima. No, kako nam je prije koji dan potvrdio Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i izgradnju, investitorska tvrtka Small Mall još nije predala urednu dokumentaciju, odnosno, njezina urednost je u fazi pregledavanja.

Na prezentaciji su prikazani slajdovi koji su, što se tiče prometnih rješenja, donekle odudarali od rješenja za glavni projekt iz 2015., po kojem se obavljaju radovi. Ono što je prikazano razlikuje se i od prometnog rješenja sadašnjih arhitekata, studija 3LHD, iz siječnja ove godine, koje smo detaljno predstavili prošli put, a koje se naslanjalo na projekt iz 2015. godine.

U rješenju 3LHD iz siječnja 2023. je na vrhu Livanjske ulice desna traka predviđena za autobus, kao i u rješenju iz glavnog projekta 2015. No, u novom rješenju toga nema, odnosno, ispada da ostaje ista prometna signalizacija kao i do sada na toj strani.

---

image

Budući izgled Small Malla po projektu 3LHD studija

3LHD
---

Značajna promjena

Međutim, značajnija promjena odnosi se na samu podzemnu garažu. Kako nam je potvrdila arhitektica Mariana Bucat, koja je bila na prezentaciji, za razliku od svih dosadašnjih rješenja novim projektom se predviđa da velika garaža ima samo jedan ulaz i izlaz umjesto dva izlaza, kao što je bilo po ranijoj varijanti.

- Garaža za više od 500 auta imala bi samo jedan izlaz i ulaz, s istočne strane, s Riječke ulice. Osim toga, arhitekti su se osokolili pa su predložili izmjenu prometnog rješenja cijelog predmetnog bloka i okolnih. Nameću Gradu kao rješenje da produlji Istarsku na zapad, tako da se ulijeva na Livanjsku. Skandalozno! Podsjećam na to da je momentalni izlaz na Livanjsku privremeno rješenje, disfunkcionalno i opasno za pješake. Bez ikakvih pitanja projektiraju izvan svog obuhvata s ambicijom da promijene cijeli kvart - napominje sudska vještakinja za arhitekturu i nekretnine Bucat.

---

image

Mariana Bucat: Bez ikakvih pitanja projektiraju izvan svog obuhvata s ambicijom da promijene cijeli kvart

HANZA MEDIA
---

Zato smo Tea Vojkovića upitali bi li po novom rješenju bio samo jedan ulaz i izlaz iz garaže iz Riječke ulice i bi li, kako je istaknuo na prezentaciji aktivist iz Građanske inicijative Split Mario Rovan, zbog "Small Malla" bilo potrebno ukinuti parking koji drži "Split Parking" južno nad usjekom pruge?

- Već sam kazao da je predmet u statusu "pregleda urednosti zahtjeva". Urednost, tj. kompletnost dokumentacije te usklađenost s prostorno-planskim odredbama još nije utvrđena. Prezentacija propagandnog prospekta nije od značaja za vođenje upravnog postupka pri ovom upravnom tijelu. Dokumentacija je i dalje nekompletna i neuredna pa bi na takvoj razini dostavljene dokumentacije bilo neozbiljno davati bilo kakve komentare na elemente projekta i procesa, koji bi se ticali npr. prometnih rješenja šireg i užeg područja, utjecaja na okruženje i status prema prometu u mirovanju, oblikovno rješenje - napominje pročelnik.

Hladan tuš

Ovakva izjava Vojkovića podcrtava ono što se moglo čuti na prezentaciji, da investitori nisu pripremili projekt po pitanjima koja su odavno trebala biti odrađena. Odnosno, da neke ključne stvari još nisu dogovorili s Gradom. Na prezentaciji investitori su pak htjeli ostaviti posve drugi dojam. Tvrdili su da su poboljšali projekt te da ne sumnjaju da će dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu.

