StoryEditorOCM
Splitnema ti toga u švabe

Javio nam se Nijemac koji ljetuje u Podstrani, ne može sebi doći: ‘Pa di su radnici?! Zna se kako se ovo rješava!‘

Piše SPLIT SD
5. lipnja 2024. - 14:47

Sezona tek što je krenula, a sada već tradicionalni kaos, radovi i gužve na splitskim ulicama su u punom jeku. Iz godine u godinu ovaj problem se ponavlja i nitko od odgovornih nije u stanju ili jednostavno nije zainteresiran smisliti neko rješenje. 

Te gužve koje iz godine u godinu jedu naše živce iznervirale su i Borisa Raebigera, Nijemca koji godinama dolazi u posjet obitelji koja živi u Podstrani. Cijela situacija ga je toliko izbacila iz takta da se odlučio javiti našoj redakciji i dati svoj komentar na situaciju.

- Već 20-ak godina nekoliko puta godišnje dolazim iz Njemačke u posjet svojoj kćeri i obitelji koja ovdje živi. Uvijek iznova doživljavam istu stvar: zimi se ništa ne događa, od Uskrsa se ruše ulice i grade kuće - buka, prljavština i gužve bez kraja. Jučer sam se vratio iz Primoštena i htio sam se vratiti u Podstranu od Konzuma do TTTS raskrižja! Kad sam prošao gradilište, radnika više nije bilo. Ako se takvi radovi izvode na kritičnim točkama, onda bi trebalo raditi najmanje 12 sati dnevno - još bolje, organizirati noćno gradilište kako bi se izbjegao takav kaos. Misli li itko u gradskoj upravi uopće na ispite državne mature na koje učenici moraju doći na vrijeme ili na kolokvije na splitskom fakultetu ili na preglede kod doktora- pita se Nijemac.

U njegovoj državi situacija je jako drugačija, pa su ga jako iznervirale čari splitskih prometnica s kojima se mi susrećemo svakodnevno. Za kraj je očajno upitao briga li se itko u gradskoj upravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 02:57