![<p>Poznati kuhar Ivan Pažanin mnoge je iznenadio ovim potezom</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/18/o_27339713_1024.jpg)
Čak i oni koji rijetko zalaze u restorane složit će se da je recentniji splitski turistički bum išao ruku pod ruku sa, za mnoge začuđujućim, uzletom splitske gastronomske scene. I to u svim kategorijama.
Nekoć besprizorni fast foodovi posljednje su dvije sezone dobili i nekoliko ozbiljnih adresa – poput "Tota" i "Torita" – gdje možete jesti odlične hamburgere umjesto uobičajenih sumnjivih "faširanaca" i gotovo nejestivih zagorenih polpeta. Obiteljska konoba "Hvaranin" i s Vinkom jr. nastavlja dobrim starim tragom dok se kod Piple i u novoj "ekstenziji" zvanoj "Fetivi" dobro jede.
Kod Graše je i dalje odličan roštilj (i pizza), "Matoni" daje obilatu dozu kvalitete za potrošeni novac, "Zora bila" u neuglednom prostoru i dalje zaslužuje pažnju baš kao i maštoviti...