- Dvije i pol godine radimo na ovom projektu kako bismo stvorili mogućnosti nove investicije na ovom području. Kontaktirali smo tehničku službu Grada i s njima smo u stalnom kontaktu - uvjeravali su gradske vijećnike investitori.

No, izjave prvog čovjeka splitskog urbanizma djeluju kao hladan tuš, i potvrđuju primjedbe koje su se na prezentaciji mogle čuti od nekih gradskih vijećnika, da su investitori odgovarali nedorečeno na pitanja oko prometnih rješenja, statusa okolnih parkirališta i parkirnih mjesta za susjede.

---

image

Prezentacija projekta studija 3LHD u splitskom hotelu Park

Vojko Bašić/Cropix
---

Prezentacija je bila, kao što smo pisali, odrađena u dva dijela. Prvi dio je bio za vijećnike Kotara Manuš-Lučac, a pridružili su se i neki stanari. Drugi dio je organiziran u hotelu "Park" za gradske vijećnike i za predstavnike medija. U oba slučaja pozive su slali investitori, a ne Grad. Ovo je zanimljiv detalj, s obzirom na to da je gradsko vijeće na tematskoj sjednici koja je bila posvećena poslovno garažnom kompleksu Small Mall donijelo jednoglasno zaključak kojim su ovlastili Željka Domazeta, predsjednika Gradskog vijeća, "da u ime Gradskog vijeća Grada Splita pozove investitora da za zainteresiranu javnost održi javnu prezentaciju projekta za koju je zatražena izmjena i dopuna lokacijske dozvole".

No, gdje je bila zainteresirana javnost u cijeloj priči? Jesu li prezentacije bile javne? Naime, Grad nije poslao obavijest o prezentacijama. Investitori su poslali obavijest u gradski kotar kotarskim vijećnicima, a na prezentaciju nisu pozvani novinari. Investitori su pozvali predstavnike medija da prisustvuju prezentaciji u hotelu "Park", ali ne i zainteresiranu javnost.

Upitali smo predsjednika Gradskog vijeća Domazeta - gdje je nestala zainteresirana javnost, odnosno svi koji su mogli imati interes za ovaj slučaj?

- Ja sam dobio zaduženje da organiziram prezentaciju. Izmolio sam investitore da dođu i da je održe. To je njihov projekt koji mogu samo oni predstavljati. Ja sam po zaduženju Gradskog vijeća njih samo zamolio da obave takvu prezentaciju. Ne mogu je ja obavljati. Mene su zvali novinari da nisu obaviješteni, ja sam investitorima rekao obavijestite novinare, pa su obavijestili novinare. Mislim da je bilo korektno. Nitko nikog nije provjeravao od onih koji su došli, a bilo je i nekih arhitekata i nekih građana - objašnjava predsjednik Gradskog vijeća.

Privilegirana informacija

No, prezentacija je bila samo za one koji su imali privilegiranu informaciju. Predložili smo Domazetu da je Grad mogao poslati obavijest medijima da će se održati javna prezentacija. Tako da mediji najave događaj, znajući da se poziva zainteresirana javnost. Rekli smo Domazetu da su htjeli doći neki od vlasnika zemljišta s odvjetnikom, koji smatraju da je pravo građenja isteklo.

- Dobro, to su tehnikalije, ja sam zadnji dan doznao koju su oni salu rezervirali, ne mogu im zvati milijun ljudi. Je li pravo građenja isteklo ili ne, to je stvar koja se rješava na drugim instancama, ovo je bila prezentacija, nije to istražno povjerenstvo - smatra Domazet.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEUREDNI DOKUMENTI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => NEUREDNI DOKUMENTI 2 0 6542 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-14 12:51:54 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-14 16:32:18 [modified_by] => 3201 [publish_up] => 2023-07-14 16:32:18 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Druga strana pompozne prezentacije: Investitori Small Malla predstavili su projekt, ali papiri su im još manjkavi [metakey] => Small Mall, Teo Vojković, Mariana Bucat, Mario Rovan, Željko Domazet, 3LHD [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/14\/25256396.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/14\/22252806.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/14\/25266068.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/14\/25255153.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/14\/25256389.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Josko Supic\/Cropix\/Cropix","HANZA MEDIA","3LHD","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Johan Breitender, predsjednik uprave Breitender immobilien Parking i Ibrica Zulfikarpa\u0161i\u0107
","

