StoryEditorOCM
SplitPOTPISAN UGOVOR

Čudo u Splitu! Poznati poduzetnik besplatno ustupa svoju parcelu građanima za zamjenski parking do izgradnje nove garaže

Piše Split SD
7. prosinca 2023. - 17:03

Damir Barbir, nezavisni gradski vijećnik i čelnik kotara Trstenik objavio je kako je potpisan ugovor u trajanju od godinu dana, između Grada Splita i tvrtke "Zdenac", koji će omogućiti građanima Trstenika da parkiraju svoja vozila do završetka radova na garaži Trstenik.

Riječ je o parceli koja se nalazi ispred ambulante Mertojak u Trondheimskoj ulici. Inače, vlasnik tvrtke Zdenac je Josip Milavić, bivi vlasnik trgovačkog lanca "Studenac". Na njoj bi se, doznajemo, moglo parkirati više od 100 vozila, što je svakako više od broja izgubljenih mjesta.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Gradu je vlasnik parcele istu ustupio besplatno pa se ovim putem želim i javno zahvaliti gospodinu na toj gesti. Ugovor je potpisan danas, a sutra parcelu preuzima Grad Split pa će građanima zamjensko parkiralište biti odmah i dostupno – poručio je Barbir, dodavši kako se, ukoliko se ukaže potreba, ugovor može i produljiti.

image
Vojko Bašić/Cropix

Podsjetimo, u tijeku je izgradnja javne garaže Trstenik u koju će Grad Split investirati 7 milijuna eura, a građani Trstenika će, nakon dovršetka izgradnje, dobiti gotovo 300 parkirnih mjesta.

- Zbog formiranja gradilišta za prometnicu Os 2 i javnu garažu Trstenik, bilo je potrebno osloboditi površinu od vozila, kako bi se mogao ograničiti pristup gradilištu, jer tako Zakon nalaže.

image
Tom Dubravec/Cropix

Zbog toga je dio građana ostao bez parkirnih mjesta što smo sada uspjeli kompenzirati – poručio je čelni čovjek kotara, ponovivši kako je rok za izgradnju garaže 12 mjeseci od uvođenja izvođača u radove.

- Trstenik, kao i ostatak Splita, ima velik problem s parkingom i znam da je to jedna od najvećih briga građana, zbog čega smo dali sve od sebe da u kratkom roku pronađemo alternativno rješenje, koje nije idealno, ali će poslužiti do dovršetka garaže. Nastaviti ćemo činiti sve što je u našoj moći da u narednim godinama gorući problem parkinga maksimalno ublažimo – zaključio je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:01