StoryEditorOCM
SplitIZDUŠIJA

Balon kojim je natkriven bazen na Zvončacu skuplja prašinu u kavezu na Firulama, a nije postavljen jer je opasan po život! Ravnatelj Cerjan: Elaborat za konstrukciju radi - Nelson Borovina

Piše Milena Budimir
14. siječnja 2022. - 15:13

Krajem travnja prošle godine, taman prije početka izbora za novu gradsku vlast, pompozno je predstavljen završetka projekta natkrivanja "Jadranovog" bazena na Zvončacu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Pohvalila se tadašnja gradska vodeća garnitura kako će ubuduće plivači i vaterpolisti Športskog društva Jadran, kao i uostalom brojni rekreativci, imati razloga za zadovoljstvo. Samonosivi balon nad velikim bazenom trebao je omogućiti korištenje plivališta tijekom cijele godine, neovisno o vremenskim prilikama i hladnim zimskim danima.

image
Tom Dubravec/Cropix

Projekt natkrivanja i obnove infrastrukture bazena "težak" preko 9,8 milijuna kuna (s PDV-om), podsjećamo, sufinanciralo je Ministarstvo turizma i sporta.

Najavljeno je tada kako su u tijeku i radovi na sanaciji i modernizaciji strojarnice bazena, kao i obnove kanalizacije, ventilacije i elektroinstalacije centra. Isto tako je pojašnjeno kako će se u ljetnim mjesecima balon - privremeno razmontirati. To se i dogodilo. Razmontiran je početkom ljeta, a početkom zime - nije vraćen. Zašto, pitali smo u Javnoj ustanovi Športski objekti.

- Upravo sada na izradi elaborata o ponovnom vraćanju konstrukcije radi Nelson Borovina, odmah će "u glavu" ravnatelj JUŠO-a Gordon Cerjan i objašnjava:

- Proces se sastoji od četiri faze, prve dvije su gotove i ispoštovane, ostaje nam još uređenje svlačionice i uređenje teretane. One su derutne i dodatno su stradale prilikom postavljanja balona, veli.

- Kada okrene lebićada - more prodire sve do elektro-ormara, ne moram kazivati koliko je to opasno. Radimo na osiguranju sredstava kako bi sve te faze doveli u red, kaže nam.

image
čitatelj

Kako god bilo, famozni se "balon" nalazi složen i stivan u željeznim "kavezima" na teniskim terenima na Firulama.

- Plašt balona smo tamo spremili, kako se ne bi oštetio, uskladišten je zajedno sa "balonom" za teniske terene, veli nam ravnatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 07:39