Split, 020622.
\nKonferencija za medije kandidatkinje za gradonacelnicu Kristine Vidan u trajektnoj luci.
\nNa fotografiji: Kristina Vidan, Mariana Bucat, Lucia Grcic.
","

Mariana Bucat:\u00a0Bez ikakvih pitanja projektiraju izvan svog obuhvata s ambicijom da promijene cijeli kvart<\/p>","

Budu\u0107i izgled Small Malla po projektu 3LHD studija<\/p>","

Prezentacija projekta studija 3LHD u splitskom hotelu Park<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1653","hd_25256396_1920.jpg":"1920x1080","k_25256396_1280.jpg":"1280x1280","k_25256396_1024.jpg":"1024x1024","k_25256396_640.jpg":"640x640","k_25256396_480.jpg":"480x480","k_25256396_340.jpg":"340x340","k_25256396_220.jpg":"220x220","o_25256396_1280.jpg":"1280x1102","o_25256396_1024.jpg":"1024x881","o_25256396_640.jpg":"640x551","o_25256396_480.jpg":"480x413","o_25256396_340.jpg":"340x292","o_25256396_220.jpg":"220x189","h_25256396_1280.jpg":"1280x854","h_25256396_1024.jpg":"1024x683","h_25256396_640.jpg":"640x427","h_25256396_480.jpg":"480x320","h_25256396_340.jpg":"340x227","h_25256396_220.jpg":"220x147","pp_25256396_1280.jpg":"1280x1628","pp_25256396_1024.jpg":"1024x1303","pp_25256396_640.jpg":"640x814","pp_25256396_480.jpg":"480x611","pp_25256396_340.jpg":"340x432","pp_25256396_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_22252806_1920.jpg":"1920x1080","k_22252806_1280.jpg":"1280x1280","k_22252806_1024.jpg":"1024x1024","k_22252806_640.jpg":"640x640","k_22252806_480.jpg":"480x480","k_22252806_340.jpg":"340x340","k_22252806_220.jpg":"220x220","o_22252806_1280.jpg":"1280x844","o_22252806_1024.jpg":"1024x675","o_22252806_640.jpg":"640x422","o_22252806_480.jpg":"480x316","o_22252806_340.jpg":"340x224","o_22252806_220.jpg":"220x145","h_22252806_1280.jpg":"1280x854","h_22252806_1024.jpg":"1024x683","h_22252806_640.jpg":"640x427","h_22252806_480.jpg":"480x320","h_22252806_340.jpg":"340x227","h_22252806_220.jpg":"220x147","pp_22252806_1280.jpg":"1280x1628","pp_22252806_1024.jpg":"1024x1303","pp_22252806_640.jpg":"640x814","pp_22252806_480.jpg":"480x611","pp_22252806_340.jpg":"340x432","pp_22252806_220.jpg":"220x280"},{"size0":"567x497","hd_25266068_1920.jpg":"1920x1080","k_25266068_1280.jpg":"1280x1280","k_25266068_1024.jpg":"1024x1024","k_25266068_640.jpg":"640x640","k_25266068_480.jpg":"480x480","k_25266068_340.jpg":"340x340","k_25266068_220.jpg":"220x220","o_25266068_1280.jpg":"1280x1121","o_25266068_1024.jpg":"1024x897","o_25266068_640.jpg":"640x560","o_25266068_480.jpg":"480x420","o_25266068_340.jpg":"340x298","o_25266068_220.jpg":"220x192","h_25266068_1280.jpg":"1280x854","h_25266068_1024.jpg":"1024x683","h_25266068_640.jpg":"640x427","h_25266068_480.jpg":"480x320","h_25266068_340.jpg":"340x227","h_25266068_220.jpg":"220x147","pp_25266068_1280.jpg":"1280x1628","pp_25266068_1024.jpg":"1024x1303","pp_25266068_640.jpg":"640x814","pp_25266068_480.jpg":"480x611","pp_25266068_340.jpg":"340x432","pp_25266068_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1563x968","hd_25255153_1920.jpg":"1920x1080","k_25255153_1280.jpg":"1280x1280","k_25255153_1024.jpg":"1024x1024","k_25255153_640.jpg":"640x640","k_25255153_480.jpg":"480x480","k_25255153_340.jpg":"340x340","k_25255153_220.jpg":"220x220","o_25255153_1280.jpg":"1280x792","o_25255153_1024.jpg":"1024x634","o_25255153_640.jpg":"640x396","o_25255153_480.jpg":"480x297","o_25255153_340.jpg":"340x210","o_25