StoryEditorOCM
SplitRADOVI

Splićanima u ovom dijelu grada od danas je još ‘veselije‘; iz ‘Vodovoda‘ stiže obavijest o novoj regulaciji prometa...

Piše SPLIT SD
13. lipnja 2024. - 19:45

Iz "Vodovoda i kanalizacije" javljaju kako od danas stupa na snagu nova prometna regulacija na Žnjanskom platou, a sve sklopu U sklopu Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin u Splitu za koji su radovi u tijeku, a dio su ugovora „Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč“.

- Privremena regulacija prometa podrazumijeva da se za promet vozila koristi obilazni put širine šest metara preko Žnjanskog platoa od kolnog spoja plaže za osobe s invaliditetom (kod Hotela Amphora) do objekta gradilišnih ureda Strabag.

Ujedno, tijekom izvođenja radova ukidaju se postojeće autobusne stanice (linija broj 15) neposredno istočno od Hotela Amphora. Nova lokacija autobusne stanice je na mjestu spajanja platoa sa Šetalištem pape Ivana Pavla II. Okretište autobusa ostaje nepromijenjeno, a planirano trajanje radova je do 15. studenog 2024. godine.

image

Nova prometna regulacija na Žnjanu

Vodovod i kanalizacija

Svi stanari predmetnih lokacija pravovremeno će biti obaviješteni o izvođenju radova te vremenskom roku u kojem se isti planiraju izvesti. Molimo za Vaše razumijevanje u tijeku izvođenja radova - navode u ovoj komunalnoj tvrtki.

O projektu aglomeracije

Inače, Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin investicija je ukupne vrijednosti više od 237 milijuna eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose malo više od 188 milijuna eura, 129 milijuna eura financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 50 milijuna eura sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 19:46