StoryEditorOCM
Splitštrajk se isplatio

Radnici gradskih ustanova i firmi mogu samo plakati kad vide koliki je regres u ‘Čistoće‘. Razlike su ogromne

Piše Ana Pivčević
7. srpnja 2023. - 07:25

Regres je neoporeziva nagrada koju svaki poslodavac ima pravo isplatiti na račun zaposlenika. Ako imate sreće i radite u firmi koja isplaćuje regrese pred godišnji odmor, sigurno da vam ta naknada dobro dođe za pokrivanje troškova odmora, ali i za opuštenije uživanje u ljetnim radostima. Provjerili smo koje su splitske gradske tvrtke odlučile nagraditi svoje zaposlenike.

Iz "Stano-uprave" su nam odgovorili da je sukladno njihovim financijskim mogućnostima, zaposlenicima isplaćen regres u iznosu od 398,16 eura bruto. 

Zaposlenicima Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan prošli mjesec isplaćen je regres od 331,81 euro. 

Regres u iznosi od 199,08 eura isplaćen je u lipnju zaposlenicima "Vodovoda i kanalizacije", a 200 eura regresa dobili su zaposlenici "Parkova i nasada". 

image

U Parkovima je regres 200 eura

Vojko Bašić/Cropix

Na temelju odredbi kolektivnog ugovora, regres zaposlenika "Split parkinga" iznosi 278,72 eura, te nije uvećavan u odnosu na prethodne godine.

Regres za godišnji odmor u "Čistoći" sukladno sklopljenom kolektivnom ugovoru iznosi 597,25 eura bruto godišnje. 

– Isplaćuje se u više obroka tijekom godine, sukladno financijskim mogućnostima poslodavca – odgovorili su nam iz "Čistoće".

 

Djelatnicima u splitskoj Gradskoj upravi isplaćen je regres u iznosu od 331,81 euro neoporezivo, a isti iznos dobili su i zaposleni u gradskoj tvrtki "Lovrinac". 

Gradska tvrtka "Splitska obala" neće isplaćivati regres u ovoj godini.

Iz tvrtke "Žnjan" su nam odgovorili da njihovi djelatnici do sada nikada nisu dobivali regres pa neće ni ove godine. 

Djelatnici splitskih gradskih vrtića, poput svih ostalih, mogu samo zavidjeti radnicima "Čistoće": oni su dobili 331,81 euro regresa.

image



 

Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:13