255153_220.jpg":"220x136","h_25255153_1280.jpg":"1280x854","h_25255153_1024.jpg":"1024x683","h_25255153_640.jpg":"640x427","h_25255153_480.jpg":"480x320","h_25255153_340.jpg":"340x227","h_25255153_220.jpg":"220x147","pp_25255153_1280.jpg":"1280x1628","pp_25255153_1024.jpg":"1024x1303","pp_25255153_640.jpg":"640x814","pp_25255153_480.jpg":"480x611","pp_25255153_340.jpg":"340x432","pp_25255153_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1238","hd_25256389_1920.jpg":"1920x1080","k_25256389_1280.jpg":"1280x1280","k_25256389_1024.jpg":"1024x1024","k_25256389_640.jpg":"640x640","k_25256389_480.jpg":"480x480","k_25256389_340.jpg":"340x340","k_25256389_220.jpg":"220x220","o_25256389_1280.jpg":"1280x825","o_25256389_1024.jpg":"1024x660","o_25256389_640.jpg":"640x412","o_25256389_480.jpg":"480x309","o_25256389_340.jpg":"340x219","o_25256389_220.jpg":"220x141","h_25256389_1280.jpg":"1280x854","h_25256389_1024.jpg":"1024x683","h_25256389_640.jpg":"640x427","h_25256389_480.jpg":"480x320","h_25256389_340.jpg":"340x227","h_25256389_220.jpg":"220x147","pp_25256389_1280.jpg":"1280x1628","pp_25256389_1024.jpg":"1024x1303","pp_25256389_640.jpg":"640x814","pp_25256389_480.jpg":"480x611","pp_25256389_340.jpg":"340x432","pp_25256389_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38233589 Threads: 3 Questions: 7087852180 Slow queries: 3298044 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608096484 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/druga-strana-pompozne-prezentacije-investitori-small-malla-predstavili-su-projekt-ali-papiri-su-im-jos-manjkavi-1306580 [printLink] => /split/druga-strana-pompozne-prezentacije-investitori-small-malla-predstavili-su-projekt-ali-papiri-su-im-jos-manjkavi-1306580?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 238790 [name] => Small Mall [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => small-mall [link] => /tag/small-mall ) [1] => stdClass Object ( [id] => 648049 [name] => Teo Vojković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-31 16:53:32 [main_article_id] => 0 [alias] => teo-vojkovic [link] => /tag/teo-vojkovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 623617 [name] => Mariana Bucat [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-21 23:53:46 [main_article_id] => 0 [alias] => mariana-bucat [link] => /tag/mariana-bucat ) [3] => stdClass Object ( [id] => 723352 [name] => Mario Rovan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-14 15:11:06 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-rovan [link] => /tag/mario-rovan ) [4] => stdClass Object ( [id] => 289886 [name] => Željko Domazet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-domazet [link] => /tag/zeljko-domazet ) [5] => stdClass Object ( [id] => 30146 [name] => 3lhd [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => 3lhd [link] => /tag/3lhd ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEUREDNI DOKUMENTI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Druga strana pompozne prezentacije: Investitori Small Malla predstavili projekt, a papiri su im još manjkavi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/14/25256396.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Johan Breitender, predsjednik uprave Breitender immobilien Parking i Ibrica Zulfikarpašić
[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/14/25256396.jpg [title] =>

