Salatu od graha baš je lako napraviti, osobito ako se ne gnjavite s namakanjem i kuhanjem glavnog sastojka. No baš je izbor sastojaka presudan za uspjeh ove salate, s obzirom da po pitanju tehnike nije osobito zahtjevna. Ako se na vašem popisu sastojaka ne nalazi i ovaj dodatak, rezultat vam nikad neće biti baš savršen - čak ni ako se potrudite pa zaista potopite i skuhate grah.
Ono što je ključno kod salate od graha je izbalansirati okuse, a to se postiže uz pomoć začina. Čime vi popravljate okus salate od graha? Sol i ocat sigurno su vam na popisu, no što je sa šećerom? Jeste li znali da će vam dodatak samo pola žličice šećera, čak i manje radite li manju porciju, znatno podići okus salate od graha? Svakako isprobajte ovaj savjet idući put kad je budete pripremali, a da vam se nađe pri ruci evo vam i jednostavan recept.
Salata od graha
Sastojci:
400 g graha (iz konzerve ili skuhanog)
1 ljubičasti luk
1 žlica ulja
1 žlica octa
1 žličica šećera
sol, papar
Priprema:
Luk narežite na polumjesece pa ga blago posolite i pričekajte da malo omekša. Zatim ga zajedno s grahom stavite u posudu za posluživanje. Pomiješajte sol, šećer, ulje i ocat te dodajte malo papra po svom ukusu.
Zalijte salatu preljevom, dobro promiješajte i ostavite da malo odstoji kako bi se okusi proželi.