StoryEditorOCM
SplitBROJNE MOGUĆNOSTI

Dan stručne prakse na splitskom Ekonomskom fakultetu: ‘Nakon što sam došla ovdje, odmah sam dobila posao u struci‘

Piše Split SD
18. listopada 2024. - 17:09

Održan je Dan stručne prakse na splitskom Ekonomskom fakultetu tijekom kojeg su studenti imali priliku direktno od poduzeća doznati više o njihovom poslovanju i radnim zadatcima predviđenim za stručnu praksu. Predstavnici poduzeća su, nakon razgovora, studentima dali preporuku za odabir prakse.

image
Paun Paunović/Cropix

- Prošle godine sam bila ovdje u ulozi studenta i pokušavala doznati gdje mogu pronaći stručnu praksu, a na kraju sam je dobila u poduzeću "Viator" koje je ujedno i partner Ekonomskog fakulteta. Tijekom prakse sam stekla vrijedna znanja poput izvođenja analiza i praćenja trendova na tržištu, pisanja kreativnih tekstova, izvođenja vizuala, grafičkih priprema. Na kraju sam ostala raditi kao dio marketinškog tima. Odlazak na Dan stručne prakse mi se itekako isplatio - govori Ivana Žarković

Izv. dr. sc. prof.  Slavko Šodan, koordinator za stručnu praksu, kaže da je događaj prošao poprilično uspješno. 

- Čuli smo pozitivne komentare studenata i poslodavaca. Na trećem izdanju sudjelovalo je više od 30 poduzeća, sedam udruga i više od 100 studenata. Studenti su imali priliku kroz izravan razgovor s poslodavcima upoznati se s radnim zadatcima, a poslodavci su mogli među studentima pronaći potencijalne nove zaposlenike. 

image
Paun Paunović/Cropix

Smatramo da je program stručne prakse jako uspješan, a na temelju rezultata anketa smo dobili podatak da svaki treći student, nakon odrađene prakse, dobije ponudu za zaposlenje već za vrijeme studija - ističe Šodan i dodaje da imaju potpisanu suradnu s 130 poduzeća, ali da ta brojka svakodnevno raste. 

Sudjelovanje na Danu stručne prakse se dodatno bodovalo u selekcijskom postupku, a studenti koji budu odabrani od strane prihvatne organizacije nakon razgovora i procjene na Danu stručne prakse imaju prioritet kod rangiranja prijava za navedenu prihvatnu organizaciju. 

image

Potpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji izmedju Sveučilišta u Splitu i tvrtki Kaufland, Cemex, Medico bolnicom, Phontus Pharmom te Nexe grupom

Paun Paunović/Cropix

Iako je Dan stručne prakse primarno namijenjen studentima koji su upisali kolegij Stručna praksa, pozvani su i svi ostali studenti, neovisno o stručnoj praksi i godini studija, koji su zainteresirani saznati više o potencijalnim poslodavcima, raspitati se o mogućnostima razvoja karijere i stvoriti korisne kontakte za budućnost.

U 12 sati održano je i svečano potpisivanje  novih Sporazuma o poslovnoj suradnji s poduzećem Kaufland, Cemex Hrvatska, Specijalnom bolnicom Medico, Pontus Pharmom i Nexe grupom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 17:36