stdClass Object ( [id] => 533508 [title] => Benama će idućih 15 godina upravljati Kerumov nećak, iako njegova tvrtka nema zaposlenih ni prihoda [alias] => benama-ce-iducih-15-godina-upravljati-kerumov-necak-iako-njegova-tvrtka-nbsp-nema-zaposlenih-ni-prihoda [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Prava sapunica oko dodjele koncesije za uvalu Bene u režiji HDZ-a i Kerumova HGS-a, vladajuće garniture u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu, dobila je novi nastavak.

Očito je kako dugogodišnji koalicijski sporazum kao stavku ima i ovu vrijednu lokaciju na Marjanu, jer se nakon njegova prethodnika Zlatka Ževrnje i u mandatu aktualnog župana Blaženka Bobana ne odustaje od ove višestruko dvojbene priče, pa regionalni čelnik idućeg ponedjeljka županijskim vijećnicima na izglasavanje ponovno šalje odluku po kojoj će se Bene na 15 godina dodijeliti tvrtki "National", iza koje stoji Kerumov nećak Igor Sapunar (na slici ispod), sin Petroslava Sapunara, HGS-ova predsjednika Županijske skupštine.

U pitanju je tvrtka koja nema zaposlenih ni prihoda, a u 2016. godini prijavila je poslovnu neaktivnost. No, zato joj se sjedište nalazi na poznatoj adresi, Put Brodarice 6, odnosno u sklopu trgovačkog centra "Joker", a formalni osnivač joj je tvrtka "Pleon", registrirana na istoj lokaciji, široj javnosti poznata pod nekadašnjim imenom "Kila", koju su u proljeće 2005. osnovali "Agrokor" i IGH radi realizacije POS-ova projekta na mjestu današnjeg kompleksa zgrada na istoku grada.

Znakovito je da na istoj, "Jokerovoj" adresi svoje sjedište ima i dosadašnji koncesionar kupališta "Uvala Bene", kojoj je na čelu svojedobno bio i Saša Horvat, brat Kerumove supruge Fani, a od sredine 2015. godine njom upravlja Tomislav Režić, još jedan viđeni HGS-ovac. Budući da bivši upravitelj nije plaćao naknadu za korištenje pomorskog dobra, a dug se popeo na više stotina tisuća kuna, trebalo je posao prebaciti na novu tvrtku.

 

Koalicijski partneri cijeli su taj posao odradili u "fotofinišu" prije posljednjih lokalnih izbora, Bene su na 15 godina dane Sapunarovu sinu, no nakon prijave Društva "Marjan", Stručno povjerenstvo Ministarstva mora provelo je upravni nadzor nad odlukom te je naložilo njezino poništavanje, jer se tijekom postupka nije ishodila suglasnost Ministarstva zaštite okoliša, što je protivno Zakonu o pomorskom dobru.

Umjesto ponavljanja natječaja, što je javnost očekivala, Stipe Čogelja, privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, izvijestio je župana Bobana kako je pribavljena prethodno tražena suglasnost iz resora zaštite okoliša, kao i pozitivno mišljenje Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru, te nema zapreka za ovu odluku.

Uz "blagoslov" županijskih vijećnika, u potpisivanje novog ugovora ide se unatoč činjenici što građevinski inspektori još uvijek nisu dostavili status objekata na području Bena, a nije poznato ni na koji će se način riješiti golemi dug nastao od strane tvrtke "Uvala Bene", koja je još uvijek u posjedu tog marjanskog kupališta.

Novost u predloženom ugovoru tek je obaveza novog koncesionara, i to na traženje Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, da u roku od 60 dana od dana potpisivanja o svojem trošku sanira nedostatke septičke jame, o čijem smo izgledu i opasnosti za javnost također već pisali.

Vela u ime Grada podržao odluku

Privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja (HDZ) nije nam se odazvao do zaključenja ovog izdanja našeg lista, kao ni njegov stranački kolega, dogradonačelnik Nino Vela, predstavnik Banovine u Stručnom tijelu za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru.

