StoryEditorOCM
Splitpodnesena prijava

‘Divna‘ mladost; četvorica mladića, od toga dvoje maloljetnika napadala ljude po Splitu i Podstrani, krali zastave...

Piše SPLIT SD
9. listopada 2024. - 11:47

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje u kojima je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su četiri osobe, 28-godišnjak, 19-godišnjak i dvojica maloljetnika ostvarili obilježja dva kaznena djela "Razbojništvo", opisano u čl. 230. st. 1., Kaznenog zakona i jedno kazneno djelo "Oštećenje tuđe pokretne stvari", opisano u čl. 235. st. 1., Kaznenog zakona.

Utvrđeno je da su zajednički i dogovorno tijekom srpnja na području Podstrane i Splita ostvarili obilježja navedenih kaznenih djela i to:

image
Nikša Stipaničev/Cropix/Ilustracija

- 5. srpnja oko 21:30 sati u Podstrani, pristupili na prostor ograđene vanjske terase kuće za odmor na kojoj terasi je za stolom sjedilo deset državljana Njemačke, kojom prilikom su u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi uz uporaba drvenih letvi i metalnih šipki zatražili da im daju zastavu, a zatim ih počeli udarati s letvama po tijelu i pri tom s ograde skinuli i otuđili zastavu s logom nogometnog kluba nakon čega su se udaljili. U događaju su trojica državljana Njemačke zadobili lake tjelesne ozljede

- 20. srpnja oko 17:30 sati u Splitu zajednički i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri držeći u rukama štapove nalik na drške kišobrana i drške metli, prišli dvojici maloljetnika koji su se nalazili na igralištu ispod tvrđave Gripe i upitali ih za koga navijaju nakon čega su ih počeli tući navedenim drškama po cijelom tijelu i pri tome im otuđili torbice u kojima su se nalazili novčani iznosi od 5 eura, nakon čega su se udaljili. Oštećeni su zadobili lakše tjelesne ozlijede

image
Damjan Tadić/Cropix/Ilustracija

- 12. srpnja oko 15:40 sati u Splitu, prijavljeni su zajednički i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri u blizini hotela došli do taxi vozila u koji je prethodno ušao nepoznati muškarac koji se od straha zaključao u automobil, počeli udarati po vozilu, isto ljuljali i na silu pokušavali otvoriti vrata u čemu su u jednom trenutku i uspjeli i pri tome fizički napali muškarca u vozilu koji je nakon toga pobjegao, a oni za njim. Na vozilu su prouzročili oštećenja u vidu puknuća prednjeg vjetrobranskog stakla, puknuća unutarnjeg zrcala, puknuća rukohvata suvozačkih vrata i pri tome pričinili ukupnu materijalna šteta u iznosu od 3000 eura.

Nadležnom Državnom odvjetništvu je protiv njih podnesena kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 11:48