StoryEditorOCM
Splitona ne odustaje

Đerek objavila nove poruke. Navela i pisane tragove koji razotkrivaju ‘oštroumnog Ivoševića‘. Ne štedi mu ni šefa

Piše Lucija Vujnović
8. studenog 2023. - 13:40

Maja Đerek, suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu, ne odustaje od svoje namjere da razotkrije sve sumnjive aktivnosti trenutne gradske vlasti. 

Budući da joj se zamjenik gradonačelnika narugao govoreći kako informacije koje je podijelila nisu nikakva novost, sada navodi nove dokaze:  

"Nakon niza "ekspresnih odgovora" postaje jasnije zašto je Puljkova klika bila primorana ući u savezništvo s HDZ-om i nadati se zaštiti njegovih zarobljenih institucija. U slučaju Small Mall, Ivošević i Puljak odlučno gaze stopama HDZ-a.

Oštroumni Ivošević "ekskluzivno" tvrdi da je ugovor kojeg sam jučer objavila, a kojeg je on osobno potpisao 14. lipnja - javno objavljen u svibnju!?

Međutim, to je samo dio otužnog Ivoševićevog relativiziranja i laganja. Postoje pisani tragovi koji ga prokazuju i koje objavljujem:

1. Porukama od 23. svibnja tražim provjeru zakonitosti projekta Small Mall, vjerujući da ova vlast nije sklopila novi ugovor, dok Ivošević i Grgić tajno sastavljaju ugovore. Iz poruka je vidljivo da Ivošević nestvarno tvrdi da je sve zakonito jer je bilo na USKOK-u prije deset godina !? Nije ni čudo da mu nije bilo do slanja dokumentacije USKOK-u budući da je mjesec dana ranije, bez znanja odjela za imovinu, osobno potpisao nezakoniti ugovor.

2. Nadalje, mjesec dana prije mojeg otkaza (u lipnju) e-mailom šaljem Ivoševiću, Kuzmaniću te voditeljima iz odjela zahtjev da se USKOK-u dostavi dokumentacija oko projekta Small Mall. Odgovor od nadređenih - nikada nisam dobila. Toliko o njihovoj "velikoj" volji da se sve provjeri.

3. Na koncu je upravo odjel kojem sam bila na čelu USKOK-u dostavio dokumentaciju odjela vezanu za Small Mall (ne znam jesu li drugi odjeli dostavili svoju dokumentaciju). Ivošević, kako poruke i e-mail pokazuju, nije iskazivao nikakav interes za time, a sada je i jasno zašto. Indikativno je da mu u nezakonitostima uvijek blisko asistira pročelnica Leona Grgić.

4. Ukoliko Ivošević tvrdi da sam znala za ugovore, zašto ne priloži dokaz da je tražio moje pisano mišljenje kao pročelnice nadležnog odjela jer se nesporno djelomično radi i o gradskom zemljištu. Kako je moguće dati u dugotrajni zakup gradsko zemljište, a ne tražiti pisanim putem mišljenje nadležnog odjela za imovinu?

5. Koja je to "misteriozna" zakonska obveza za davanje ugovora Small Mallu koju navodi Ivošević, a koja NIGDJE u ugovoru nije navedena. Jedino se može raditi o Ivoševićevoj osobnoj obvezi prema investitoru.

Hoće li Bojan Ivošević imati hrabrosti, nakon isteka važećeg ugovora 31. prosinca, potpisati produženje te nastaviti pogodovati investitorima? U tom slučaju barem neće biti prisiljen skrivati nezakonite ugovore od nadležnog odjela budući da su me, iz "nepoznatih" razloga - eliminirali.

Zaključno, nakon još jednog u nizu "ekspresnih" PR pamfleta koji su sami sebi svrha, postavlja se pitanje - postupaju li Ivošević i Puljak na ovakav način iz očaja da (makar i nezakonito) pokrenu u mandatu barem jedan veći projekt ili se radi o financijskim interesima splitske vlasti ?

Nakon niza ovakvih pamfleta, sasvim je jasno, ne radi se o njihovom neznanju nego o - namjeri." 

image

Screenshot poruke

Maja Đerek Fb/
image

Screenshot poruke

Maja Đerek Fb/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:57