Zamjenik splitskog poteštata je, kako doznajemo, podržao odluku o davanju koncesije na Benama tvrtki "National". Iz gradske i županijske oporbe otkrili su nam da nakon što prouče sve materijale pripremaju prosvjedne akcije zbog, kako tvrde, "besramnog namještanja dugogodišnje koncesije".

Ni 'P' od Pravilnika koji treba uvesti reda s ležaljkama

Na dnevnom redu 8. sjednice Županijske skupštine naći će se i tridesetak prijedloga o izmjenama i dopunama Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru širom srednje Dalmacije, uključujući i ugostitelje na splitskim plažama Bačvice, Kašjuni, Trstenik...

Izmjenama bi trebalo dodatno razjasniti nadležnosti za nadzor ugovora, kontroliranje naplate, te mogućnosti kod eventualnih raskida ugovora zbog neispunjavanja preuzetih obaveza.

Provođenje Pravilnika koji bi konačno trebao uvesti reda na plažama, te ograničiti postavljanje ležaljki na samo 30 posto površine, još uvijek nije na dnevnom redu. A da bi se poboljšanja doživjela u praksi, potrebno je potpisati anekse sa svim postojećim koncesionarima...

Pametno: I nakon milijun kuna duga, HDZ opet Bene poklanja Željku Kerumu 

O koncesiji za Bene danas se oglasila stranka Pametno. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Javnost je već upoznata kako je jedna od točaka dnevnog reda na   sljedećoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zakazanoj u ponedjeljak, 5. ožujka, ponovno izglasavanje koncesije za plažu Bene i to, gle čuda, opet tvrtki povezanoj sa Željkom Kerumom, National d.o.o.

Oštro osuđujemo malverzacije koje su dovele do činjenice da će Željko Kerum svojom novom tvrtkom, preko nećaka, i nakon milijun kuna duga, ponovno vladati Benama. 

Hobotnica izgleda ovako:

- koncesiju na Benama prvo je imala tvrtka Uvala Bene d.o.o. čiji je vlasnik bila tvrtka Adriatic d.d., poznata kao bivši vlasnik Hotela Marjan, a koja je ostala dužna skoro milijun kuna,

- sada se pojavljuje nova tvrtka, National d.o.o. koju zastupa Igor Sapunar, isti onaj koji zastupa i Koteks d.d. Inače to je nećak Željka Keruma i sin Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine, i on će dobit koncesiju na 15 godina, a nema zaposlenih, nema prometa po računu i vlasnik neće odgovarati svojom imovinom. 

- Uvala Bene d.o.o. ostala je dužna po ugovoru o koncesiji za Bene skoro milijun kuna. I to je tragedija ove priče - ističe Ante Renić, županijski vijećnik Pametno i dodaje:

– Svima nama ukradeno je tih milijun kuna, a vladajući HDZ ''sjedi i gleda'', i pušta Željka Keruma da radi što hoće. Tvrtka Uvala Bene d.o.o. sada je blokirana i prijeti joj stečaj, što znači da se mi porezni obveznici sigurno nećemo naplatiti za korištenje plaže i navedeni dug. A s tim je sigurno dobro upoznat i Tomislav Režić, član uprave Uvale Bene i, znakovito, član nadzornog odbora Parkova i nasada.

No to nije jedina ironija i tuga ove koncesije. Naime, baš na prijedlog stranke Pametno, u nove ugovore o koncesiji uvršten je uvjet da vlasnik tvrtke kojoj se daje koncesija za njeno plaćanje jamči i svojom imovinom, a sve kako bi izbjegli slučajeve kao s Uvalom Bene, da tvrtka ode u stečaj i potraživanje ostane nenaplativo. 

- Na sjednici u ponedjeljak naći će se skoro 50 ugovora o koncesiji s tom garancijom koju smo tražili, ali baš u jednom ona nedostaje. Pogađate, to je ugovor o koncesiji za Bene. Samo u tom slučaju vlasnik tvrtke ne odgovara svojom imovinom. Koalicija HDZ–HGS vjerojatno će opet omogućiti tvrtki povezanoj sa Željkom Kerumom korištenje plaže Bene, unatoč dugu od milijun kuna, a za taj poklon neće odgovarati niti svojom imovinom. Na vidjelo je izašao sav jad HDZ-a, koji je spreman na javno sramoćenje samo da se održi na vlasti. Nije važan prijašnji dug Uvale Bene, nije važan sukob interesa Petroslava Sapunara, nije važno što tvrtka nema zaposlenih ni prometa i što je to jedini ugovor o koncesiji bez osobnog jamstva vlasnika tvrtke. Važno je samo ostati na vlasti, a mi ćemo to već platiti – zaključio je Renić.

