StoryEditorOCM
Obalaprestrašno

Bizarni detalji užasa u Kaštelima; nakon što je vozač BMW-a usmrtio vlasnika ‘Medenog‘, nastala je drama, letjele i šake

Piše Mario Matana
26. lipnja 2024. - 20:28

Vozaču BMW-a koji je osumnjičen za izazivanje teške prometne nesreće s poginulom osobom određen je istražni zatvor – tužiteljstvo je tražilo pritvaranje Domagoja R. (31) samo po tom jednom zakonskom osnovu, opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Istražni sudac splitskog Županijskog suda se složio s njima jer je u vozilu osumnjičenog doista bilo potencijalnih svjedoka na koje bi eventualno mogao utjecati, a to su njegov brat te njihove dvije djevojke, odnosno nevjenčane supruge.

Do nesreće o kojoj je riječ došlo je u ponedjeljak predvečer oko 19.10 sati u Kaštel Starom, na spoju Ulice bana Jelačića (koja inače spaja staru kaštelansku cestu i brzu cestu odnosno Jadransku magistralu) i Ceste pape Ivana Pavla II. Vraćali su se s cjelodnevnog kupanja, a Domagoj je s BMW-om udario u Fiat Pandu kojom je upravljao 60-godišnji Luka Kalpić, vlasnik lanca zalogajnica "Medeni". Kalpić je preminuo na mjestu nesreće.

image

Kaštel Stari

Nikola Vilić/Cropix

Domagoj R. se sumnjiči da je vozio alkoholiziran (izmjereno mu je najmanje 1,33 promila alkohola u krvi) te da se nije zaustavio na mjestu gdje je prometni znak obaveznog zaustavljanja. Za to kazneno djelo, ako mu se dokaže umišljaj, da je bio svjestan posljedica, predviđena je kazna od tri do 15 godina zatvora.

Kako odmiče kriminalistička obrada i istraga cijelog slučaja, razjasnile su se i okolnosti gotovo sporednog policijskog postupanja nakon tragedije. Iz splitske PU su, naime, izvijestili kako je nakon nesreće došlo do ‘narušavanja javnog reda i mira‘.

A što se zapravo dogodilo? Iz BMW-a su naime izašli brat osumnjičenog Domagoja te još jedna ženska osoba te su stali vikati, međusobno se optužujući zbog svega, čak i vrijeđajući.

E sad, u jednom trenutku se pojavio prolaznik, nedužni Kaštelanin koji je svjedočio cijeloj nesreći i koji je vidio kako vozač BMW-a sjedi za upravljačem u šoku, a putnici iz automobila se svađaju – kavalirski nastrojen, niti ne znajući točno o čemu se radi, stao je u obranu djevojke. Što ga je koštalo udarca! Domagojev brat nije se primirio već je muškarca udario šakom u glavu!

No, sve to skupa nema nekog utjecaja na ishod istrage protiv Domagoja R., za taj incident je pokrenut postupak protiv njegovog brata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 20:29