StoryEditorOCM
Splitzanimljiv natječaj

Ravnatelj Športskih objekata odgovarao na pitanja o bazenu na Zvončacu, streljani u Stobreču, Parku mladeži

Piše T. Ga.
10. lipnja 2024. - 23:14

Ravnatelja Javne ustanove Športski objekti, Gordona Cerjana, splitski gradski vijećnici u ponedjeljak su rešetali pitanjima.

Tomislav Šuta (HDZ) pitao je ravnatelja kako tumači da osoba iz Upravnog vijeća te Javne ustanove istovremeno radi u tvrtki za nabavu kamena i popločavanje i tamo je voditelj za nabavu, te je li tu bilo sukoba interesa i je li bilo pritisaka prilikom odluke o odabiru izvođača.

- Također, zanemaren je sportski objekt u Stobreču. Jeste li pokrenuli aktivnosti da se taj prostor stavi u funkciju... - nastavio je s pitanjima Tomislav Šuta, a jedno od njoj bila i situacija sa Spaladium arenom.

- Vezano za tvrtku Petrokamen, ta osoba potpisala je izjavu da nema sukobu interesa, a ona niti je u vlasničkoj, ni u upravljačkoj strukturi te tvrtke čija je ponuda bila daleko najprihvatljivija.

- Nadalje, zgrada u Stobreču je upitne statike i sada je nađeno rješenje za izgradnju jedne etaže koje će zadovoljavati sve potrebe streljačkog sporta - odgovarao je ravnatelj i dodao da su imali smo sreću u nesreći da Spaladium arena nije u funkciji, pase svi sportski i ostali događaji održavaju u sklopi Športskog centra Gripe.

- Također smo poboljšali naplatu, uveli nove tehnologije za rezervaciju teniskih terena, uložili u fitness... - kazao je ravnatelj.

Domagoj Bajić (HDZ) je upozorio da ta Javna ustanova u sudskom registru nije registrirana za naplatu i upravljanje parkiralištima.

⁃ U zoni R1, u kojim se nalaze parkinzi, ne mogu se obavljati komunalne djelatnosti - odgovorio je ravnatelj.

Igor Stanišić (HGS) čestitao je vaterpolisticama i vaterpolistima Jadrana na osvajanju prvenstva Hrvatske i istaknuo: 

- I sad netko normalan bi pomislio - prije tri godine rekonstruirana je strojarnica i montiran je novi balon na Zvončacu u vrijednosti milijun eura, pa su naši sportaši ostvarili ovaj uspjeh. Ali to nije tako jer bazen ni tri godine nakon montiranja nije u funkciji. U vašem izvješću za 2023. godinu na bazen Zvončac utrošeno je 370 tisuća eura, ali isto tako je i u 2022. godini uložena značajna svota novca. Ispred sebe imam vašu izjavu i izjavu gospodina Borovine koji je otišao u mirovinu prije više od dvije godine, a koji je angažiran na ugovoru o djelu upravo za taj projekt bazena Zvončac. U veljači 2022. godine vas dvojica izjavljujete da će bazen do ljeta biti priveden svrsi, a najkasnije do jeseni 2022. godine i da vam je potrebno još 400 tisuća eura kako bi to ostvarili. Bazen ni do danas nije u funkciji - istaknuo je Stanišić.

Druga tema je Park mladeži.

- Što se to tamo događa? Gradonačelnik i njegovi zamjenici govore o izgradnji novog Hajdukovog stadiona na toj lokaciji, a istovremeno vi ulažete 200 tisuća eura na izgradnju četiri padel igrališta. Nemam ništa protiv padela, to je sport koji je u ekspanziji u našem gradu, ali koja je logika potrošiti 200 tisuća eura za padel, a istovremeno se rade studije za stadion na toj lokaciji? Vi kao da vodite svoju politiku, a gradonačelnik koji vam je nadređen svoju. Što će biti i sa stanarima u Parku mladeži i s privatnim česticama uz Put Supavla? Nekim najmoprimcima u Parku mladeži produžujete ugovore o zakupcu, a drugima otkazujete. Po kojoj logici? Ugostiteljskom objektu ste poslali dopis da se iseli do 30. travnja jer na tom mjestu više ne planirate ugostiteljstvo, da bi prošli tjedan završio natječaj kojim se predviđa ugostiteljstvo na istom mjestu? Vi uopće ne znate što bi s Parkom mladeži ili to ne znaju oni koji vam daju naloge - kazao je Igor Stanišić.

  - Djelomično ste u pravu da bazen Zvončac nije saživio. Činjenica je da su tamo uložena ogromna sredstva, no sustav nije atestiran u zimskom režimu rada i u tom vremenu ne može raditi. Zimi se ne može zagrijati bazenski vodu i pale se alarmi. Evidentno je da nešto nije napravljeno kako treba. Pokušavamo naći rješenje. U Parki mladeži istina je da planiramo ulaganja u prostor auto kuće, a radi se o demontažom objektima koje se kasnije mogu postaviti na drugu lokaciju - odgovorio je Gordon Cerjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 16:47