PSD

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sapunica oko koncesije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-02-28 09:10:40 [created_by] => 3130 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-02-28 10:07:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-02-28 09:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10400 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2018/02/27/Split/9618376.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1920x1204" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4512618 Threads: 7 Questions: 146915490 Slow queries: 62436 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4373850 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/benama-ce-iducih-15-godina-upravljati-kerumov-necak-iako-njegova-tvrtka-nbsp-nema-zaposlenih-ni-prihoda-533508 [printLink] => /split/benama-ce-iducih-15-godina-upravljati-kerumov-necak-iako-njegova-tvrtka-nbsp-nema-zaposlenih-ni-prihoda-533508?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 18087 [name] => Bene [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bene [link] => /tag/bene ) [1] => stdClass Object ( [id] => 315532 [name] => Igor Sapunar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => igor-sapunar [link] => /tag/igor-sapunar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sapunica oko koncesije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Benama će idućih 15 godina upravljati Kerumov nećak, iako njegova tvrtka nema zaposlenih ni prihoda [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3130 [name] => Ivan Kaštelan [username] => ivan-ka-telan [email] => ivan-ka-telan@sd.hr [password] => $2y$10$XpLHCZZn49NuIW8DsQC3HeBTeZMJ4YE8ouwcrRYQ9c0jhiqWu9bfC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivan-kastelan-3130 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1648 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c93084577eb936550cb704be0f0c8a06?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/27/Split/9618376.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/27/Split/9618376.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Prava sapunica oko dodjele koncesije za uvalu Bene u režiji HDZ-a i Kerumova HGS-a, vladajuće garniture u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu, dobila je novi nastavak.

Očito je kako dugogodišnji koalicijski sporazum kao stavku ima i ovu vrijednu lokaciju na Marjanu, jer se nakon njegova prethodnika Zlatka Ževrnje i u mandatu aktualnog župana Blaženka Bobana ne odustaje od ove višestruko dvojbene priče, pa regionalni čelnik idućeg ponedjeljka županijskim vijećnicima na izglasavanje ponovno šalje odluku po kojoj će se Bene na 15 godina dodijeliti tvrtki "National", iza koje stoji Kerumov nećak Igor Sapunar (na slici ispod), sin Petroslava Sapunara, HGS-ova predsjednika Županijske skupštine.

U pitanju je tvrtka koja nema zaposlenih ni prihoda, a u 2016. godini prijavila je poslovnu neaktivnost. No, zato joj se sjedište nalazi na poznatoj adresi, Put Brodarice 6, odnosno u sklopu trgovačkog centra "Joker", a formalni osnivač joj je tvrtka "Pleon", registrirana na istoj lokaciji, široj javnosti poznata pod nekadašnjim imenom "Kila", koju su u proljeće 2005. osnovali "Agrokor" i IGH radi realizacije POS-ova projekta na mjestu današnjeg kompleksa zgrada na istoku grada.

Znakovito je da na istoj, "Jokerovoj" adresi svoje sjedište ima i dosadašnji koncesionar kupališta "Uvala Bene", kojoj je na čelu svojedobno bio i Saša Horvat, brat Kerumove supruge Fani, a od sredine 2015. godine njom upravlja Tomislav Režić, još jedan viđeni HGS-ovac. Budući da bivši upravitelj nije plaćao naknadu za korištenje pomorskog dobra, a dug se popeo na više stotina tisuća kuna, trebalo je posao prebaciti na novu tvrtku.

