StoryEditorOCM
ObalaALO, ALO!

Makarski gradonačelnik i zamjenica na službeni mobitel mogu pričati do mile volje, evo koliki im je trošak odobren

Piše Dijana Turić
6. lipnja 2024. - 21:15

Makarski gradski dužnosnici, gradonačelnik i njegova zamjenica, sada mogu pričati službenim mobitelom, slati poruke i koristiti mobilni internet do mjesečnog ograničenja od 600 eura, a pročelnici gradskih upravnih odjela i voditelj Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti imaju limit do 500 eura.

Voditelji odsjeka Grada imaju ograničenje do 400 eura, a ostali službenici i namještenici gradskih upravnih odjela do 300 eura.

image

Voditelji odsjeka Grada imaju ograničenje mobilnih troškova do 400 eura, a ostali službenici do 300 eura

Ivo Ravlić/Cropix

Ovi iznosi su uređeni novom odlukom o korištenju službenih mobilnih telefona, a koju je donio gradonačelnik Zoran Paunović s time da njome prestaje važiti odluka iz 2019. godine kada je limit potrošnje mobitela gradskim dužnosnicima iznosio 2000 kuna, odnosno 265 eura, što je sada za 335 eura više, a pročelnici su mogli pričati do troška od 1000 kuna 132 eura, voditelji odsjeka do 700 kuna ili 92 eura, a ostali gradski službenici do 500 kuna ili 66 eura.

image
Shutterstock

Kako je navedeno u odluci, pravo korištenja službenih mobilnih telefona imaju gradski dužnosnici, pročelnici gradskih upravnih tijela te službenici i namještenici gradskih upravnih tijela kojima to korištenje odobri gradonačelnik na prijedlog pročelnika odjela u kojem su zaposleni.

Službeni mobilni telefoni moraju biti međusobno umreženi, a o modelu službenog mobilnog telefona odlučuje korisnik na prijedlog ovlaštene osobe unutar Odjela za opće poslove i imovinu Grada, uz poštivanje ograničenja navedenih troškova uređaja.

Modeli mobitela su navedeni u ponudbenim troškovnicima tržišno prihvatljivijeg ponuditelja ili ponudbenom troškovniku pružatelja telekomunikacijskih usluga u pokretnoj mreži s kojim je Grad Makarska zaključio ugovorni odnos u postupku javne nabave.

Gradonačelnik, zamjenica i ostali službenici Grada, mogu i o svom trošku nabaviti mobilni uređaj i u njemu koristiti službenu SIM karticu, ali u tom slučaju ne preko ponude i ugovorenih pogodnosti Grada sa mobilnim operaterima.

Razliku korištenja službenih mobilnih telefona iznad iznosa utvrđenog mjesečnog ograničenja podmiruje korisnik, a iznimno gradonačelnik može pročelnicima i ostalim službenicima i namještenicima na prijedlog pročelnika, priznati podmirenje razlike troškova službenih mobilnih telefona iznad mjesečnog iznosa utvrđenog ograničenja ako je taj trošak opravdan i nastao radi obavljanja službe.

image

Grad Makarska ima novu odluku o korištenju službenih mobilnih telefona

Srđan Vrančić/Cropix

Kako je navedeno u izjavi o preuzimanju ili zamjeni službenih mobilnih telefona, djelatnici Grada sami i u roku od osam dana od dospijeća računa, podmiruju troškove izazvane nepravilnim korištenjem, oštećenjem zaduženog službenog mobitela ili SIM kartice namjerno ili iz krajnje nepažnje te razliku troškova korištenja iznad priznatih mjesečnih.

Kvar tehničke prirode, odnosno zamjena dotrajalog, zastarjelog modela podmiruje se iz sredstava proračuna Grada.

Osim toga, svi djelatnici Grada koji koriste službene mobitele, obvezni su odgovarati na pozive za vrijeme i izvan radnog vremena.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 09:17