StoryEditorOCM
Obalabože sačuvaj

Drama u Omišu: recidivist upravljao motociklom pod utjecajem alkohola i droge, pa bježao kad je vidio policiju...

Piše SPLIT SD
7. lipnja 2024. - 10:38

Jučer, 6. lipnja 2024. godine oko 01.20 sati u Omišu na D-8 prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Omiš pokušali zaustaviti vozača motocikla koji je s ciljem da pobjegne naglo ubrzao i skrenuo u sporednu ulicu, ubrzo je pronađen, uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je 33-godišnjak upravljao motociklom pod utjecajem alkohola (0.94 g/kg) i droge, a sve dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako je motociklu kojim je upravljao istekla prometna dozvola. 33 -godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nad spomenutim je provedeno kriminalističko istraživanje, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 199. st.6 i st.9, čl. 238. st. 8, čl.242. st.5, čl.282. st.9 i čl. 32 st.4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama posebno s obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja.

Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od pet dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 05:05