StoryEditorOCM
SplitPhil Spector Case

Sutra u Splitu: svjetski stručnjaci predvođeni čuvenim forenzičarima će izvesti rekonstrukciju ubojstva američke glumice

Piše SPLIT SD
20. lipnja 2024. - 08:39

Jedan od najvećih ovogodišnjih svjetskih znanstvenih događaja u svijetu, a koji se održava u Splitu, “13th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” ulazi u svoju završnicu.

U sklopu manofestacije bit će i tradicionalna radionica osmišljene za studente forenzičnih i pravnih znanosti, koju će i ove godine predvoditi vrhunski stručnjaci pod vodstvom prof. dr. sc. Henryja Leeja i prof. dr. Dragana Primorca.

Naziv ovogodišnje radionice je Phil Spector Case - Forensics Key in Spector Trial prilikom koje će se svima prikazati rekonstrukcija događaja ubojstva Lane Clarkson uz poseban naglasak na ključne dokaze u slučaju. Ovaj slučaj je pobudio golemu pozornost javnosti u SAD-u i ukazao na golemu ulogu koju forenzičari imaju u utvrđivanju činjenica ključnih tijekom sudskog postupka.

Lana Jean Clarkson bila je američka glumica i manekenka, naročito popularna osamdesetih. Godine 2003. producent Phil Spector ubio ju je u njegovoj kući, a osuđen je tek 2009. godine.

Sudionici će se okupiti sutra, u petak, 21. lipnja, na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a radionica u organizaciji “Henry Lee Institute of Forensic Sciences, MUP-a, ISABS-a, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Sveučilišnog odjela za forenzičke studije Sveučilišta u Splitu, započinje s radom u 8 sati.

Tijekom radionice, okupljenima će se demonstrirati cjelokupni sudski postupak uz sudjelovanje sudaca, odvjetnika i sudskih vještaka što će posebno biti zanimljivo studentima forenzike i prava ali i drugih znanstvenih disciplina. Kroz simulirani sudski postupak studenti će se moći pobliže upoznati sa budućim ulogama sudaca, odvjetnika i sudskih vještaka i stručnjaka i saznati s kojim su se sve situacijama susreli u svom dugogodišnjem radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 10:17