 

Koalicijski partneri cijeli su taj posao odradili u "fotofinišu" prije posljednjih lokalnih izbora, Bene su na 15 godina dane Sapunarovu sinu, no nakon prijave Društva "Marjan", Stručno povjerenstvo Ministarstva mora provelo je upravni nadzor nad odlukom te je naložilo njezino poništavanje, jer se tijekom postupka nije ishodila suglasnost Ministarstva zaštite okoliša, što je protivno Zakonu o pomorskom dobru.

Umjesto ponavljanja natječaja, što je javnost očekivala, Stipe Čogelja, privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, izvijestio je župana Bobana kako je pribavljena prethodno tražena suglasnost iz resora zaštite okoliša, kao i pozitivno mišljenje Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru, te nema zapreka za ovu odluku.

Uz "blagoslov" županijskih vijećnika, u potpisivanje novog ugovora ide se unatoč činjenici što građevinski inspektori još uvijek nisu dostavili status objekata na području Bena, a nije poznato ni na koji će se način riješiti golemi dug nastao od strane tvrtke "Uvala Bene", koja je još uvijek u posjedu tog marjanskog kupališta.

Novost u predloženom ugovoru tek je obaveza novog koncesionara, i to na traženje Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, da u roku od 60 dana od dana potpisivanja o svojem trošku sanira nedostatke septičke jame, o čijem smo izgledu i opasnosti za javnost također već pisali.

Vela u ime Grada podržao odluku

Privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja (HDZ) nije nam se odazvao do zaključenja ovog izdanja našeg lista, kao ni njegov stranački kolega, dogradonačelnik Nino Vela, predstavnik Banovine u Stručnom tijelu za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru.

Zamjenik splitskog poteštata je, kako doznajemo, podržao odluku o davanju koncesije na Benama tvrtki "National". Iz gradske i županijske oporbe otkrili su nam da nakon što prouče sve materijale pripremaju prosvjedne akcije zbog, kako tvrde, "besramnog namještanja dugogodišnje koncesije".

Ni 'P' od Pravilnika koji treba uvesti reda s ležaljkama

Na dnevnom redu 8. sjednice Županijske skupštine naći će se i tridesetak prijedloga o izmjenama i dopunama Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru širom srednje Dalmacije, uključujući i ugostitelje na splitskim plažama Bačvice, Kašjuni, Trstenik...

Izmjenama bi trebalo dodatno razjasniti nadležnosti za nadzor ugovora, kontroliranje naplate, te mogućnosti kod eventualnih raskida ugovora zbog neispunjavanja preuzetih obaveza.

Provođenje Pravilnika koji bi konačno trebao uvesti reda na plažama, te ograničiti postavljanje ležaljki na samo 30 posto površine, još uvijek nije na dnevnom redu. A da bi se poboljšanja doživjela u praksi, potrebno je potpisati anekse sa svim postojećim koncesionarima...

Pametno: I nakon milijun kuna duga, HDZ opet Bene poklanja Željku Kerumu 

O koncesiji za Bene danas se oglasila stranka Pametno. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Javnost je već upoznata kako je jedna od točaka dnevnog reda na   sljedećoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zakazanoj u ponedjeljak, 5. ožujka, ponovno izglasavanje koncesije za plažu Bene i to, gle čuda, opet tvrtki povezanoj sa Željkom Kerumom, National d.o.o.

Oštro osuđujemo malverzacije koje su dovele do činjenice da će Željko Kerum svojom novom tvrtkom, preko nećaka, i nakon milijun kuna duga, ponovno vladati Benama. 

Hobotnica izgleda ovako:

- koncesiju na Benama prvo je imala tvrtka Uvala Bene d.o.o. čiji je vlasnik bila tvrtka Adriatic d.d., poznata kao bivši vlasnik Hotela Marjan, a koja je ostala dužna skoro milijun kuna,

- sada se pojavljuje nova tvrtka, National d.o.o. koju zastupa Igor Sapunar, isti onaj koji zastupa i Koteks d.d. Inače to je nećak Željka Keruma i sin Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine, i on će dobit koncesiju na 15 godina, a nema zaposlenih, nema prometa po računu i vlasnik neće odgovarati svojom imovinom. 

