StoryEditorOCM
Savjetiisprobajte

Jedan sastojak koji nedostaje vašoj salati od graha da bi bila baš kako treba: dodajte samo pola žličice i uživat ćete

Piše Spiza SD
17. listopada 2023. - 07:05

Salatu od graha baš je lako napraviti, osobito ako se ne gnjavite s namakanjem i kuhanjem glavnog sastojka. No baš je izbor sastojaka presudan za uspjeh ove salate, s obzirom da po pitanju tehnike nije osobito zahtjevna. Ako se na vašem popisu sastojaka ne nalazi i ovaj dodatak, rezultat vam nikad neće biti baš savršen - čak ni ako se potrudite pa zaista potopite i skuhate grah.

Ono što je ključno kod salate od graha je izbalansirati okuse, a to se postiže uz pomoć začina. Čime vi popravljate okus salate od graha? Sol i ocat sigurno su vam na popisu, no što je sa šećerom? Jeste li znali da će vam dodatak samo pola žličice šećera, čak i manje radite li manju porciju, znatno podići okus salate od graha? Svakako isprobajte ovaj savjet idući put kad je budete pripremali, a da vam se nađe pri ruci evo vam i jednostavan recept.

Salata od graha

Sastojci:

400 g graha (iz konzerve ili skuhanog)
1 ljubičasti luk
1 žlica ulja
1 žlica octa
1 žličica šećera
sol, papar

Priprema:

Luk narežite na polumjesece pa ga blago posolite i pričekajte da malo omekša. Zatim ga zajedno s grahom stavite u posudu za posluživanje. Pomiješajte sol, šećer, ulje i ocat te dodajte malo papra po svom ukusu.

Zalijte salatu preljevom, dobro promiješajte i ostavite da malo odstoji kako bi se okusi proželi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. ožujak 2024 07:51