StoryEditorOCM
ObalaPRAVO LICE SEZONE

Dalmatinski ugostitelj iskreno: ‘Da dajem nekome 8000 kuna da stoji kao stup? To nećemo! A gosti? Profil je katastrofa, priznajem da radim selekciju‘

Piše Mišel Kalajžić
26. srpnja 2022. - 09:21

Restoran Špajza, na Poluotoku, kod crkve Sv. Dominika, zadarska povijesna jezgra. Vlasnik Slavjan Miletić oko 18 sati priprema se za doček prvih gostiju. U ugostiteljstvu je od malih nogu, a vlastitim restoranom s članovima svoje obitelji, upravlja već godinama u unajmljenom prostoru. Odlučio nam je ispričati kako je to biti ugostitelj na Poluotoku, gdje i kako pronalazi radnu snagu, koliko ih plaća, kako radi, kakvi su gosti...

Vođenje restorana nije niti malo jednostavan posao. Treba paziti na detalje, ulagati u ljude, interijer, u kuhinju, hranu, čaše, tanjure, pribor za jelo. Puno je stavki koje moraju funkcionirati besprijekorno.

- Imam 47 godina, a od 14-te sam u ovom poslu. Jedino to znam i volim raditi. Ovo nam je deveta godina restorana u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2024 07:45