StoryEditorOCM
Savjetiza top rezultat

Najbolja krumpir salata koju ste ikad napravili: držite se ovog pravila i sve ćete oduševiti! Samo pripazite na iznimku

Piše Spiza SD
24. lipnja 2023. - 12:44

U sezoni gradelavanja, izleta i obiteljskih okupljanja, krumpir salata nam je još draža no inače. Ukusna je, ide uz sve i svi je vole. I zato je sada dobro imati pri ruci dobre recepte i savjete za njenu pripremu.

Nedavno smo vam otkrili zašto je dobro dodati malo octa u vodu u kojoj se krumpiri kuhaju (ovdje se možete podsjetiti zašto je tako), a sad slijedi još jedan savjet: krumpir je jako bitno začiniti dok je još jako vruć - toplina će pomoći da krumpiri bolje upiju okuse. Najbolje vam je dressing pripremiti još dok se krumpir kuha, kako bi se sastojci proželi i kako bi bio spreman za korištenje čim ogulite i narežete krumpire. Jedina iznimka od ovog pravila je dressing koji sadrži majonezu - u tom ćete ga slučaju dodati kad se krumpir ohladi, ali ne zaboravite krumpir posoliti i popapriti dok je još vruć.

image
Shutterstock

Planirate li u dressingu koristiti svježe začine, pripazite da je riječ o otpornijem bilju poput ružmarina ili timijana, u protivnom, ako ste se odlučili za nježnije biljčice poput peršina, mladog luka i vlasca, s njihovim dodavanjem pričekajte dok se krumpir ne ohladi, odnosno, ako salatu pripremate dan unaprijed, do neposredno prije posluživanja.

Ako radite krumpir salatu koja uključuje slaninu, prepecite slaninu dok se krumpir kuha, procijedite je i hrskave komadiće sačuvajte za ukras, a masnoću umiješajte u dressing umjesto ulja, zajedno s octom, senfom, soli, paprom i drugim sastojcima koji su vam po guštu.

Ako ćete koristiti luk, odaberite ljubičasti i vrlo ga fino, lisnato narežite. Smeta li vam probavi, dodajte ga krumpiru prije svih drugih sastojaka, kako bi malo svenuo i tako izgubio dio žestine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 09:39