StoryEditorOCM
Split"okus je isti"

Splitska znanstvenica u laboratoriju proizvela mozzarellu i postala zvijezda američkih medija: Umjesto od mlijeka popularni sir radimo iz - mikroba!

Piše Tanja Rudež
11. siječnja 2020. - 10:15

Zaboravite na mozzarellu iz kravljeg i bivoljeg mlijeka, taj popularni sir uskoro stiže iz laboratorija.

Kalifornijska startup kompanija New Culture, čiji suosnivač je mlada Splićanka Inja Radman, napravila je prototip mozzarelle bez ijednog sastojka životinjskog podrijetla.

To je privuklo veliku pozornost američkih medija, pa su tako o pothvatu startupa New Culture među ostalih pisali New York Times, Bloomberg, The Spoon, NPR i britanski Wired.

– Dobili smo brojne pozive za sudjelovanje u podcast serijama i dokumentarcima vezanima za novu tehnologiju hrane. Nažalost, trenutačno uglavnom ne stižemo odgovoriti na te pozive, ali nadamo se da ćemo naći vremena – rekla nam je Inja Radman, koja je nakon zahtjevnog radnog vikenda ipak našla vremena za razgovor za Slobodnu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2024 05:27