Johan Breitender, predsjednik uprave Breitender immobilien Parking i Ibrica Zulfikarpašić
Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/14/22252806.jpg [title] =>

Split, 020622.
Konferencija za medije kandidatkinje za gradonacelnicu Kristine Vidan u trajektnoj luci.
Na fotografiji: Kristina Vidan, Mariana Bucat, Lucia Grcic.
Josko Supic/Cropix/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/14/25266068.jpg [title] =>

Mariana Bucat: Bez ikakvih pitanja projektiraju izvan svog obuhvata s ambicijom da promijene cijeli kvart

HANZA MEDIA ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/14/25255153.jpg [title] =>

Budući izgled Small Malla po projektu 3LHD studija

3LHD ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/14/25256389.jpg [title] =>

Prezentacija projekta studija 3LHD u splitskom hotelu Park

Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Predstavnici investitora održali su prezentaciju velikog poslovno-garažnog projekta Small Mall, za koji su zatražili izmjenu i dopunu lokacijske dozvole. Premda je službeni zahtjev podnesen prije dva i pol mjeseca, kako se moglo doznati na predstavljanju, investitori su duže od dvije godine u kontaktu s gradonačelnikom i gradskim vlastima. No, kako nam je prije koji dan potvrdio Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i izgradnju, investitorska tvrtka Small Mall još nije predala urednu dokumentaciju, odnosno, njezina urednost je u fazi pregledavanja.

Na prezentaciji su prikazani slajdovi koji su, što se tiče prometnih rješenja, donekle odudarali od rješenja za glavni projekt iz 2015., po kojem se obavljaju radovi. Ono što je prikazano razlikuje se i od prometnog rješenja sadašnjih arhitekata, studija 3LHD, iz siječnja ove godine, koje smo detaljno predstavili prošli put, a koje se naslanjalo na projekt iz 2015. godine.

U rješenju 3LHD iz siječnja 2023. je na vrhu Livanjske ulice desna traka predviđena za autobus, kao i u rješenju iz glavnog projekta 2015. No, u novom rješenju toga nema, odnosno, ispada da ostaje ista prometna signalizacija kao i do sada na toj strani.

---

image

Budući izgled Small Malla po projektu 3LHD studija

3LHD
---

Značajna promjena

Međutim, značajnija promjena odnosi se na samu podzemnu garažu. Kako nam je potvrdila arhitektica Mariana Bucat, koja je bila na prezentaciji, za razliku od svih dosadašnjih rješenja novim projektom se predviđa da velika garaža ima samo jedan ulaz i izlaz umjesto dva izlaza, kao što je bilo po ranijoj varijanti.

- Garaža za više od 500 auta imala bi samo jedan izlaz i ulaz, s istočne strane, s Riječke ulice. Osim toga, arhitekti su se osokolili pa su predložili izmjenu prometnog rješenja cijelog predmetnog bloka i okolnih. Nameću Gradu kao rješenje da produlji Istarsku na zapad, tako da se ulijeva na Livanjsku. Skandalozno! Podsjećam na to da je momentalni izlaz na Livanjsku privremeno rješenje, disfunkcionalno i opasno za pješake. Bez ikakvih pitanja projektiraju izvan svog obuhvata s ambicijom da promijene cijeli kvart - napominje sudska vještakinja za arhitekturu i nekretnine Bucat.