- Uvala Bene d.o.o. ostala je dužna po ugovoru o koncesiji za Bene skoro milijun kuna. I to je tragedija ove priče - ističe Ante Renić, županijski vijećnik Pametno i dodaje:

– Svima nama ukradeno je tih milijun kuna, a vladajući HDZ ''sjedi i gleda'', i pušta Željka Keruma da radi što hoće. Tvrtka Uvala Bene d.o.o. sada je blokirana i prijeti joj stečaj, što znači da se mi porezni obveznici sigurno nećemo naplatiti za korištenje plaže i navedeni dug. A s tim je sigurno dobro upoznat i Tomislav Režić, član uprave Uvale Bene i, znakovito, član nadzornog odbora Parkova i nasada.

No to nije jedina ironija i tuga ove koncesije. Naime, baš na prijedlog stranke Pametno, u nove ugovore o koncesiji uvršten je uvjet da vlasnik tvrtke kojoj se daje koncesija za njeno plaćanje jamči i svojom imovinom, a sve kako bi izbjegli slučajeve kao s Uvalom Bene, da tvrtka ode u stečaj i potraživanje ostane nenaplativo. 

- Na sjednici u ponedjeljak naći će se skoro 50 ugovora o koncesiji s tom garancijom koju smo tražili, ali baš u jednom ona nedostaje. Pogađate, to je ugovor o koncesiji za Bene. Samo u tom slučaju vlasnik tvrtke ne odgovara svojom imovinom. Koalicija HDZ–HGS vjerojatno će opet omogućiti tvrtki povezanoj sa Željkom Kerumom korištenje plaže Bene, unatoč dugu od milijun kuna, a za taj poklon neće odgovarati niti svojom imovinom. Na vidjelo je izašao sav jad HDZ-a, koji je spreman na javno sramoćenje samo da se održi na vlasti. Nije važan prijašnji dug Uvale Bene, nije važan sukob interesa Petroslava Sapunara, nije važno što tvrtka nema zaposlenih ni prometa i što je to jedini ugovor o koncesiji bez osobnog jamstva vlasnika tvrtke. Važno je samo ostati na vlasti, a mi ćemo to već platiti – zaključio je Renić.

PSD

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/benama-ce-iducih-15-godina-upravljati-kerumov-necak-iako-njegova-tvrtka-nbsp-nema-zaposlenih-ni-prihoda-533508 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=36b80ae963f848cd5c55f050b4e3adf88a1f4b97 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Benama+%C4%87e+idu%C4%87ih+15+godina+upravljati+Kerumov+ne%C4%87ak%2C+iako+njegova+tvrtka%C2%A0nema+zaposlenih+ni+prihoda&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fbenama-ce-iducih-15-godina-upravljati-kerumov-necak-iako-njegova-tvrtka-nbsp-nema-zaposlenih-ni-prihoda-533508 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fbenama-ce-iducih-15-godina-upravljati-kerumov-necak-iako-njegova-tvrtka-nbsp-nema-zaposlenih-ni-prihoda-533508 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sapunica oko koncesije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Splitsapunica oko koncesije

Benama će idućih 15 godina upravljati Kerumov nećak, iako njegova tvrtka nema zaposlenih ni prihoda

28. veljače 2018. - 10:10

Prava sapunica oko dodjele koncesije za uvalu Bene u režiji HDZ-a i Kerumova HGS-a, vladajuće garniture u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu, dobila je novi nastavak.

Očito je kako dugogodišnji koalicijski sporazum kao stavku ima i ovu vrijednu lokaciju na Marjanu, jer se nakon njegova prethodnika Zlatka Ževrnje i u mandatu aktualnog župana Blaženka Bobana ne odustaje od ove višestruko dvojbene priče, pa regionalni čelnik idućeg ponedjeljka županijskim vijećnicima na izglasavanje ponovno šalje odluku po kojoj će se Bene na 15 godina dodijeliti tvrtki "National", iza koje stoji Kerumov nećak Igor Sapunar (na slici ispod), sin Petroslava Sapunara, HGS-ova predsjednika Županijske skupštine.

U pitanju je tvrtka koja nema zaposlenih ni prihoda, a u 2016. godini pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 09:58