StoryEditorOCM
Slanone može hrskavije

Vrijeme je za hrskave popečke! Iskoristite sezonu tikvica i u kombinaciji sa zdravom mahunarkom napravite ukusno jelo

Piše SD SPIZA
22. lipnja 2023. - 11:52

Tikvicu i slanutak sve češće pronalazimo u inovativnim i zanimljivim varijantama klasičnih jela. A kao još jednu verziju za brz ručak ili večeru donosimo fantastičan recept za popečke s upravo tim namirnicama. Za pripremu hrskavog i zdravog obroka od tikvica i slanutka potrebno je svega nekoliko minuta, a možete ih jesti uz prilog po želji, salatu ili umak, ali i kao dio burgera ili sendviča. Kako god da odlučite nećete pogriješiti, a lagan obrok možete ponijeti sa sobom na posao i grickati hladnog. 

Ako volite povrće, a nemate više ideja za neki nov i zanimljiv ručak ovo je odličan i jednostavan recept koji će zavoljeti i najmlađi. Tajna hrskavosti krije se u tome što ove popečke pečete u pećnici, stoga su i fit verzija onih klasičnih recepata. Na dugačak popis jela od tikvica sad možete dodati i ovaj:

Hrskavi popečci od tikvica i slanutka

Sastojci:

280 g slanutka iz konzerve
2 češnja češnjaka
svježi peršin
1 manji ljubičasti luk
1 manja tikvica
60 g pirovog bijelog brašna
5 žlica krušnih mrvica
1 jaje
70 g tvrdog sira
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar, dimljena paprika

Priprema:

Štapnim mikserom usitnite slanutak, češnjak, peršin i luk. Sve ostale sastojke potom pomiješajte ručno i oblikujte u polpete.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 20-ak minuta.

Za bolji okus poslužite uz rashlađeni umak od jogurta ili neki drugi po želji. A možete ih i jesti u zdravoj verziji burgera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 02:12