StoryEditorOCM
SplitGASTRO ALB

Splitski kuhari oduševili žiri! S čipsom od riblje kože i sarmom od morskog psa potukli su jaku konkurenciju od 300-injak natjecatelja, iz Tirane su se vratili s osam medalja

Piše Merien Ilić
9. ožujka 2022. - 08:10

Tko sprema najbolja jela od ribe, kao i piletinu? Pa splitski kuhari, a tko će?! Dokazala je to tročlana splitska natjecateljska ekipa Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) na velikom natjecanju "Gastro Alb 5" održanom proteklih dana u Tirani, odakle su se vratili s čak osam medalja!

Dragutin Mandić (24) iz Vranjica, član ŠKMER-a, inače trostruki pobjednik najvećeg natjecanja u regiji "Biser mora" (dva puta kao junior te jednom kao senior), u Tirani je osvojio srebro u pripremi piletine na individualnom natjecanju kuhara seniora, a isto odličje u toj kategoriji dobio je i splitski chef Marin Vukman (27). Obojici je pripalo srebro u pojedinačnom natjecanju u pripremi jela od ribe, dok je treći član ekipe, Luka Mitrović (20), kojemu je ovo bilo prvo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 20:44