---

image

Mariana Bucat: Bez ikakvih pitanja projektiraju izvan svog obuhvata s ambicijom da promijene cijeli kvart

HANZA MEDIA
---

Zato smo Tea Vojkovića upitali bi li po novom rješenju bio samo jedan ulaz i izlaz iz garaže iz Riječke ulice i bi li, kako je istaknuo na prezentaciji aktivist iz Građanske inicijative Split Mario Rovan, zbog "Small Malla" bilo potrebno ukinuti parking koji drži "Split Parking" južno nad usjekom pruge?

- Već sam kazao da je predmet u statusu "pregleda urednosti zahtjeva". Urednost, tj. kompletnost dokumentacije te usklađenost s prostorno-planskim odredbama još nije utvrđena. Prezentacija propagandnog prospekta nije od značaja za vođenje upravnog postupka pri ovom upravnom tijelu. Dokumentacija je i dalje nekompletna i neuredna pa bi na takvoj razini dostavljene dokumentacije bilo neozbiljno davati bilo kakve komentare na elemente projekta i procesa, koji bi se ticali npr. prometnih rješenja šireg i užeg područja, utjecaja na okruženje i status prema prometu u mirovanju, oblikovno rješenje - napominje pročelnik.

Hladan tuš

Ovakva izjava Vojkovića podcrtava ono što se moglo čuti na prezentaciji, da investitori nisu pripremili projekt po pitanjima koja su odavno trebala biti odrađena. Odnosno, da neke ključne stvari još nisu dogovorili s Gradom. Na prezentaciji investitori su pak htjeli ostaviti posve drugi dojam. Tvrdili su da su poboljšali projekt te da ne sumnjaju da će dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu.

- Dvije i pol godine radimo na ovom projektu kako bismo stvorili mogućnosti nove investicije na ovom području. Kontaktirali smo tehničku službu Grada i s njima smo u stalnom kontaktu - uvjeravali su gradske vijećnike investitori.

No, izjave prvog čovjeka splitskog urbanizma djeluju kao hladan tuš, i potvrđuju primjedbe koje su se na prezentaciji mogle čuti od nekih gradskih vijećnika, da su investitori odgovarali nedorečeno na pitanja oko prometnih rješenja, statusa okolnih parkirališta i parkirnih mjesta za susjede.

---

image

Prezentacija projekta studija 3LHD u splitskom hotelu Park

Vojko Bašić/Cropix
---

Prezentacija je bila, kao što smo pisali, odrađena u dva dijela. Prvi dio je bio za vijećnike Kotara Manuš-Lučac, a pridružili su se i neki stanari. Drugi dio je organiziran u hotelu "Park" za gradske vijećnike i za predstavnike medija. U oba slučaja pozive su slali investitori, a ne Grad. Ovo je zanimljiv detalj, s obzirom na to da je gradsko vijeće na tematskoj sjednici koja je bila posvećena poslovno garažnom kompleksu Small Mall donijelo jednoglasno zaključak kojim su ovlastili Željka Domazeta, predsjednika Gradskog vijeća, "da u ime Gradskog vijeća Grada Splita pozove investitora da za zainteresiranu javnost održi javnu prezentaciju projekta za koju je zatražena izmjena i dopuna lokacijske dozvole".

No, gdje je bila zainteresirana javnost u cijeloj priči? Jesu li prezentacije bile javne? Naime, Grad nije poslao obavijest o prezentacijama. Investitori su poslali obavijest u gradski kotar kotarskim vijećnicima, a na prezentaciju nisu pozvani novinari. Investitori su pozvali predstavnike medija da prisustvuju prezentaciji u hotelu "Park", ali ne i zainteresiranu javnost.

Upitali smo predsjednika Gradskog vijeća Domazeta - gdje je nestala zainteresirana javnost, odnosno svi koji su mogli imati interes za ovaj slučaj?

