StoryEditorOCM
SplitZLATNA KAP

Ajmo ljudi, pokažite srce: Crveni križ i Torcida Brda organiziraju akciju darivanja krvi

Piše Split SD
11. kolovoza 2023. - 14:52

Splitski Crveni križ i DDK Torcida Brda u subotu od 9 do 14 sati u prostorijama ŠRC-a Brda u Širokobriješkoj ulici 1 u Splitu organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Kampanja "12 minuta za 3 života", koju su ovoga ljeta pokrenuli Crveni križ Split i Zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Split uključila je brojne Splićane u plemenitu akciju spašavanja života, a iz Crvenog križa ne sumnjaju da će posjećenost akcije na Brdima biti na visokoj razini.

image
Crveni Križ Split

- Zadovoljni smo dosadašnjim angažmanom naših građana u kampanji "12 minuta za 3 života" kojom smo nastojali uključiti što veći broj ljudi tijekom ljeta, kada je potreba za krvi najveća. Također, cilj nam je približiti darivanje krvi i onima koji se možda boje i koji bi tek trebali postati darivatelji. Ipak, kolovoz je tek počeo, pa se ne smijemo opuštati. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u subotu na akciji darivanja krvi koju organiziramo s Torcidom Brda te se nadam da će i na ovoj akciji Splićani pokazati veliko srce - kazao je Tomislav Gojo, ravnatelj splitskog Crvenog križa.

U slučaju nemogućnosti dolaska ove subote, građani imaju priliku darovati krv na Zavodu za transfuziju na Firulama ponedjeljkom, utorkom i petkom od 7.30 do 15 sati i srijedom i četvrtkom od 7.30 do 19 sati, ili na nekoj od terenskih akcija splitskog Crvenog križa, a raspored akcija možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:52