StoryEditorOCM
ZagoraMIROSLAV ŠIRINIĆ

Splićani i Sinjani opraštaju se od legendarnog branitelja i škveranina: ‘Šiljo je bio omiljen, ni u mirovini nije stao‘

Piše Split SD
12. lipnja 2024. - 15:28
Širinić je tijekom Domovinskog rata dao veliki doprinos u obrani Hrvatske, a u poraću je obnašao niz odgovornih i značajnih dužnosti u Oružanim snagama, primjerice u sjedištu Zbornog područja KninIvan Perić/Cropix/Ilustracija

Sinjani, Drnišani, ali i Splićani opraštaju se od Miroslava Širinića Šilje, pukovnika u miru Hrvatske vojske i agilnog čelnika Udruge umirovljenika Sinj koji je preminuo u 66. godini.

Premda korijenima iz drniškog kraja, Širinić se rodio u alkarskom gradu gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, piše Ferata.hr.

U Splitu je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, ekonomski i financijski smjer, a značajno iskustvo stekao je ponajprije u Škveru, ali i sinjskoj drvoprerađivačkoj tvrtki "Naprijed", ponajprije u sektorima logistike i financija.

Širinić je tijekom Domovinskog rata dao veliki doprinos u obrani Hrvatske, a u poraću je obnašao niz odgovornih i značajnih dužnosti u Oružanim snagama, primjerice u sjedištu Zbornog područja Knin koji su tada vodili generali Mirko Šundov i Rahim Ademi.

Širinić se školovao se na domaćim i američkim vojnim školama. Tijekom poratne karijere, kao pripadnik HV-a bio je u vojnim misijama u Eritreji, Etiopiji, Liberiji i Afganistanu, za što je dobio odličja i priznanja, a umirovljen je u činu pukovnika.

Iako je otišao u mirovinu nije mirovao. Izuzetan doprinos dao je, kako se voli kazati, trećoj životnoj dobi, odnosno umirovljenicima. Od 2020. godine preuzeo je vođenje Udruge umirovljenika Sinj. Zajedno sa svojim suradnicima uistinu je dao cijeloga sebe kako bi ova sinjska udruga postigla odlične rezultate.

Edukacije, preventivni zdravstveni pregledi, izleti, druženja, međusobna pomoć samo je dio onoga što je Udruga uspješno provodila u proteklom razdoblju. Imao je svoje djelovanje i aktivnosti u još jednom značajnom kolektivu, a to je Nogometni klub "Junak", kao član Nadzornog odbora

- Bio je susretljiv, društven, ugodan u društvu, omiljen među svojim prijateljima i sugrađanima. Umirovljenici, Junakovci, Sinjani zahvaljuju mu na svemu - navodi Ferata.hr.

Posljednji ispraćaj Miroslava Širinića Šilje bit će u subotu, 15. lipnja, u 13.30 sati na mjesnom groblju u Badnju kod Drniša.

image

Miroslav Širinić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu i godinama je radio u ‘Brodosplitu‘

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 15:29