- Ja sam dobio zaduženje da organiziram prezentaciju. Izmolio sam investitore da dođu i da je održe. To je njihov projekt koji mogu samo oni predstavljati. Ja sam po zaduženju Gradskog vijeća njih samo zamolio da obave takvu prezentaciju. Ne mogu je ja obavljati. Mene su zvali novinari da nisu obaviješteni, ja sam investitorima rekao obavijestite novinare, pa su obavijestili novinare. Mislim da je bilo korektno. Nitko nikog nije provjeravao od onih koji su došli, a bilo je i nekih arhitekata i nekih građana - objašnjava predsjednik Gradskog vijeća.

Privilegirana informacija

No, prezentacija je bila samo za one koji su imali privilegiranu informaciju. Predložili smo Domazetu da je Grad mogao poslati obavijest medijima da će se održati javna prezentacija. Tako da mediji najave događaj, znajući da se poziva zainteresirana javnost. Rekli smo Domazetu da su htjeli doći neki od vlasnika zemljišta s odvjetnikom, koji smatraju da je pravo građenja isteklo.

- Dobro, to su tehnikalije, ja sam zadnji dan doznao koju su oni salu rezervirali, ne mogu im zvati milijun ljudi. Je li pravo građenja isteklo ili ne, to je stvar koja se rješava na drugim instancama, ovo je bila prezentacija, nije to istražno povjerenstvo - smatra Domazet.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Josko Supic/Cropix/Cropix HANZA MEDIA 3LHD Vojko Bašić/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

Johan Breitender, predsjednik uprave Breitender immobilien Parking i Ibrica Zulfikarpašić

Josko Supic/Cropix/Cropix

Split, 020622.
Konferencija za medije kandidatkinje za gradonacelnicu Kristine Vidan u trajektnoj luci.
Na fotografiji: Kristina Vidan, Mariana Bucat, Lucia Grcic.

HANZA MEDIA

Mariana Bucat: Bez ikakvih pitanja projektiraju izvan svog obuhvata s ambicijom da promijene cijeli kvart

3LHD

Budući izgled Small Malla po projektu 3LHD studija

Vojko Bašić/Cropix

Prezentacija projekta studija 3LHD u splitskom hotelu Park

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/druga-strana-pompozne-prezentacije-investitori-small-malla-predstavili-su-projekt-ali-papiri-su-im-jos-manjkavi-1306580 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f81a8e2e5467777aa615694af929778f23d874b7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Druga+strana+pompozne+prezentacije%3A+Investitori+Small+Malla+predstavili+projekt%2C+a+papiri+su+im+jo%C5%A1+manjkavi&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdruga-strana-pompozne-prezentacije-investitori-small-malla-predstavili-su-projekt-ali-papiri-su-im-jos-manjkavi-1306580 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdruga-strana-pompozne-prezentacije-investitori-small-malla-predstavili-su-projekt-ali-papiri-su-im-jos-manjkavi-1306580 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEUREDNI DOKUMENTI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
SplitNEUREDNI DOKUMENTI

Druga strana pompozne prezentacije: Investitori Small Malla predstavili projekt, a papiri su im još manjkavi

Piše Sandi Vidulić
14. srpnja 2023. - 18:32

Predstavnici investitora održali su prezentaciju velikog poslovno-garažnog projekta Small Mall, za koji su zatražili izmjenu i dopunu lokacijske dozvole. Premda je službeni zahtjev podnesen prije dva i pol mjeseca, kako se moglo doznati na predstavljanju, investitori su duže od dvije godine u kontaktu s gradonačelnikom i gradskim vlastima. No, kako nam je prije koji dan potvrdio Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i izgradnju, investitorska tvrtka Small Mall još nije predala urednu dokumentaciju, odnosno, njezina urednost je u fazi pregledavanja.

Na prezentaciji su prikazani slajdovi koji su, što se tiče prometnih rješenja, donekle odudarali od rješenja za glavni projekt iz 2015., po kojem se obavljaju radovi. Ono što je prikazano razlikuje se i od pro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 01:58