StoryEditorOCM
Savjetilako i učinkovito

Svi je bacate, a može biti korisna: tekućina iz tegle s krastavcima učinit će čuda za hranu koju kuhate, pazite ovo...

Piše T. S. M.
5. ožujka 2024. - 07:05

Koliko ste puta prolili tekućinu iz tegle s kiselim krastavcima? Tko bi to uopće prebrojio! Ali više nećete. Može vam biti vrlo korsina u kuhinji i pomoći vam da hrana koju kuhate postane znatno bolja, ukusnija i sočnija. Kako? Kao od šale - evo kako će vam tekućina koju inače bacate riješiti tri uobičajena problema: suho i tvrdo meso, bezukusan, poluraspadnut krumpir i bljutavo povrće.

image
Shutterstock

U tekućini iz teglice s krastavcima možete marinirati odreske, ali i pileće batke i zabatke ili pak filete od prsa, koji su osobito skloni isušivanju.

Ako ih namočite dva sata u tekućini u kojoj su bili krastavci, osigurat ćete sočnost i podići ukus mesa. Kad ste gotovi s mariniranjem, meso dobro potapkajte kuhinjskim ubrusom i nastavite s uobičajenom pripremom.

Idući put kad budete kuhali krumpir, osobito ako je riječ o krumpiru za salatu, u vodu dodajte i tekućinu od krastavaca. Začinit će vam krumpire i pobrinut će se da se ne raspadnu.

image
Shutterstock

Dodavanje soka od kiselih krastavaca u tekućinu za kuhanje povrća na pari učinit će povrće ukusnijim. Zamijenite pola vode tekućinom iz tegle s krastavcima, osobito ako se spremate skuhati brokulu, domaće šparoge i batat - svima njima podići će okus u sasvim novu dimenziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:52