StoryEditorOCM
Slanoovo zvuči dobro

Jeste li ikad čuli za srpsku salatu od krumpira? Od obične se razlikuje po jednom dodatku, a evo i zašto je tako ukusna

Piše Spiza SD
26. rujna 2023. - 13:21

Što stavljate u krumpir salatu? Krumpir, naravno, zatim možda malo tanko narezanog luka, po mogućnosti ljubičastog, zar ne, i na kraju još i začine, među kojima su ulje, ocat, sol i papar. Jesmo vam pogodili recept? Nikakvo čudo kad je svi takvu najviše volimo.

Da, neki će u salatu od krumpira dodati i malo začinskog bilja, najčešće peršina, neki će ubaciti i malo mljevene slatke paprike, dok će naši susjedi u svoju krumpir salatu s guštom dodati - pečenu papriku. Jer baš je pečena paprika jedan od glavnih sastojaka srpske krumpir salate. Niste čuli za srpsku krumpir salatu? Evo i mi smo je tek otkrili. I zvuči nam super.

image
Shutterstock

Posebno nam se sviđa savjet za još bolji okus, a to je da se salata pripremi dan ranije, kako bi se svi okusi lijepo proželi dok salata stoji u hladnjaku. Savjetuje se, također, da se salata na vrijeme izvadi iz hladnjaka kako bi dostigla sobnu temperaturu jer tada je najbolja.

Srpska krumpir salata

Sastojci

700 g krumpira
5 žlica ulja
3 žlice octa
1 luk
1 režanj češnjaka
1 crvena slatka paprika 
1/2 žličice mljevene latke paprike
1/4 žličice šećera
sol, papar

Priprema:

Skuhajte krumpir u kori pa ga ogulite i narežite. Dok se krumpir kuha, papriku operite, premažite žlicom ulja i ispecite pa je poklopite kako biste ju kasnije lakše ogulili.

Luk narežite na tanke trakice, a češnjak sitno nasjeckajte. Papriku ogulite pa je narežite na šire trakice, potom na manje komade.

Krumpire, papriku i luk stavite u zdjelu.

Pomiješajte preostalo ulje, ocat, nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, šećer, sol i papar pa začinite povrće. Poklopite i pospremite u hladnjak na par sati, a prije posluživanja salatu izvadite bar sat vremena ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:36