StoryEditorOCM
Slanoslatko i ukusno

Jednostavan starinski recept za buhtle, a sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji! Možete ih poslužiti kao doručak

Piše MOZAIK SD
24. kolovoza 2023. - 19:23

Samo nekoliko sastojaka bit će dovoljno da zamijesite glatko tijesto koje će se pretvoriti u mekane kuglice punjene džemom, čokoladom...

Tijesto za kiflice je slatko i ukusno i topi se u ustima, a nema veće sreće nego kada konačno dođemo do džema ili čokolade u srcu ovog kolača, piše avaz.ba.

Donosimo jednostavan recept, a sastojke vjerojatno već imate u svojoj kuhinji! Ove kiflice možete poslužiti kao doručak uz šalicu kave ili mlijeka.

Potrebno vam je:

20 g kvasca

100 g maslaca

4 g soli

50 g šećera

1,5 dl mlijeka

0,5 dl vode

500 g glatkog brašna

Malo maslaca za premazivanje tepsije

Džem, čokolada (po želji)

Šećer u prahu za posipanje

Postupak

Pomiješajte kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeka i vodu i ostavite na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.

Pomiješajte brašno, sol, ostatak šećera i dodajte jedno jaje i omekšali maslac.

Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijete kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.

Tijesto tanko razvaljajte i narežite na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu stavite nadjev.

Zamotajte i stavite u maslacem namazanu posudu i ostavite još 15 minuta.

Nakon što je tijesto odstajalo premažite ga razmućenim jajetom, da dobije lijepu boju i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Kada su kiflice gotove pospite ih šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 10:00