StoryEditorOCM
Savjetibrzo, a odlično

Tajna najsočnijih svinjskih odrezaka: kotleti će vam biti mekani kao maslac ako ih pripremite na ovaj način. Lako je...

Piše T. S. M.
8. travnja 2024. - 13:59

Kupili ste svinjske kotlete jer su bili na akciji i sad se pitate što s njima napraviti. Nećkate se biste li ih pohali, bacili na tavu ili zapekli u pećnici, a sve vas je nekako strah da će biti tvrdi. I nemate vremena za nekakve dugotrajne marinade, niti vam se da puno gnjaviti...

Potpuno vas razumijemo i imamo rješenje. Brzinski pac na bazi ulja spasit će meso od isušivanja, a metoda pripreme koja kombinira pečenje i prženje pomoći će mu da sačuva sočnost.

Zvuči složeno, ali nije, zapravo poprilično je lako. Meso najprije istucite, pa ga ubacite u mješavinu ulja i začina po svom guštu. Računajte da na oko 200 g mesa ide jedna žlica ulja, a koliko ćete staviti začina to prepuštamo vama.

image
Shutterstock

Kotlete lijepo natrljajte smjesom ulja i začina pa ih ostavite da stoje oko pola sata, ako imate toliko vremena, a ako ne, onda dok vam se pećnica dobro ne zagrije.

U pećnicu morate staviti i posudu u kojoj će se meso peći, najbolje bi bilo raditi s tavom od lijevanog željeza. Vatrostalne i keramičke posude nisu preporučljive za ovu metodu.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija, izvadite tavu, bacite na nju odreske, čim uhvate koricu okrenite ih pa sve skupa vratite u pećnicu.

Temperaturu smanjite na 200 pa pustite meso da se peče 10-ak minuta. Za to vrijeme možete pripremiti prilog, a naš prijedlog je tacani špinat, a recept je na linku u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:42