StoryEditorOCM
SplitNASTAVLJA SE SAGA

Đerek je još u ožujku Puljku prijetila otkazom zbog nerada ostalih službi: ‘Ivošević je rekao da bi me odmah otpustio‘

Piše Split SD
9. kolovoza 2023. - 17:18

Gradonačelnik Ivica Puljak je na navode Maje Đerek da će njega prijaviti za difamaciju, a zamjenika Bojana Ivoševića za mobing, reagirao da mu je bilo čudno kada je počela komunicirati pisanim putem. Najpoznatija zviždačica i suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu uzvraća da je to bio jedan od načina komunikacije, piše Dalmatinski portal.

- S gradonačelnikom Puljkom sam, kao što je to uzus u poslovnom svijetu, gotovo odmah počela komunicirati mailom, uz razgovore. U jednom sam iznijela i da sam spremna otići zbog nefunkcioniranja gradske uprave i nerada drugih gradskih službi - kratko je komentirala suspendirana pročelnica.

Dalmatinski portal u posjedu je tog maila još iz ožujka, dakle svega nekoliko mjeseci nakon što je izabrana za pročelnicu. U tom mailu Đerek piše što je problem, kako je došlo do zastara, zbog čega su ogromni dugovi prema Gradu ostali nenaplaćeni te nudi rješenje.

image
Tom Dubravec/Cropix

Objašnjava mu da je potrebno da svi odjeli rade svoj posao po sistematizaciji i ustrojstvu, što, navodi, nije slučaj pa nastaje šteta. Iznosi Puljku i ako se ne napravi što predlaže, da neće moći obaviti posao svog odjela te da će biti prisiljena otići.

- Budući da sam pristala biti pročelnica samo Upravnog odjela za gradsku imovinu, sa svim odgovornostima koje isto nosi, ali nisam pristala preuzeti na sebe odgovornost nerada drugih upravnih odjela i službi, ovim putem Vas obavještavam da, ako ne date jasne naloge pojedinom upravnom odjelu ili službi da postupa sukladno svojim odgovornostima iz ustrojstva i sistematizacije radnih mjesta, odnosno jasno ne iskomunicirate da pročelnici trebaju raditi ono što je njihova odgovornost, ja neću moći ostvariti zadatke i prioritete zbog kojih sam pristala biti pročelnica.

Trenutno je moj prioritet sređivanje stanja u poslovnim prostorima (natječaji za zakup), stanovima i sređivanje registra imovine. Ako zbog nerada drugih odjela i službi isto neću moći isto ostvariti, bit ću prisiljena odustati od ovog radnog mjesta te navesti pismeno tko od navedenih ne radi svoj posao sukladno ustrojstvu i sistematizaciji.

image
Duje Klarić/Cropix

Molim da se navedeni nalozi daju što prije jer vrijeme teče i već je napravljena šteta zbog nepostupanja, a smatram kako je ovo od prioritetne važnosti za funkcioniranje gradske uprave - stoji, između oszalog, u mailu u kojem se navode i primjeri takvog nefunkcioniranja.

Radi se, inače, o zadatcima u kojima je potrebna suradnja odjela radi obavljanja posla.

Nakon maila iz ožujka, potvrdila je Đerek za Dalmatinski portal, odvio se sastanak s PR stručnjakom Juricom Galešićem. Na tom sastanku, kaže, rečeno joj da je pitanje što ako prepiske izađu u medije, te da će je tada diskreditirati kao osobu s kojom nitko ne može raditi. Dan prije, kaže, dobila je i poziv Ivoševića i Puljka radi navedenog maila.

- Kod Ivoševića je bilo je grubih riječi, rekao je čak da je on na Ivičinom mjestu da bi me odmah otpustio - prisjetila se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 07:23