StoryEditorOCM
Splitstigla dozvola

Arhitekt Marin Kaliterna najavio gradnju zgrade uz šetnicu na Žnjanu. Otkrio i koji će javni sadržaji tamo biti

Piše Sandi Vidulić
11. prosinca 2023. - 10:11

Izdana je još jedna građevinska dozvola za žnjanski plato. Nakon što su dobivene dozvole za uređenje obalne šetnice, ugostiteljske sadržaje uz plažu, sportske terene, podzemne garaže..., stigla je dozvola i za fazu 4. Ova faza nalazi se uz samu šetnicu Ivana Pavla II.

Kako nam kaže voditelj projekta Marin Kaliterna, unutar tog dijela žnjanskog platoa predviđena je ugostiteljsko-trgovačko-rekreacijsko-uredska građevina. Njezin radni naziv je C-U2.

image

Marin Kaliterna

Ante Čizmić/Cropix

Riječ je o višefunkcionalnoj zgradi unutar koje su, kako joj opis govori, predviđeni razni sadržaji. Tu će biti prostor za zaposlenike koji upravljaju područjem žnjanskog platoa. Nalazit će se prostorije Prve pomoći i spasilačke službe. Bile bi smještene i prostorije ronilačkog sportskog kluba. Također, nalazila bi se i višenamjenska prostorija za prezentacije, edukacije i sl., koja bi bila povezana sa sportskim klubom i poslovnim prostorom uprave. U ovoj zgradi naći će se i javne sanitarije.

Od ostalih sadržaja koji bi bili smješteni u toj zoni žnjanskog platoa valja spomenuti skate park, dječje igralište, igralište za stolni tenis, kao i parkovnu zonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:02