StoryEditorOCM
ObalaVELIKI POSAO

Raste broj kaznenih dijela, a smanjuje se broj policajaca u Zadru. Napustila ih je i četveronožna policajka Lili

Piše I. I.
28. svibnja 2024. - 14:09

"Policija je odradila veliki posao", kazao je načelnik PU zadarske Anton Dražina referirajući se na zapljenu gotovo pet kilograma droge pronađene kod 26-godišnjeg muškarca sa splitskog područja te zapljenu 12 iPhona, više od deset tisuća eura i manje količine droge pronađene kod 26-godišnjakinje s benkovačkog područja. 

Policija je rezultate kriminalističkog istraživanja predstavila na konferenciji za medije u utorak, a načelnik Dražina kazao je kako je na području Zadarske županije zabilježen porast kaznenih dijela. 

- Otkrivena kaznena djela rezultat su sustavnog i kontinuiranog rada policijskih službenika i zato im hvala na tome. Kaznena djela u Zadarskoj županiji su u porastu. Prošle godine smo u prva četiri mjeseca imali 863 kaznena djela, a ove godine u istom periodu 1011 što je povećanje od 17 posto. U istom je periodu povećan i broj prometnih nesreća za 10 posto, prometnih prekršaja za 16 posto te za 4,7 posto ostalih prekršaja, kazao je Dražina. 

Načelnik je naglasio problem manjeg broja policajaca, naime PU zadarska je prije deset godina imala 120 policijskih službenika više nego danas.

- Imali smo dosta odlazaka zbog povećanog broja zahtjeva za mirovinu. U posljednje vrijeme došlo je do povećanja plaća pa se nadam da će mlade i to dodatno zainteresirati za policijsku akademiju, kazao je Dražina koji je sve prisutne rastužio viješću da je nakon sedam godina uginuo policijski pas Lili. 

- Policijski pas Lili koji je bio dresiran za detekciju droga nedavno je uginuo. Žalosni smo i tužni zbog toga. Lili je bila naš vrijedni kolega i prijatelj i puno će nam nedostajati, kazao je Dražina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 03:42