StoryEditorOCM
Slanobrzo, lako i odlično

Ajme koji omlet! Ovo morate probati, oduševit ćete se: jeste li znali što se dogodi jajima kad im dodate ovaj sastojak?

Piše T. S. M.
22. ožujka 2024. - 07:05

Neko voli utvrdo, neko uritko, neko na oko, a ima ih kojima je ipak najdraži omlet. Naravno, riječ je o načinima pripreme jaja, a mi smo upravo otkrili jedan odličan i ima veze s omletom. Pišemo "ima veze" jer nismo sigurni da je riječ o pravom pravcatom omletu. Ali izgleda kao omlet. Samo što je sto puta bolji.

Jeste li ikad došli u napast dodati jajima koje upravo mutite za omlet još koji dodatak osim soli? Možda ste razmišljali o mlijeku, možda ste razmatrali mogućnosti sa začinskim biljem, ali jeste li ikad u jaja poželjeli dodati malo brašna?

image
Shutterstock

Dodate li brašno žbaćenim jajima, nećete im samo povećati masu, nego ćete osigurati da vam se omlet ne raspadne kad ga pokušate okrenuti. I ne samo to, kako će mu struktura postati čvršća, tako ćete s takvim omletom moći raditi što poželjite: možete ga nadjenuti kao palačinku, preklopiti kao tortilju i u sredinu joj staviti, recimo, malo pršuta i sira... 

Pokušajte, otvorit će vam se more novih mogućnosti. Donosimo vam jednostavan recept s dodatnim bonusom: ovaj omlet ne samo da sadrži brašno nego i parmezan, za još bolji okus, ali i za još veću otpornost na pucanje. 

Omlet s parmezanom

Sastojci:

2 jaja
30 g parmezana
25 g brašna
prstohvat soli
​ulje za prženje
dodaci po izboru

Priprema:

Žbatite jaja sa soli, kad smjesa postane jednolična dodajte prosijano brašno i naribani parmezan. Dobro promiješajte pa izlijte smjesu na zagrijano ulje. Pecite na umjerenoj vatri dok donja strana nije lijepo zapečena pa oprezno okrenite omlet i pecite još malo dok se ne zapeče i druga strana.

Prebacite omlet na zagrijani tanjur pa ga nadjenite pesto, pršutom, rukolom, sirom ili drugim dodacima po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:25