StoryEditorOCM
Split‘poprilično opasno‘

Jakov Prkić u sarkastičnom se tonu ispričao Karoglanu: ‘Ovakvim načinom, odlagalište može trajati i 50 godina...‘

Piše Split SD
9. listopada 2024. - 16:30
‘Moram se ispričati direktoru Čistoće Ivici Karoglanu jer sam njegovu izjavu kako će Karepovac trajati 30 godina proglasio nebulozom...‘Jakov Prkić/Joško Šupić/Cropix

Županijski vijećnik Jakov Prkić na Facebooku se osvrnuo požar na Karepovcu. Baš jučer, u utorak, Prkić je komentirao izjavu direktora "Čistoće" Ivice Karoglana u kojoj je kazao da Karepovac uz nekoliko bio stabilizatora može potrajati još 30 godina, a sada se ponovno nadovezao na nju.

- Moram se ispričati direktoru Čistoće Ivici Karoglanu jer sam njegovu izjavu kako će Karepovac trajati 30 godina proglasio nebulozom. Bio sam u krivu. Ovakvim načinom upravljanja odlagalište može trajati i 50 godina - ustvrdio je Prkić uz dozu sarkazma.

Tvrdi da je način na koji "Čistoća" gospodari glomaznim otpadom neadekvatan i opasan, a priložio je i fotografije na kojima se vidi kako je u lipnju izgledao dio Karepovca na kojem se odlaže glomazni otpad. 

image
Jakov Prkić/Facebook

- Ironiju i sarkazam na stranu. Gomilanje velikih količina glomaznog otpada uz sam rub odlagališta je poprilično opasno, što se nažalost i pokazalo točnim. Usitnjavanje glomaznog otpada na mjestu koje nema ni blizu idealne uvjete je neozbiljno za komunalnu firmu drugog po veličini grada u državi.

Iskreno se nadam kako će se iz ovog slučaja nešto naučiti i kako ćemo konačno shvatiti da je gospodarenje otpadom veliki problem koji se ne može rješavati improvizacijama.

Fotografije su iz lipnja ove godine i ne mogu pokazati stvarno stanje jer uživo izgledalo puno lošije. Ništa bolje nije bilo ni jučer kad je došlo do požara - napisao je županijski vijećnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 17:07