StoryEditorOCM
OtociPROTUPRAVNA NAPLATA

TUČNJAVA NA HVARU Dvojica u Starom Gradu zbog 100 eura napali Peruanca, a potom i njegovog brata! Policija našla i nož

Piše split sd
23. rujna 2024. - 11:29

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 30-godišnjakom, obojica hrvatski državljani.

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su sukladno ranijem planu i dogovoru da od druge osobe silom ili ozbiljnom prijetnjom naplate dugovanje od 100 eura, 22. rujna 2024. godine u Starom Gradu na otoku Hvaru prvo uputili prijetnje, a zatim na osobito drzak način na javnom mjestu fizički uporabili silu i fizički nasrnuli na 27-godišnjeg državljanina Perua, a zatim i na njegovog brata 28-godišnjeg državljanina Perua.

U događaju je 27-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede, a 28-godišnjak lake ozlijede. U sukobu su i počinitelji zadobili lakše tjelesne ozlijede. Na mjestu događaja je obavljen očevid te je pronađen i izuzet nož.

Utvrđeno je postojanje sumnje da su naprijed opisani način 34-godišnjak i 30-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Protupravna naplata. Nakon dovršenog istraživanja 34-godišnjak se uz kaznenu prijavu privodi pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 30-godišnjaka kaznena prijava biti podnesena redovnim putem - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 11:30